De bosweg met de fiets

De Route des Forêts à vélo is een fietstocht van 4 etappes en 191 km door de bossen van Belgisch Luxemburg, van de Famenne tot de Ardennen. Het is een grote lus die vertrekt vanuit Saint-Hubert, de Europese hoofdstad van de natuur en de jacht.

Langs rustige wegen ontdekt u typische dorpjes, historische plaatsen en prachtige landschappen van het Grote Woud van Saint-Hubert. U heeft de mogelijkheid om iets te drinken voor de beroemde basiliek van Saint-Hubert, om het IJzermuseum te ontdekken op de site van de Fourneau Saint-Michel of om te ontspannen in onze kwaliteitsaccommodatie na een dag op de fiets.

Deze vakantie is de ideale oplossing voor alle soorten fietsers: rustige routes, GPX-tracks, kwaliteitsaccommodatie, bagagevervoer en informatie over de regio. Alles is zo gepland dat u het beste uit de regio en haar schoonheden kunt halen.

Fietstocht in vrijheid – Variabele duur van 5 tot 6 dagen – Vertrek het hele jaar door, afhankelijk van uw beschikbaarheid en uw mogelijkheden.

Programma

Dag 1

Saint-Hubert
Ontvangst in Saint-Hubert in de namiddag en levering van het volledige dossier. Mogelijkheid om het dorp en de basiliek te bezoeken. Inclusief avondeten.

Dag 2

Saint-Hubert – Awenne (32,9 km; + 355 m)
Deze eerste dag is een kennismaking met de prachtige bossen van de regio Saint-Hubert. De route voert u door de kleine dorpen Poix-Saint-Hubert en Mirwart voordat u op uw bestemming in Awenne aankomt.

Dag 3

Awenne – Nassogne (59,8 km; + 1010 m)
Het podium van de dag is verdeeld in twee afzonderlijke delen. De eerste brengt u naar het land van de Famenne en passeert in de omgeving van Marche-en-Famenne. Het biedt een prachtig uitzicht over het glooiende landschap van de Famenne. Het tweede deel brengt je terug naar de Ardennen richting Nassogne. De etappe eindigt in het mooie dorpje Nassogne, waar je kunt ontspannen in het hotel, dat een zwembad heeft.

Dag 4

Nassogne – Sainte-Ode (51,9 km; + 744 m)
Deze dag dompelt u onder in het grote bos van Saint-Hubert. U vertrekt in de richting van Laneuville-au-bois voordat u teruggaat naar Champlon. U trapt op rustige wegen en zult slechts zelden dorpen doorkruisen in dit eerste deel. De etappe gaat vervolgens door een aantal mooie dorpjes zoals Erneuville, Wyompont en Lavacherie en is iets meer heuvelachtig. Aan het einde van de etappe kom je aan in Sainte-Ode, waar je overnacht in een bed & breakfast (overdekt zwembad).

Dag 5

Sainte-Ode – Saint-Hubert (46,4 km; + 546 m)
Deze laatste etappe gaat meteen in de richting van het zuiden en Libramont en u begint met een paar kilometer zachte klimmen. U bereikt de omgeving van Libramont op km 25 voordat u terugkeert naar Saint-Hubert, de Europese hoofdstad van de jacht en de natuur. Einde van het programma bij aankomst in Saint-Hubert. Mogelijkheid om een extra nacht te blijven en de volgende ochtend na het ontbijt te vertrekken.

Map

Praktische informatie

Onthaal : dag 1, in de late namiddag (het welkomstpunt zal worden bevestigd op het moment van de boeking)
Wandelrecord levering.

Dispersie : Op de laatste dag aan het einde van de etappe keert u terug naar het beginpunt en kunt u uw auto ophalen. Mogelijkheid tot een extra nacht en vertrek in de ochtend na het ontbijt.

Begeleiding: gratis fietstocht, zonder gids.

Fietsverhuur: Fietsverhuur is niet bij de prijs inbegrepen. Je moet je eigen fiets meenemen. Er is ook geen specifieke hulp onderweg tijdens de reis. Als je ter plaatse een fiets wilt huren voor de duur van je verblijf, aarzel dan niet om het ons te vragen. We kunnen je helpen.

Accommodatie : hotels ***/****, bed and breakfast *** (al onze accommodaties verwelkomen regelmatig fietsers en hebben plaatsen om fietsen te stallen)

Toegang : met de auto (gratis parkeren voor de duur van het verblijf)

Data

Het verblijf op de Forest Road met de fiets kan op uw gemak worden georganiseerd en vertrek is het hele jaar door mogelijk. Let op: van 1 oktober tot en met 31 december zal de route waarschijnlijk op sommige plaatsen afwijken vanwege het jachtseizoen. Je wordt altijd gewaarschuwd!

Prijzen

Hieronder staat de prijslijst per persoon voor het jaar 2023. De prijs is vooral afhankelijk van het aantal gewenste overnachtingen, het type kamer en het bagagevervoer.

Tweepersoonskamer, Tweepersoonskamer of Driepersoonskamer Eenpersoonskamer
Met Transport Zonder transport Met Transport Zonder transport
4 nachten 560,00 € 810,00 €
5 nachten 680,00 € 990,00 €

 

Prijzen zijn per persoon

De prijs is inclusief :
 • halfpension in elke fase in een ***-hotel of ****.
 • Ontbijt en 3-gangendiner
 • Transport des bagages
 • Gratis parkeren bij vertrek
 • GXP Sporen van de wandeling
 • Complete map met informatiebrochures, bagagelabels, etc.
De prijs is exclusief :
 • De drankjes
 • Picknicken
 • Persoonlijke uitgaven en verzekeringen
 • Fietsverhuur
 • Alles wat niet wordt aangegeven in het gedeelte “Prijs inclusief”.

Vanaf

560,00 

 • Je reist met fiets
 • Niveau : Gemakkelijk
 • Mogelijkheden : 5, 6 dagen

Hoogtepunten

 • Een 100% bosroute over weinig bereden wegen
 • GPX tracks
 • Bagagevervoer

In beeld

Misschien vindt u onze andere routes ook leuk