Wandelen in de Middeleeuwse Elzas, van Turckheim naar Obernai

Een complete ontdekking van de middeleeuwse Elzas in 8 dagen met kwaliteitsaccommodatie en Elzasser gastronomie. Kortom, het ideale verblijf om nieuwe energie op te doen in een natuurlijke omgeving.

Van Turckheim naar Obernai, dit is de mooiste wandeling om te doen in de Elzas! Net als in de tijd van de landsheren wordt u ondergedompeld in een middeleeuwse sfeer terwijl u door de mooiste vestingstadjes (geplaveide straatjes vol bloemen), kerken en prestigieuze kastelen rijdt. De paden slingeren zich tussen wijngaarden en kleine bergtoppen onder een bijna altijd aanwezige zon. Van het middeleeuwse dorp Turckheim tot het mooie stadje Obernai, bezoekt u de dorpen Niedermorschwihr, Ammerschwihr, Kaysersberg, Riquewihr Ribeauvillé, Ottrott, en beklimt u de hoogvlakte van de Mont Sainte-Odile. U zult ook de kastelen van Hagueneck, Hohlandsburg, Haut-Kœnigsbourg, Saint-Ulrich (dat het dorp Ribeauvillé domineert), Ortenbourg ontdekken…

Deze reis is de ideale oplossing voor wandelaars die van het Elzasser platteland en kleine typische dorpjes houden: onberispelijk pad, kwaliteitsaccommodatie, bagagetransport en informatie over de streek. Alles is zo gepland dat u het beste uit de regio en haar schoonheden kunt halen.

Gratis wandeltocht – Duur van 8 dagen – Vertrek van begin maart tot eind november, afhankelijk van uw beschikbaarheid en mogelijkheden.

Programma Wandelen in de Middeleeuwse Elzas, van Turckheim naar Obernai

Dag 1

Turckheim Aankomst en installatie in het hotel rond 18 uur. Een prachtig dorp gelegen aan de ingang van de Fechtvallei en niet alleen bekend om zijn rijke historische centrum en de kwaliteit van zijn wijnen, maar ook om zijn nachtwaker, die van mei tot oktober elke avond om 22.00 uur zijn ronde blijft doen. Gratis diner in het dorp.

Dag 2

Lus rond Turckheim Van Calais, richting “la plage – Corniche de la Côte d’Opale”, dan aankomst in Sangatte. De duinen van Sangatte zijn zeer bijzondere duinen die zich in het verlengde van de klif van Blanc Nez bevinden. Aan de rand van Sangatte: de voormalige scheepswerf Trans-Manche. Daarna volgt u het douanepad naar Escalles. (15 km; M: +595m / D: -595m)

Dag 3

Turckheim – Riquewihr Langs wijngaardpaden bereiken we Niedermorschwihr en zijn kerk met zijn unieke en opmerkelijke gedraaide klokkentoren. Vervolgens gaat u naar het sublieme dorp Kaysersberg, dat geklasseerd is als een van de mooiste dorpen van Frankrijk, met zijn historische centrum en zijn keizerlijke kasteel dat de stad domineert. Om deze mooie dag in schoonheid af te sluiten, daalt u door de wijngaarden af naar de middeleeuwse stad Riquewihr. 15 Km; M : + 670 m / D : – 620m

Dag 4

Riquewihr- Thannenkirch Etappe van Riquewihr naar Thannenkirch via Hunawihr en zijn versterkte kerk naar het middeleeuwse dorp Ribeauvillé. Vervolgens klimt u naar de ruïnes van het kasteel Saint-Ulrich dat uitkijkt over het dorp Ribeauvillé en de Elzasvlakte. Overnachting in Thannenkirch, een typisch Elzasser dorp gelegen onder het beroemde kasteel Haut-Koenigsbourg. 12 Km ; M : +615m / D : – 410 m

Dag 5

Thannenkirch- Chatenois Klim naar het middeleeuwse kasteel van Haut-Kœnigsbourg dat in de 12e eeuw werd gebouwd. Wij raden u aan dit monument met een rijke geschiedenis te bezoeken, vanwaar u een adembenemend uitzicht heeft over de Elzas. We dalen af naar de vlakte en overnachten in Châtenois. Tijdens deze etappe heeft u ook de mogelijkheid om de apenberg te bezoeken en te genieten van een roofvogelshow in de volière van de adelaars (niet inbegrepen). 12,5 Km ; M : + 380 / D : – 660 m

Dag 6

Chatenois – Andlau Beklimming van het kasteel Ortenburg (13e eeuwse ruïne). Heel mooi uitzicht op de vlakte. Afdaling naar de wijngaarden en doorkruising van het middeleeuwse stadje Dambach. Proeverij van Elzasser wijnen mogelijk bij een wijnboer in Bernardvillé. Geleidelijke afdaling door het bos naar Andlau. 19 Km ; M : + 660m / D : – 620 m

Dag 7

Andlau – Obernai Ontdekking van de kastelen Ober Andlau en Landsberg. De heidense muur, een gigantische megalithische omheining die tot op de dag van vandaag zijn mysterie heeft behouden. Het klooster van Mont St. Odile. Afdaling via het Pelgrimspad naar het dorp Ottrott. Een vlakke route naar het mooie middeleeuwse stadje Obernai. 22 Km ; M : + 940 m / D : – 990m

Dag 8

Obernai Einde van het verblijf na uw ontbijt.  

Praktische informatie

Welkom: Ontmoet elkaar de dag voor uw eerste wandeldag rond 18.00 uur in het hotel in Turckheim. Dispersion : Het verblijf eindigt op D8 na het ontbijt in Obernai. Framen : wandelen in vrijheid, zonder gids Niveau: makkelijk tot gemiddeld. Geen bijzondere technische moeilijkheidsgraad, etappes van 4 tot maximaal 6 uur. Gewend zijn om op gevarieerd terrein te lopen en in goede fysieke conditie verkeren. De cursussen zijn goed gemarkeerd. De etappes zijn gemiddeld 15 tot 20 km per dag lang met een stijging van 300 tot 700 m. Accommodatie: 2** en 3*** hotels. Halfpension (behalve D1). Als D2 op zondagavond is, is het restaurant gesloten en wordt er in B&B geserveerd. D1 is dan halfpension. Drankjes zijn op uw kosten. Heenreis: Met de trein, station Colmar TGV. Aan het eind van uw verblijf kunt u met de trein terug vanaf station Obernai Met de auto: Turckheim ligt aan de D11, in het hart van de Elzasser wijngaarden, op ongeveer 5 km van Colmar. Om uw auto te parkeren: De twee hotels waarmee wij voornamelijk samenwerken in Turckheim beschikken over een parkeerterrein. Parkeren kost €10/dag. Het is raadzaam vooraf te reserveren, aangezien het hotel de beschikbaarheid bij aankomst niet kan garanderen. Anders zijn er gratis openbare parkeerplaatsen in Turckheim. U moet er echter rekening mee houden dat ze tijdens het seizoen soms op bepaalde dagen gesloten zijn wegens evenementen, wat een probleem kan zijn als u uw voertuig de hele week van de rondreis ter plaatse laat. Let op: vrijdag is marktdag. Vraag zeker aan de hotelier of de auto niet in de weg staat! Bagagetransport: Uw bagage wordt aan het eind van de ochtend of in de namiddag tussen elke etappe door een bagagedrager vervoerd. Wij verzoeken u deze ’s morgens voor uw vertrek in de hal van elke accommodatie af te geven en slechts één stuk bagage van maximaal 15 kg mee te nemen, bij overschrijding waarvan de chauffeur kan weigeren de bagage te vervoeren. Wij nodigen u uit om een kleine rugzak mee te nemen om uw persoonlijke bezittingen voor de dag te dragen.

Data / prijzen

Data

Vertrekken is mogelijk van 1 maart tot 30 november, wanneer het u uitkomt en afhankelijk van de beschikbaarheid van accommodatie.

Tarieven en formules

Hieronder vindt u de prijslijst per persoon voor het jaar 2022. De prijs is vooral afhankelijk van het aantal gewenste overnachtingen, het type kamer en het bagagevervoer.

Dubbel

Single
Met Transport Zonder transport Met Transport

Zonder transport

6 nuits

825,00 €

735,00 € 1090,00 €

1000,00 €

!!! Toeslag 1 enkele deelnemer : 100,00 € !!!
 
De prijs is inclusief :
 • Overnachtingen op basis van halfpension (behalve D1)
 • Bagagetransport tussen elke wandeletappe (afhankelijk van de gekozen formule)
 • Toeristenbelasting
 • Terbeschikkingstelling van een reispakket (1 reisgids per geboekte kamer)
De prijs is exclusief :
 • Vervoer van uw huis naar de ontmoetingsplaats en de verspreiding
 • Diner op D1
 • Middagmaaltijden
 • Bezoeken (Haut-Koenigsbourg: 9€)
 • Drankjes en persoonlijke uitgaven
 • Verzekering
Informatie
 • Prijzen zijn per persoon
 • de toeristenbelasting is in de prijs inbegrepen

Wandelen in de Middeleeuwse Elzas, van Turckheim naar Obernai in beeld

Vanaf

735,00 

U reist te voet

Level : Gemakkelijk

Mogelijkheden :8 dagen

U zult ook graag

Op de kunstroute in Condroz-Famenne

Vanaf

295,00 

La Transardennaise met de mountainbike – Noordelijk deel

Vanaf

355,00 

The Freedom Trail – Herdenkingswandeling rond Bastogne

Vanaf

455,00 

Winkelwagen

Vraag uw offerte op maat

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Contact

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Scroll naar top