De Route de la Sûre op de fiets

Dit verblijf biedt u de mogelijkheid om de toeristische fietsroute “La Route de la Sûre”, ontworpen door onze partner GTA, te rijden. Een route van 86 km in het hart van de Ardennen die u de valleien van de Ourthe, de Laval en de Sûre en het natuurpark van de Haute-Sûre laat ontdekken.

Met de fiets rijdt u tijdens 2 dagen van puur wandelen in vrijheid (+/- 45 km per dag) naar de bronnen van de Sûre, een streek in de provincie Luxemburg die u zonder verdere vertraging zult ontdekken! U zult enkele van de mooiste dorpen van de regio kunnen ontdekken, zoals Losange, Sainte-Ode, Villers-la-Bonne-Eau, Martelange, Fauvillers of Vaux-sur-Sûre. Al deze plaatsen liggen niet ver van de stad Bastogne.

Fietsen in vrijheid – Variabele duur van 3 tot 4 dagen – Vertrek het hele jaar door, afhankelijk van uw beschikbaarheid en uw mogelijkheden.

Programma

Dag 1

Sainte-Ode
Ontvangst bij de accommodatie in de namiddag en overhandiging van het volledige dossier. Inclusief avondeten.

Dag 2

Martelange – Sainte-Ode (44,0 km; +483 m)
Na het ontbijt ga je op eigen gelegenheid naar de start van de etappe. Het ligt in het centrum van Martelange aan de Luxemburgse grens (+/- 20 minuten met de auto). Volg vanuit het dorpscentrum een prachtige fietsroute van 44 km terug naar Sainte-Ode voor de overnachting. Je verlaat de leisteenmijnstad en begint aan een vlakke route voor de eerste 5 kilometer naar het dorp Bodange, voordat je een klim naar Fauvillers maakt. Vervolgens kom je door het dorp Vaux-sur-Sûre, waar de bron van de Sûre ontspringt, en bereik je het hoogste punt van de etappe op ongeveer 500 meter. Vervolgens daal je bijna 20 km af om het dorp Sainte-Ode te bereiken.

Dag 3

Sainte-Ode – Martelange (47,3 km; + 591 m)
Vandaag brengt de route u terug naar Martelange door het land van Bastogne. U steekt het platteland van de gemeente Sainte-Ode over en passeert enkele mooie dorpen zoals Poissy-Moulin. Na 18 km van een lichte klim begint de afdaling naar de Luxemburgse grens, die u bij Harlange oversteekt. Vervolgens rijd je door het natuurreservaat van de Haute Sûre-vallei (Natura2000-gebied) tot je het dorp Martelange bereikt. Dit brengt je terug naar je auto aan het einde van de etappe.

Map

Praktische informatie

Onthaal: dag 1, in de late namiddag (het welkomstpunt zal worden bevestigd op het moment van de boeking)
Wandelrecord levering.

Verspreiding: De laatste dag aan het einde van de etappe. Mogelijkheid tot een extra nacht na de laatste wandeling en vertrek de volgende ochtend na het ontbijt.

Begeleiding: fietstocht zonder gids.

Accommodatie: hotel *** of bed and breakfast ** of ***

Toegang: met de auto (gratis parkeren bij de accommodatie voor de duur van het verblijf)

Data

Het verblijf op “La route de la Sûre” kan op uw gemak worden georganiseerd en vertrek is het hele jaar door mogelijk. Let op: van 1 oktober tot en met 31 december zal de route waarschijnlijk op sommige plaatsen afwijken vanwege het jachtseizoen. Je wordt altijd gewaarschuwd!

Prijzen

Hieronder vind je de lijst met prijzen per persoon voor 2024. De prijs is vooral afhankelijk van het aantal gewenste overnachtingen en het gewenste type accommodatie.

Tweepersoonskamer, Tweepersoonskamer of Driepersoonskamer Eenpersoonskamer
Met bagagevervoer Zonder transport Met bagagevervoer Zonder transport
2 nachten 260,00 € 350,00 €
3 nachten 380,00 € 500,00 €

 

Prijzen zijn per persoon

De prijs is inclusief :
 • Verblijf op basis van halfpension in een ** of *** bed & breakfast
 • Ontbijt en 3-gangendiner
 • Gratis parkeren bij de accommodatie voor de duur van het verblijf
 • GPX-sporen van fietstochten
 • Eén roadbook per persoon
De prijs is exclusief :
 • De drankjes
 • Picknicken
 • Fietsverhuur
 • Persoonlijke uitgaven en verzekeringen
 • Alles wat niet wordt aangegeven in het gedeelte “Prijs inclusief”.

Vanaf

260,00 

 • Je reist met fiets
 • Niveau : Gemakkelijk
 • Mogelijkheden : 2, 3, 4 dagen

Hoogtepunten

 • De landschappen van het natuurpark van de Haute-Sûre
 • GPX tracks van de etappes
 • Kwaliteitsaccommodatie met overdekt zwembad

In beeld

Misschien vindt u onze andere routes ook leuk