De Transardennaise

Beleef de “Transardennaise” met Europ’Aventure, één van de mooiste bewegwijzerde routes in België. Je geniet van een ontspannen wandeling door het hart van de Ardense bossen en de mooiste landschappen van Belgisch Luxemburg. Het volledige verblijf bestaat uit 7 etappes voor een totaal van 160 km door de Belgische Ardennen.

Deze geweldige route, meer dan 30 jaar geleden ontworpen door de vzw GTA – Maison de la randonnée, brengt je van La Roche-en-Ardenne naar Bouillon en zijn beroemde kasteel. De route voert u door typische Ardense dorpjes (Cens, Lavacherie, Nassogne, Awenne, Redu, Sensenruth,…), door majestueuze bossen (Freyr en Saint-Hubert), maar ook door de valleien van de Ourthe, de Lesse en de Semois.

De Transardennaise is de ideale oplossing voor alle soorten wandelaars, met een bewegwijzerde route (geel/wit), kwaliteitsaccommodatie, bagagevervoer en informatie over de regio. Alles is zo gepland dat u het beste uit de regio en haar schoonheden kunt halen.

Wandelen in vrijheid – Variabele duur van 3 tot 9 dagen – Vertrek het hele jaar door, afhankelijk van uw beschikbaarheid en uw mogelijkheden.

Programma

Dag 1

La Roche-en-Ardenne
Welkom in La Roche-en-Ardenne in de namiddag en overhandiging van het volledige dossier. Mogelijkheid om het dorp La Roche en zijn kasteel te bezoeken. Inclusief avondeten.

Dag 2

La Roche-en-Ardenne – Sainte-Ode (25,3 km; +537 m)
Het vertrek is vanaf de Place du Bronze in La Roche-en-Ardenne. Er zijn geen moeilijkheden in deze eerste etappe, afgezien van een vrij steile klim uit La Roche-en-Ardenne, om je er meteen van te overtuigen dat er meer is in België dan het “Plat Pays” gezongen door Jacques Brel. Vervolgens rijd je door open platteland en kreupelhout naar de gemeente Sainte-Ode.

Dag 3

Sainte-Ode – Saint-Hubert (20,3 km; + 365 m)
Deze etappe vindt voornamelijk plaats in kreupelhout en heeft een relatief heuvelachtig profiel. Het zal u toelaten om het Grote Woud van Saint-Hubert te ontdekken en is zonder twijfel één van de meest aangename etappes van La Transardennaise voor wie houdt van de eenzaamheid en de verkwikkende lucht van de grote wouden. U komt aan het einde van het podium in Saint-Hubert, de Europese hoofdstad van de natuur en de jacht, waar u kunt genieten van een drankje op het terras met uitzicht op de beroemde basiliek.

Dag 4

Saint-Hubert – Nassogne (27,5 km; +722 m)
De etappe van vandaag is niet vlak: beklimmingen worden gevolgd door afdalingen en vice versa, maar de inspanning wordt beloond omdat het door enkele van de mooiste bossen van de Ardennen gaat, bossen met beuken, eiken en vooral naaldbomen. U komt ook langs de prachtige site van de Fourneau Saint-Michel met zijn museum van ijzer en het plattelandsleven. U komt ’s avonds aan in Nassogne, een charmant dorpje op de grens van de Ardennen en de Famenne. Je kunt de etappe inkorten tot 23 km door voor de Fourneau Saint-Michel linksaf te slaan.

Dag 5

Nassogne – Mirwart (17 km; +493 m)
Deze etappe is redelijk korter dan de vorige en bevat wel een paar afdalingen en een paar beklimmingen, maar de hellingen zijn minder steil dan voorheen. Hoewel het nog steeds gedeeltelijk bebost is, zijn er steeds meer velden en weiden. Aan het einde van de etappe kom je aan in het dorp Mirwart, dat op de lijst van “Mooiste Dorpen van Wallonië” staat. Aan het einde van de etappe is er een transfer van Mirwart naar de accommodatie.

Dag 6

Mirwart – Daverdisse (22 km ;+ 500 m)
Op deze dag voert de route u van het provinciaal domein van Mirwart naar twee uitzonderlijke natuurgebieden: de vallei van de Marsoult in Mirwart en de vallei van de Haute-Lesse kort voor Daverdisse. De route brengt u ook naar het prachtige dorp Redu, dat bekend staat als het boekendorp en een van de sites van de Europese Ruimtevaartorganisatie.

Dag 7

Daverdisse – Paliseul (22 km ; + 550 m)
Deze etappe tussen Daverdisse en Paliseul is niet de meest vermoeiende van La Transardennaise, want er is alleen een kust die deze naam waardig is, net buiten Daverdisse. Voor het overige valt het tussen de hoogtelijnen 340 en 390 (meter boven zeeniveau). Het is echter wel een van de mooiste, want het voert je door de kleine dorpjes Porcheresse en Our, waar een restaurant met een Michelinster is gevestigd.

Dag 8

Paliseul – Bouillon (27 km ; + 450 m)
Na de overnachting in Paliseul sluit u zich aan bij het pad dat u naar het eindpunt van de wandeling brengt. U eindigt met een spectaculair uitzicht op Bouillon voordat u via een steil pad in de stad aankomt ! Gefeliciteerd, je hebt 160 km afgelegd in 7 etappes. Mogelijkheid om de stad en het kasteel te bezoeken. U kunt ervoor kiezen om de terugreis te nemen als u in de late namiddag aankomt of om te ontspannen voor een extra nacht in Bouillon!

Map

Praktische informatie

Onthaal : dag 1, in de late namiddag (het welkomstpunt zal worden bevestigd op het moment van de boeking)
Wandelrecord levering.

Dispersie : Op de laatste dag aan het einde van de etappe wordt u terug gebracht naar het beginpunt (waar uw auto staat). Mogelijkheid tot een extra nacht en een terugkeer in de ochtend na het ontbijt.

Toezicht: wandelen in vrijheid, zonder gids

Bagage: Bagagevervoer wordt verzorgd door Europ’Aventure. Eén bagagestuk per persoon van maximaal 15 kg

Accommodatie : hotels ***/****, bed and breakfast *** (het is mogelijk dat er een transfer naar de accommodatie kan worden georganiseerd als er geen accommodatie is aan het einde van de etappe)

Bereikbaarheid: met de auto (gratis privéparkeerplaats voor de duur van het verblijf) of met het openbaar vervoer: trein (station Marloie) + bus (TEC lijn 15). Er is een bushalte recht tegenover het eerste hotel

Honden: Honden zijn toegestaan op deze reis, maar laat het ons weten op het moment van boeken, aangezien niet alle accommodaties honden accepteren. Er is een hondentoeslag die rechtstreeks aan de accommodatie moet worden betaald

Data

Het verblijf op de Transardennaise kan op uw gemak worden georganiseerd en vertrek is het hele jaar door mogelijk. Let op: van 1 oktober tot en met 31 december zal de route waarschijnlijk op sommige plaatsen afwijken vanwege het jachtseizoen. Je wordt altijd gewaarschuwd!

Prijzen

Hieronder vind je de lijst met prijzen per persoon voor 2024. De prijs is vooral afhankelijk van het aantal gewenste overnachtingen, het type kamer en het bagagevervoer.

Tweepersoons-, twin- of driepersoonskamer Eenpersoonskamer
Met bagagevervoer Zonder bagagevervoer Met bagagevervoer Zonder bagagevervoer
2 nachten 325 € 305 € 485 € 450 €
3 nachten 465 € 425 € 695 € 625 €
4 nachten 615 € 565 € 925 € 825 €
5 nachten 785 € 715 € 1.155 € 1.045 €
6 nachten 945 € 865 € 1.375 € 1.225 €
7 nachten 1.075 € 975 € 1.545 € 1.355 €
8 nachten 1.265 € 1.145 € 1.795 € 1.575 €

 

De prijs is inclusief :

 • Verblijf op basis van halfpension op elke etappe in een *** hotel of ****
 • Transport des bagages
 • Mogelijke transfers van het einde van de etappe naar de accommodatie
 • Terugreis aan het einde van de wandeling
 • Gratis parkeren bij vertrek
 • IGN kaart van de wandeling + OFFICIEEL BOEK VAN DE TRANSARDENNAISE (FR of NL)
 • Complete map met informatiebrochures, bagagelabels, etc.

De prijs is exclusief :

 • De drankjes
 • Picknicken
 • Persoonlijke uitgaven en verzekeringen
 • Elk hondensupplement
 • Alles wat niet wordt aangegeven in het gedeelte “Prijs inclusief”.

Informatie

 • Prijzen zijn per persoon
 • Korting in geval van niet-overdracht terug naar het beginpunt door de organisator.

Vanaf

305,00 

 • Je reist te voet
 • Niveau : Gemiddeld
 • Mogelijkheden : 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 dagen

Hoogtepunten

 • De meest legendarische route van België
 • De verscheidenheid aan landschappen: bossen, valleien, dorpen, enz.
 • Kwaliteitsaccommodatie

In beeld

Misschien vindt u onze andere routes ook leuk