Op de kunstroute in Condroz-Famenne

Een originele en fascinerende ontdekking van de Condroz-Famenne streek (Ciney streek), uniek in België!

“Sentiers d’Art en Condroz-Famenne” is een rondwandeling van 148 km met 54 land- en steetkunstwerken in het hart van de natuur, gemaakt door Belgische en internationale kunstenaars. Deze uitzonderlijke wandeling doorkruist de gemeenten Assesse, Ciney, Gesves, Hamois, Havelange, Ohey en Somme-Leuze. Verschillende artistieke en poëtische schuilhutten bieden wandelaars de gelegenheid om onderweg een paar uur uit te rusten.

Europ’Aventure biedt u de mogelijkheid om dit gemarkeerde pad (rode rechthoek met het opschrift “Sentiers d’Art”) te bewandelen tijdens een rondwandeling van 65 km in 3 etappes. U krijgt de gelegenheid om meer dan twintig tentoongestelde werken te ontdekken en u verblijft in aangename gastenkamers

Sommige kleine familieroutes bieden de mogelijkheid om verschillende kunstwerken te ontdekken over een afstand van 6 tot 16 km en zijn niet afgebakend. Deze kleine lussen staan gedetailleerd op de kaart.

Door de grootte van de accommodatie is het Sentier d’Art alleen geschikt voor kleine groepen (maximaal 4 personen) en is het de ideale oplossing voor alle soorten wandelaars: gemarkeerd pad (geel/wit), kwaliteitsaccommodatie, bagagetransport, gidsapplicatie en informatie over de regio. Alles is zo gepland dat u het beste uit de regio en haar schoonheden kunt halen.

Gratis wandeltocht – Duur 4 dagen (3 nachten) – Vertrek het hele jaar door naargelang beschikbaarheid en mogelijkheden.

Programma Op de kunstroute in Condroz-Famenne

Dag 1

Uitje Ontvangst in Sorée in de namiddag en overhandiging van het volledige dossier. Mogelijkheid om de omgeving van het hotel te bezoeken. Avondeten niet inbegrepen.

Dag 2

Sorée – Gesves (19,5 km; +300 m) Het vertrek is vanaf het hotel huis. U komt bij het kunstwerk nummer 1, aangegeven op de kaart, op 100 meter afstand. Volg vanaf daar de borden (rode rechthoek) in de richting van Gesves . Deze eerste etappe heeft geen bijzondere moeilijkheidsgraad, afgezien van een klein heuveltje kort voor uw aankomst in Gesves. U krijgt de gelegenheid om de eerste 10 werken van het parcours van de kunstenaars te ontdekken. Avondeten niet inbegrepen – mogelijkheid om direct in het pension te bestellen.

Dag 3

Gesves – Jallet (23 km; + 300 m) U verlaat het dorp Gesves snel. Dit stadium speelt zich hoofdzakelijk af in de velden en het kreupelhout. U kunt er het Bois d’Ohey ontdekken maar ook een twaalftal werken bewonderen waaronder “Onder zijn vleugels” van Christian Lagrange. Het is een zeer aangename etappe voor hen die van eenzaamheid houden. U komt aan het eind van de etappe in Jallet. Avondeten niet inbegrepen.

Dag 4

Jallet – Sorée (20 km ;+250 m) De etappe van vandaag brengt je terug naar je auto. Vanaf Jallet volgt u de Kunstroute nog 4 km voordat u afsplitst naar de verbinding Evelette – Sorée. Einde van het programma bij aankomst bij uw auto.

Praktische informatie

Welkom : dag 1, late namiddag – Overhandiging van het wandeldossier bij uw aankomst Verspreiding : dag 4, na de trektocht Begeleiding: vrij wandelen, zonder gids (de Sentiers d’Art kaart wordt verstrekt) Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk Accommodatie: gastenkamers ** en ***. Toegang : met de auto Bagagetransport: met bagagetransport door de organisator Honden: honden zijn op deze route niet toegestaan

Data / prijzen

Data

Op uw best. Wees voorzichtig, want de accommodaties zijn betrekkelijk klein, de data zitten snel vol. Het is noodzakelijk ruim van tevoren te reserveren.

Tarieven en formules

Hieronder vindt u de prijslijst per persoon voor het jaar 2022. De prijs hangt voornamelijk af van het soort kamer en het vervoer van de bagage.
Tweepersoonskamer, Tweepersoonskamer of Driepersoonskamer Eenpersoonskamer
Met bagagevervoer Zonder transport Met bagagevervoer Zonder transport
3 nuits 295,00 € 275,00 € 445,00 € 415,00 €
Prijzen zijn per persoon
De prijs is inclusief :
 • logies met ontbijt bij elke etappe in een pension van 3 of 4 épis
 • Ontbijt
 • Transport des bagages
 • Mogelijke transfers van het einde van de etappe naar de accommodatie
 • Gratis parkeren bij vertrek
 • Kaart van de wandeling
 • Complete map met informatiebrochures, bagagelabels, etc.
De prijs is exclusief :
 • Avondmaaltijden (bij elke etappe kunt u een maaltijd bestellen die ter plaatse wordt bezorgd of afspraken maken met de accommodatie)
 • dranken
 • picknicks
 • persoonlijke uitgaven en verzekering
 • alles wat niet is aangegeven in “Prijs is inclusief”.

Op de kunstroute in Condroz-Famenne in beeld

Vanaf

295,00 

U reist te voet

Level : Gemakkelijk

Mogelijkheden :3, 4 dagen

U zult ook graag

De Route de la Sûre op de fiets

Vanaf

225,00 

La Transgaumaise à vélo

Vanaf

365,00 

Ontdekking van Bastogne en zijn regio met de jeep Willys

Vanaf

195,00 

Winkelwagen

Vraag uw offerte op maat

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Contact

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Scroll naar top