Van de Eifel naar de Ardennen: De Rijn-Maasroute

Een prachtige wandeling door Duitsland, Luxemburg en België in de Eifel en de Ardennen, twee paradijzen voor wandelaars.

De “Rijn-Maas”-route is een grensoverschrijdende wandelroute die gemarkeerd is met een zwart-witte golf. Het verbindt België vanuit Duitsland via Luxemburg. Europ’Aventure stelt u voor om het vanuit Prüm te ontdekken en zich in 7 wandeletappes aan te sluiten bij Saint-Hubert voor een totaal van bijna 160 km gemarkeerde paden.

Dankzij dit sportieve verblijf op het Rijn-Maaspad wandelt u in uw eigen tempo over de mooiste bospaden van Duitsland, het Groothertogdom Luxemburg en België. U doorkruist verschillende landschappen en stopt in de mooiste dorpen van de regio: Gerolstein (Duitsland) ook bekend om zijn mineraalwater, Ouren aan de rivier de Our (België), Clervaux en zijn kasteel (Luxemburg), Bastogne en zijn Mardasson-monument (België), Saint-Hubert de Europese hoofdstad van de jacht en de natuur.

De vakantie “Van de Eifel naar de Ardennen” is de ideale oplossing voor wandelaars die op zoek zijn naar een lang verblijf: gemarkeerde route (witte golf), kwaliteitsaccommodatie, bagagevervoer, gidsen en informatie over de regio. Alles is zo gepland dat u het beste uit de regio en haar schoonheden kunt halen.

Wandelen in vrijheid – Variabele duur van 6 tot 9 dagen – Vertrek het hele jaar door, afhankelijk van uw beschikbaarheid en uw mogelijkheden.

Programma Van de Eifel naar de Ardennen: De Rijn-Maasroute

Dag 1

Prüm Ontvangst op het te bepalen aankomstpunt (Bastogne of Saint-Hubert). Taxirit naar Prüm in de namiddag en levering van het volledige dossier bij aankomst in het hotel. Mogelijkheid om het dorp Prüm te bezoeken. Inclusief avondeten.

Dag 2

Prüm – Bleialf (23 km; + 518 m) Dit is de etappe met het grootste hoogteverschil: van 430 meter boven de zeespiegel in de stad Prüm tot 697 meter op de top van de Schneifel. Het grootste deel van de wandeling vindt plaats in het wilde Schneifelmassief, dat bekend staat om zijn koude klimaat. De naam komt van een samentrekking van “Schnee” wat “sneeuw” en “Eifel” betekent. Tip: Vergeet niet om warmere kleren mee te nemen.

Dag 3

Bleialf – Ouren (24,5 km; + 363 m) Deze etappe vindt voornamelijk plaats op kleine vuil- of asfaltwegen. Het levert geen problemen op. De weinige beklimmingen (slechts één steile klim voor Habscheid) en de lange afdaling naar Ouren moeten je niet afschrikken.

Dag 4

Ouren – Clervaux (21,9 km; + 432 m) In het eerste deel is deze etappe de wildste van de route. Je wandelt ongeveer vijftien kilometer in het Ourdal en komt hoogstwaarschijnlijk niemand tegen. Vanuit het dal bereikt u dan het plateau via een lange, lange maar makkelijke klim. Je komt dan door de dorpen Roder en Marnach en gaat dan naar beneden naar Clervaux. Opgemerkt moet worden dat de route van de dag ook een route omvat waarvan het pad, dat meestal smal is, meerdere klimmen en afdalingen omvat. Het is aan te raden om voor deze ongelijke route bijzonder goed schoeisel te hebben, vaak in het kreupelhout.

Dag 5

Clervaux – Pommerloch (25,4 km; +806 m) Deze etappe is niet erg moeilijk, ook al speelt de route haasje-over met de valleien en plateaus. Zo worden verschillende beklimmingen gerapporteerd. In het begin, na Clervaux… Dan, 5 km verderop na het dorp Drauffelt. Tot slot, vlak voor de dorpen Knaphoscheid en Escheweiler. De wandeling laat u toe om enkele mooie traditionele dorpen te bewonderen.

Dag 6

Pommerloch – Bastogne (22 km; + 434 m) Met deze etappe bereikt u Bastogne, de stad van het geheugen. De Luxemburgse route is aanvankelijk vlak, maar omvat een lange klim en vervolgens een korte, maar steile helling vlak voor de grens. In het Belgische deel is het parcours relatief heuvelachtig, maar zonder bijzondere moeilijkheden. U heeft de mogelijkheid om de stad en het beroemde Mardasson en het Bastogne War Museum te bezoeken.

Dag 7

Bastogne – Tony ( 26,6 km ; + 206 m) U heeft de mogelijkheid om te stoppen in Bastogne of om verder te gaan in de richting van Saint-Hubert. Als u besluit door te gaan, is dit waarschijnlijk de gemakkelijkste etappe van de hele route. Het eerste deel vindt plaats op een relatief drukke weg. Eenmaal voorbij Villeroux blijkt de route echter landelijk en matig heuvelachtig te zijn.

Dag 8

Tony – Saint-Hubert (17 km; + 350 m) Voor deze laatste dag van de trekking loop je voornamelijk in het kreupelhout op een relatief ongelijkmatige route. U neemt La Transardennaise tot in Saint-Hubert en geniet van de verkwikkende lucht van de grote bossen. Mogelijkheid om aan het einde van de wandeling te vertrekken of om een extra nacht te blijven en een vertrek te plannen de volgende ochtend na het ontbijt.
Circuit Europ'Aventure - Van de Eifel naar de Ardennen: Rijn-Maasroute
{%CAPTION%}

Praktische informatie

Home : dag 1, in de late namiddag (het welkomstpunt wordt u bij de boeking bevestigd). U dient te parkeren bij het aankomstpunt (Saint-Hubert of Bastogne) en de taxi brengt u naar Prüm. Aan het einde van de wandeling Verspreiding: De laatste dag aan het einde van de etappe, bereikt u uw auto te voet. Mogelijkheid tot het plannen van een extra nacht en een vertrek de volgende ochtend na het ontbijt. Toezicht: wandelen in vrijheid, zonder gids Accommodatie : hotels ***/****, bed and breakfast *** (het is mogelijk dat er een transfer naar de accommodatie kan worden georganiseerd als er geen accommodatie is aan het einde van de etappe) Toegang : met de auto (gratis parkeren voor de duur van het verblijf), met de trein (station Libramont)

Data / prijzen

Data

Het verblijf op de Rijn-Maasroute kan op uw gemak worden georganiseerd en vertrek is het hele jaar door mogelijk. Let op: van 1 oktober tot 31 december zal de route waarschijnlijk op sommige plaatsen afwijken vanwege het jachtseizoen (voornamelijk in de omgeving van Saint-Hubert). Je wordt altijd gewaarschuwd!

Tarieven en formules

Hieronder vindt u de prijslijst per persoon voor het jaar 2022. De prijs is vooral afhankelijk van het aantal gewenste overnachtingen, het type kamer en het bagagevervoer.
Tweepersoonskamer, Tweepersoonskamer of Driepersoonskamer Eenpersoonskamer
Met bagagevervoer Zonder transport Met bagagevervoer Zonder transport
5 nachten 665,00 € 605,00 € 1.035,00 € 925,00 €
6 nachten 775,00 € 705,00 € 1.255,00 € 1.065,00 €
7 nachten 895,00 € 815,00 € 1.415,00 € 1.205,00 €
8 nachten 995,00 € 905,00 € 1.575,00 € 1.325,00 €
  Prijzen zijn per persoon Korting in geval van niet-overdracht terug naar het beginpunt door de organisator.
De prijs is inclusief :
 • halfpension in elke fase in een ***-hotel of ****.
 • Ontbijt en 3-gangendiner
 • transport van bagage
 • Mogelijke transfers van het einde van de etappe naar de accommodatie
 • Reis naar Prüm aan het begin van de wandeling (dag 1)
 • Gratis parkeren voor de duur van uw verblijf
 • IGN-kaart van de wandeling
 • Complete map met informatiebrochures, bagagelabels, etc.
De prijs is exclusief :
 • dranken
 • picknicks
 • persoonlijke uitgaven en verzekering
 • alles wat niet is aangegeven in “Prijs is inclusief”.

Van de Eifel naar de Ardennen: De Rijn-Maasroute in beeld

Vanaf

605,00 

U reist te voet

Level : Gemiddeld

Mogelijkheden :6, 7, 8, 9 dagen

U zult ook graag

La Transardennaise met de mountainbike – Noordelijk deel

Vanaf

355,00 

De tocht van de Monts du Cantal

Vanaf

740,00 

De Transardennaise op de fiets

Vanaf

445,00 

Winkelwagen

Vraag uw offerte op maat

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Contact

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Scroll naar top