De Roze Granietkust – Pointe du Château – Lannion

Een prachtig verblijf in het noordelijke puntje van Bretagne langs het douanepad n°5

De Roze Granietkust – Pointe du Château – Lannion

Een prachtig verblijf in het noordelijke puntje van Bretagne langs het douanepad n°5

 • Je reist te voet
 • Niveau: Gemakkelijk
 • Mogelijkheden: 7 dagen

Vanaf

695,00 

De Roze Granietkust wordt beschouwd als een van de mooiste kusten van Frankrijk en biedt een uniek landschap van granieten chaos met vreemde vormen die het resultaat zijn van duizenden jaren van wind- en zee-erosie. Van de wilde site van Le Gouffre tot aan de baai van Lannion, het douanepad verrast door het contrast van de kleuren waar je het hele gamma van een zuiver Bretons palet kunt vinden.

U zult de wandeling in het hart van de rotsachtige chaos met verbazingwekkende vormen en het granieten landschap, embleem van Bretagne, dat van grijs tot roze een uniek decor in de wereld beweert, zeker waarderen.

Deze route is geschikt voor wandelaars die houden van grote open ruimtes en uitzicht op zee: bewegwijzerd pad, kwaliteitsaccommodatie, bagagevervoer en informatie over de regio. Alles is zo gepland dat u het beste uit de regio en haar schoonheden kunt halen.

Gratis wandeling – Duur van 7 dagen – Vertrek van april tot oktober volgens uw beschikbaarheid.

Programma

Dag 1

Lannion
Installatie in Lannion. Een mooie wandeling door de straten en steegjes van Lannion zal getuigen van het rijke verleden van deze stad waarvan de weinige vakwerkhuizen deze geschiedenis nog weerspiegelen.

Dag 2

Pointe du Château – Trestel (19 km)

Aankomst om 9 uur in Lannion en transfer naar de Pointe du Château met zijn beroemde huis tussen de 2 rotsen. Prachtig panorama van de Zeven Eilanden-archipel. Wandel over het kustpad naar Port-Blanc, een charmant dorpje.

Dag 3

Trestel – Ploumanac’h (20 km)
Via de haven van Perros-Guirec en het strand van Trestraou, aankomst op het charmante strand van Saint-Guirec en zijn legendarische oratorium, dat getuigt van de passage van de abt Saint Guirec in de 7e eeuw. Tussen de stranden van Trestraou en Saint-Guirec ontdekt u een weelderig landschap waar de rotsachtige chaos van Ploumanac’h op meer dan 25 hectare te horen is.

Dag 4

Ploumanac’h – Kerenoc (20 km)
Wandelen in het hart van de vreemde chaos van roze graniet dan langs de witte zandstranden van Trégastel en het schiereiland Landrellec. Deze clusters van roze rotsen in Trégastel aan zee zijn bijzonder ongewoon. Prachtige panorama’s op het kasteel van Costaéres.

Dag 5

Kerenoc – Trébeurden (22 km)
Vanaf het golfterrein, waar het interessant is de overdekte loopbrug en de dolmen tegenover de zee te zien, bereikt men de renaissancekerk Saint-Samson en vervolgens de gekerstende menhir van Saint Uzec. Het nabijgelegen Ile Grande, dat u bereikt via een pad dat over het intergetijdengebied loopt, nodigt uit tot een bezoek aan zijn ornithologisch centrum. In het noorden bieden de kiezels en het zand een afwisseling van stranden waar de duinen u beschutten tegen de wind.

Dag 6

Trebeurden – Lannion (18 km)
Van de monding van de Léguer tot Lannion, een heel nieuw landschap, niet echt land en niet echt meer zee: een jaagpad dat, voordat ze waren uitgerust met motoren, het mogelijk maakte dat boten die van open zee kwamen, getrokken door paarden, de handelsstad Lannion konden bereiken. De rijke vakwerkhuizen getuigen van het bloeiende verleden van deze stad die zich in de 20e eeuw aanpaste om het belangrijkste telecommunicatiecentrum van Frankrijk te worden.

Dag 7

Lannion
Einde van het verblijf na het ontbijt in Lannion

Praktische informatie

Home : dag 1, in de late namiddag in Lannion (het welkomstpunt zal worden bevestigd bij de boeking)
Wandelrecord levering.

Dispersie : De laatste dag aan het einde van de etappe als je in Lannion aankomt. Mogelijkheid tot een extra nacht en een terugkeer in de ochtend na het ontbijt.

Toezicht: Wandelen in vrijheid, zonder gids. Voornamelijk kustweg, zandweggetjes en kleine rustige weggetjes; soms lopen ze aan de kust.

Accomodatie: In 2* (3 nachten) en 3* (3 nachten) hotels in nacht- en ontbijtformule (behalve D4 in halfpension). (Halfpension optie beschikbaar voor het hele verblijf)

Toegang : per trein (station Lannion) of per auto (zie hieronder)

Vanuit België, ga naar Parijs. Vanuit Parijs: neem de A6a, vervolgens de A10 richting “Bordeaux-Orléans”, vervolgens de A11 richting “Chartres-Rennes”, en volg Rennes op de A81. Als u Rennes nadert neemt u de richting “Rocade Est-St-Malo-Brest”. Verlaat de snelweg bij Guingamp en volg de D767 richting Bégard en Lannion.
Mogelijkheid tot parkeren in een straat bij het hotel of gratis en onbewaakt parkeren achter het station.

Data / prijzen

Hieronder staat de prijslijst per persoon voor het jaar 2023. De prijs is vooral afhankelijk van de gewenste vertrekdatum.

Tweepersoons-, twin- of driepersoonskamer Eenpersoonskamer
Van 01/04/2023 tot 05/04/2023 695,00 € 955,00 €
Van 06/04/2023 tot 21/04/2023 730,00 € 1.015,00 €
Van 22/04/2023 tot 26/05/2023 695,00 € 955,00 €
Van 27/05/2023 tot 28/06/2023 780,00 € 1.115,00 €
Van 29/06/2023 tot 01/09/2023 805,00 € 1.155,00 €
Van 02/09/2023 tot 30/09/2023 780,00 € 1.115,00 €
Van 01/10/2023 tot 31/10/2023 695,00 € 955,00 €

Prijzen zijn per persoon – optie halfpension: 140 € per persoon

Eén persoon: toeslag van € 145,00

De prijs is inclusief :
 • Overnachting in 2* en 3* hotels met ontbijt (6 nachten)
 • diner op D4
 • Transport des bagages
 • Mogelijke transfers van personen voor dag 2 en 3
 • Complete map met informatiebrochures, bagagelabels, etc.
De prijs is exclusief :
 • dranken
 • picknicks
 • Avondmaaltijden, behalve het diner op D4 (halfpension is optioneel)
 • persoonlijke uitgaven en verzekering
 • Mogelijke bezoeken
 • alles wat niet is aangegeven in “Prijs is inclusief”.

Vanaf

695,00 

 • Je reist te voet
 • Niveau: Gemakkelijk
 • Mogelijkheden: 7 dagen
Winkelwagen

Vraag uw offerte op maat

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Contact

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Scroll naar top