De Transfamenne

De Famenne is een van de mooiste regio’s van België om te wandelen. Gelegen aan de rand van het Condroz-plateau en de Ardenne, biedt de Famenne een gevarieerd landschap waar de Ourthe (die zijn oorsprong heeft in de Ardennen) en de Lesse hun bedden hebben gegraven. Europ’Aventure nodigt u uit om deze regio te ontdekken tijdens een 3-daags verblijf op een bewegwijzerde route ontworpen door onze partner“GTA – Maison de la randonnée”.

Vanuit het kleine dorpje Nassogne leg je in 3 dagen 57 km af in het hart van het door UNESCO erkende Geopark Famenne-Ardenne. Je bezoekt Marche-en-Famenne, Hotton en Marcourt voordat je aankomt in de middeleeuwse stad La Roche-en-Ardenne.

De Transfamenne kan ook worden gecombineerd met de eerste stappen van de Transardennaise om een 6-stappen-lus te creëren. Het is de ideale oplossing voor een korte wandelvakantie zonder al te veel hoogteverschillen: bewegwijzerd pad (geel/wit), kwaliteitsaccommodatie, bagagetransport en informatie over de regio. Alles is zo gepland dat u het beste uit de regio en haar schoonheden kunt halen.

Wandelen in vrijheid – Variabele duur van 3 tot 4 dagen – Vertrek het hele jaar door, afhankelijk van uw beschikbaarheid en uw mogelijkheden.

Programma

Dag 1

Nassogne
Ontvangst in Nassogne in de namiddag en overhandiging van het volledige dossier. Mogelijkheid om het dorp te bezoeken. Inclusief avondeten. Als het hotel in Nassogne gesloten is, is het mogelijk om alternatieve accommodatie in de omgeving te regelen.

Dag 2

Nassogne – Marche-en-Famenne (17,6 km; + 292 m)
Deze eerste etappe brengt je van Nassogne naar Marche-en-Famenne. Deze etappe brengt je naar het hart van het Ardenne-Famenne Geopark. Je vertrekt te voet vanuit het centrum van Nassogne en doorkruist al snel het open platteland met prachtige uitzichten. Vervolgens kom je door het dorp Ambly en het dorp Waha, beroemd om zijn kerk Saint-Etienne, een Romaans gebouw uit 1050. Je eindigt je etappe in Marche-en-Famenne.

Dag 3

Marche-en-Famenne – Marcourt (24,8 km; + 517 m)
Vanuit Marche-en-Famenne rijd je omhoog naar het dorp Verdenne. Volg de bewegwijzerde route naar Hotton en ontdek dit dorp aan de oevers van de Ourthe. Vanuit Hotton is de route naar Marcourt erg heuvelachtig en voert u langs een begraafplaats waar 666 Britse soldaten die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen, begraven liggen.

Dag 4

Marcourt – La Roche-en-Ardenne (14 km; + 455 m)
Deze laatste etappe is niet de langste, maar wel heuvelachtig. Het brengt u van Marcourt naar La Roche-en-Ardenne, gedomineerd door de ruïnes van een middeleeuws kasteel. Einde van de wandeling bij aankomst op het Bronzen Plein. Mogelijkheid om de stad en het kasteel te bezoeken vooraleer terug te keren naar het vertrekpunt. U kunt er ook voor kiezen om een extra nacht ter plaatse door te brengen en de volgende ochtend terug te keren.

Map

Praktische informatie

Onthaal : dag 1, in de late namiddag (het welkomstpunt zal worden bevestigd op het moment van de boeking)
Wandelrecord levering.

Dispersie : Op de laatste dag aan het einde van de etappe wordt u terug gebracht naar het beginpunt (waar uw auto staat). Mogelijkheid tot een extra nacht en een terugkeer in de ochtend na het ontbijt.

Toezicht: wandelen in vrijheid, zonder gids

Accommodatie : hotels ***/****, bed and breakfast *** (het is mogelijk dat er een transfer naar de accommodatie kan worden georganiseerd als er geen accommodatie is aan het einde van de etappe)

Bereikbaarheid: met de auto (gratis parkeren tijdens je verblijf) of met de trein (station Marloie / Libramont) + bus (TEC)

Honden: Honden zijn op deze route niet toegestaan

Bagagetransport: het vervoer van bagage van de ene accommodatie naar de andere wordt verzorgd door de organisator en is inbegrepen in de prijs van de vakantie. Eén bagagestuk per persoon van maximaal 15 kg.

Data

Het verblijf op de Transfamenne kan op uw gemak worden georganiseerd en vertrek is het hele jaar door mogelijk. Let op: van 1 oktober tot en met 31 december zal de route waarschijnlijk op sommige plaatsen afwijken vanwege het jachtseizoen. Je wordt altijd gewaarschuwd!

Prijzen

Hieronder vind je de lijst met prijzen per persoon voor 2024. De prijs is vooral afhankelijk van het aantal gewenste overnachtingen, het type kamer en het bagagevervoer.

Tweepersoonskamer, Tweepersoonskamer of Driepersoonskamer Eenpersoonskamer
Met bagagevervoer Zonder transport Met bagagevervoer Zonder transport
3 nachten 465,00 € 425,00 € 695,00 € 625,00 €
4 nachten 615,00 € 565,00 € 925,00 € 825,00 €

Prijzen zijn per persoon

De prijs is inclusief :
 • Verblijf op basis van halfpension op elke etappe in een *** of **** hotel of ** of *** bed & breakfast
 • Transport des bagages
 • Mogelijke transfers van het einde van de etappe naar de accommodatie
 • Terugreis aan het einde van de wandeling
 • Gratis parkeren bij vertrek
 • IGN-kaart van de wandeling
 • Complete map met informatiebrochures, bagagelabels, etc.
De prijs is exclusief :
 • De drankjes
 • Picknicken
 • Persoonlijke uitgaven en verzekeringen
 • Alles wat niet wordt aangegeven in het gedeelte “Prijs inclusief”.

Vanaf

425,00 

 • Je reist te voet
 • Niveau : Gemakkelijk
 • Mogelijkheden : 3, 4, 5 dagen

Hoogtepunten

 • Ontdek het UNESCO-geopark Famenne-Ardenne
 • Een bewegwijzerde route met prachtige uitzichten
 • Bagagetransport

In beeld

Misschien vindt u onze andere routes ook leuk