Op de kunstroute in Condroz-Famenne

De langeafstandswandelroute“Sentiers d’Art en Condroz-Famenne” strekt zich uit over bijna 155 km door de gemeenten Assesse, Ciney, Gesves, Hamois, Havelange, Ohey en Somme-Leuze. Het is bezaaid met meer dan 55 kunstwerken in de natuur. Deze werken maken deel uit van de Land Art beweging die opkwam in de jaren 1960. De kunstenaar grijpt rechtstreeks in op de ruimte en componenten van het landschap en de natuur, met behulp van natuurlijke materialen (takken, rotsen, gebladerte, hooi, enz.) en de installatie evolueert in de loop van de tijd tot ze uiteindelijk biologisch afgebroken wordt. Het zijn vaak kortstondige kunstwerken. Op Sentiers d’Art zijn ze voorbestemd om een paar jaar te blijven. Sinds 2022 zijn er ook 6 Street Art muurschilderingen geweest.

Europ’Aventure biedt u de mogelijkheid om dit gemarkeerde pad (rode rechthoek met het opschrift “Sentiers d’Art”) te bewandelen tijdens een rondwandeling van 65 km in 3 etappes. U krijgt de gelegenheid om meer dan twintig tentoongestelde werken te ontdekken en u verblijft in aangename gastenkamers

Gezien de grootte van de accommodatie richt Sentier d’Art zich uitsluitend op kleine groepen (maximaal 4 personen) en is het de ideale oplossing voor alle soorten wandelaars: bewegwijzerd pad (rood vierkant), kwaliteitsaccommodatie, bagagevervoer en informatie over de regio. Alles is zo gepland dat u het beste uit de regio en haar schoonheden kunt halen.

Gratis wandeltocht – Duur 4 dagen (3 nachten) – Vertrek het hele jaar door naargelang beschikbaarheid en mogelijkheden.

Programma

Dag 1

Uitje
Ontvangst in Sorée in de namiddag en overhandiging van het volledige dossier. Mogelijkheid om de omgeving van het hotel te bezoeken. Avondeten niet inbegrepen.

Dag 2

Sorée – Gesves (19,5 km; +300 m)
Het vertrek is vanaf het hotel huis. U komt bij het kunstwerk nummer 1, aangegeven op de kaart, op 100 meter afstand. Volg vanaf daar de borden (rode rechthoek) in de richting van Gesves . Deze eerste etappe heeft geen bijzondere moeilijkheidsgraad, afgezien van een klein heuveltje kort voor uw aankomst in Gesves. U krijgt de gelegenheid om de eerste 10 werken van het parcours van de kunstenaars te ontdekken. Avondeten niet inbegrepen – mogelijkheid om direct in het pension te bestellen.

Dag 3

Gesves – Jallet (23 km; + 300 m)
U verlaat het dorp Gesves snel. Dit stadium speelt zich hoofdzakelijk af in de velden en het kreupelhout. U kunt er het Bois d’Ohey ontdekken maar ook een twaalftal werken bewonderen waaronder “Onder zijn vleugels” van Christian Lagrange. Het is een zeer aangename etappe voor hen die van eenzaamheid houden. U komt aan het eind van de etappe in Jallet. Avondeten niet inbegrepen.

Dag 4

Jallet – Sorée (20 km ;+250 m)
De etappe van vandaag brengt je terug naar je auto. Vanaf Jallet volgt u de Kunstroute nog 4 km voordat u afsplitst naar de verbinding Evelette – Sorée. Einde van het programma bij aankomst bij uw auto.

Map

Praktische informatie

Welkom : dag 1, late namiddag – Overhandiging van het wandeldossier bij uw aankomst

Verspreiding : dag 4, na de trektocht

Begeleiding: vrij wandelen, zonder gids (de Sentiers d’Art kaart wordt verstrekt)

Accommodatie: gastenkamers ** en ***.

Bereikbaarheid: met de auto (gratis parkeren bij de eerste accommodatie)

Bagagetransport: met transport van bagage door de organisator. Eén stuk bagage per persoon. Maximaal 15 kg.

Honden: honden zijn op deze route niet toegestaan

Data

Op uw best. Wees voorzichtig, want de accommodaties zijn betrekkelijk klein, de data zitten snel vol. Het is noodzakelijk ruim van tevoren te reserveren.

Prijzen

Hieronder vind je de lijst met prijzen per persoon voor 2024. De prijs hangt voornamelijk af van het soort kamer en het vervoer van de bagage.

Tweepersoonskamer, Tweepersoonskamer of Driepersoonskamer Eenpersoonskamer
Met bagagevervoer Zonder transport Met bagagevervoer Zonder transport
3 nachten 360,00 € 340,00 € 510,00 € 470,00 €

Prijzen zijn per persoon

De prijs is inclusief :
 • Overnachting met ontbijt bij elke tussenstop in een 3 of 4 épis pension
 • Transport des bagages
 • Mogelijke transfers van het einde van de etappe naar de accommodatie
 • Gratis parkeren bij vertrek
 • Kaart van de wandeling
 • Complete map met informatiebrochures, bagagelabels, etc.
De prijs is exclusief :
 • Avondmaaltijden (bij elke etappe kun je een maaltijd bestellen die ter plaatse wordt bezorgd of iets regelen met je accommodatie)
 • De drankjes
 • Picknicken
 • Persoonlijke uitgaven en verzekeringen
 • Alles wat niet wordt aangegeven in het gedeelte “Prijs inclusief”.

Vanaf

360,00 

 • Je reist te voet
 • Niveau : Gemakkelijk
 • Mogelijkheden : 3, 4 dagen

Hoogtepunten

 • Ontdek de streek van Ciney
 • Een route bezaaid met kunstwerken
 • Verblijf in gasthuizen

In beeld

Misschien vindt u onze andere routes ook leuk