Wie zijn wij?

Ons verhaal

Europ’Aventure, bedenker van wandelvakanties in de Ardennen sinds 1985 !

Wandelen in alle vrijheid! “Dat is het credo van Europ’Aventure!

Of u nu een ervaren wandelaar bent of een beginner, die graag wil ontdekken, reizen met familie of vrienden, in een groep of alleen. Of u nu gaat wandelen, fietsen, mountainbiken of zelfs paardrijden. Europ’Aventure organiseert uw verblijf op maat!

Europ’Aventure is een reisontwerper, geïnspireerd door zijn bossen en landwegen.

Europ’Aventure werd opgericht door Denis Jusseret en Geneviève Goosse, twee gepassioneerde wandelaars, in Sainte-Ode, in 1985. Oorspronkelijk werd Europ’aventure geïnitieerd om een nieuw product in België aan te bieden: vrij wandelen, de Ardennen doorkruisen met bagagetransport. In de loop der jaren heeft Europ’Aventure zich gevestigd als een belangrijke speler in de ontwikkeling van het wandelen in de Ardennen.

In 2019 werd Europ’Aventure overgenomen door Jean-François Lambert, een andere liefhebber van wandelen, natuur en de organisatie van “actieve” vakanties. Europ’Aventure is verankerd in de Ardennen en heeft deze nooit verlaten. Na gevestigd te zijn geweest in Sainte-Ode, een klein dorpje in de provincie Luxemburg, is het bedrijf nu gevestigd in Saint-Hubert. Wat is er mooier dan wandelprogramma’s te ontwerpen in het centrum van de Ardense bossen, een mekka voor wandelaars!

Naast het opzetten van wandelreizen in de Ardennen heeft Europ’Aventure ook geïnvesteerd in de creatie en doorverkoop van wandelreizen in Frankrijk, Italië en de rest van Europa op de Belgische markt.

Jean-François Lambert reprend Europ'Aventure -

Een onmiskenbare knowhow
Een bureau dat zijn producten kent en wiens ervaring het verschil maakt

Europ’Aventure is een erkende en betrokken speler in het veld. Door wandelaars naar haar land te brengen, intervenieert zij in het lokale en regionale leven, als een economische onderneming van toeristisch belang in het kader van de territoriale ontwikkeling en als een actor van de regionale animatie. Onze verblijven worden ontworpen volgens uw wensen en uw budget!

  • wandelen in vrijheid, zonder gids
  • Wandelingen met professionele gidsen
  • thematische verblijven, “ontdekking”-verblijven in België of in het buitenland
  • ontmoetingen met de lokale bevolking in een geest van gezelligheid
  • sportactiviteiten op aanvraag (hardlopen, nordic walking, marathon, wildwateractiviteiten, winteractiviteiten)
  • de in de gegevensbladen vermelde moeilijkheidsgraden maken een oordeelkundige keuze mogelijk

Onze verplichtingen

Gemarkeerde paden

Al onze wandelroutes zijn gemarkeerd en gemakkelijk te volgen. Europ’Aventure werkt samen met GTA (www.gta.be) voor het onderhoud en de promotie van de paden. We leveren ook kaarten die speciaal voor ons zijn ontwikkeld door IGN om de ervaring op deze routes verder te verbeteren.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast aan uw wensen. Een dagje rust, een omweg voor een cultureel bezoek, het bezoek aan een brouwerij… Aarzel in ieder geval niet om te vragen wat wij voor u kunnen doen. Dit zijn uw vakanties en ze moeten geschikt zijn voor u!

In alle vrijheid

Het overgrote deel van onze wandelingen zijn “on the loose”. Geen groepen of gidsen te volgen. U loopt in uw eigen tempo en neemt zoveel tijd als u wilt om van de natuur te genieten, dorpen en andere bezienswaardigheden te bezoeken langs onze verschillende routes. Er is geen vaste vertrekdatum of minimale groepsgrootte.

Reizen voor alle niveaus van de trekking

Europ’Aventure is gespecialiseerd in wandeltochten. Deze zijn voor alle niveaus. Of u nu een amateur-wandelaar bent of een doorgewinterde wandelaar, wij hebben opties die bij u passen. De lengte van de etappes kan variëren van 8 km tot 26 km, afhankelijk van de route en uw wensen.

Kwaliteitsaccommodatie

Europ’Aventure werkt alleen met kwaliteitsaccommodatie, d.w.z. *** of **** hotels en “3 épis” gites. Onze partners zijn erkende actoren in de regio en we werken al vele jaren met hen samen. Ze bieden ook allemaal uitstekende seizoensmenu’s aan.

De Ardense specialist

Europ’Aventure is al meer dan 30 jaar dé specialist in wandelen in de Ardennen. Wij bevinden ons in het hart van de regio, dicht bij de natuur en hebben onze eigen routes in de regio ontwikkeld. Onze expertise is ongeëvenaard en wij adviseren u graag over de bezienswaardigheden in de regio.

Fiets- en MTB-vakanties

Europ’Aventure heeft een ruim aanbod voor fiets- en mountainbikeliefhebbers in de Ardennen en elders. Wij bieden GPX-trajecten aan om de navigatie te vergemakkelijken en selecteren specifieke accommodaties (Accueil Vélo) om fietsers zo goed mogelijk te ontvangen.

Bagagetransport

Voor een totaal comfort tijdens uw dag zorgt Europ’Aventure voor het transport van uw koffer. Je laat het achter bij de hotelreceptie als je ’s morgens vertrekt. Het zal op u wachten bij de volgende accommodatie wanneer u aankomt. Hierdoor kunt u slechts een kleine rugzak, uw camera en uw picknick gedurende de dag meenemen.

Onze certificaties

  • Oprichtend lid van Wallonie Aventure Nature Tourisme (W.A.N.T.)
  • Lid van Wallonie-Bruxelles Tourisme
  • Vasthouden aan het merk Ardenne

Europ’Aventure is een reisbureau dat gecertificeerd is door

Onze partners

Een nauwe samenwerking met erkende partners, toeristische en wandelaars.

Naast de erkenning van de gemeenschap, het partnerschap met de betrokken professionals. Al onze partners zijn liefhebbers van natuur en toerisme. We werken al jaren vol vertrouwen met hen samen.

Een van de bevoorrechte partners van Europ’Aventure is La Maison de la Randonnée – GTA Belgium..

Deze vereniging, die 30 jaar geleden werd opgericht, ontwerpt routes en markeert de circuits met internationaal erkende GTA-markeringen (geel en wit en witte golf). Het onderhoudt de paden en paden zodat wandelaars hun comfort kunnen vinden. La Maison de la Randonnée – GTA België is door de CGT erkend als toeristische vereniging. Het publiceert ook boeken, topografische kaarten (geproduceerd in samenwerking met het National Geographic Institute), topogidsen en road-books die overeenkomen met de routes. Ze worden vertaald in verschillende talen (NL-EN-DE-EN). Deze boeken zijn te koop op onze site.

Laten we ook de uitstekende samenwerking onderstrepen die Europ’Aventure onderhoudt met hoteliers, restauranthouders, gidsen en alle andere professionals van de betrokken regio’s, zowel in België als in het buitenland.

Europ’Aventure biedt verblijven aan die ontworpen zijn door buitenlandse agentschappen die kwaliteitsprogramma’s aanbieden, waarbij de ontdekking van de regio, sportactiviteiten en menselijke ontmoetingen worden gecombineerd. Europ’aventure heeft de garanties voor een efficiënte samenwerking met haar buitenlandse partners die door de professionele wereld worden erkend.

Carte de La Transardennaise à pied
Carte de La Transardennaise à pied