Granville – Saint-Malo : Mont St-Michel en Smaragdkust

De tour van Bretagne n°1 door de "sentier des douaniers" (GR34)

Van Granville tot Saint-Malo, tussen Normandië en Bretagne, treedt u in de voetsporen van pelgrims, eeuwige reizigers en dromers. Van erfgoedwonderen tot natuurschoon, laat je leiden door deze legendarische route. Wandelen langs de rotsachtige pieken, stakingen en beboste valleien, meeuwen, aalscholvers en andere zeevogels zullen uw metgezellen zijn op de weg …

U zult de becommentarieerde kruising van de stakingen van de Mont St-Michel waarderen, maar ook de diversiteit van de landschappen (kliffen, weidse open ruimtes en wilde eilandjes) en ten slotte de verschillende uitzichtpunten op de Mont Saint-Michel.

Deze route is geschikt voor wandelaars die houden van grote open ruimtes en uitzicht op zee: bewegwijzerd pad, kwaliteitsaccommodatie, bagagevervoer en informatie over de regio. Alles is zo gepland dat u het beste uit de regio en haar schoonheden kunt halen.

Wandelen in vrijheid – Duur van 8 dagen – Vertrek het hele jaar door, afhankelijk van uw beschikbaarheid en uw mogelijkheden.

Programma

Dag 1

Granville Aankomst in Granville en installatie in het hotel. Als het weer het toelaat, aarzel dan niet om door de straten te dwalen van degene die de bijnaam “Monaco du Nord” heeft gekregen.

Dag 2

Granville – Carolles (14 km) Wandelen langs het kustpad en de stranden van waaruit u de Chausey archipel kunt zien. Dan kom je bij Carolles, waar de Cabane Vauban staat. Van daaruit kunt u genieten van uw eerste uitzicht op de Mont St-Michel.

Dag 3

Carolles – Beauvoir (22 km) Na het oversteken van de duinen van Dragey en de vele soorten zeevogels, beginnen we met een erkende schipper om de stakingen van de baai van de Mont Saint-Michel (op blote voeten en in korte broek) over te steken om een uitzonderlijke omgeving te ontdekken: de geschiedenis van Tombelaine en pelgrimstochten, traditionele activiteiten, legendes, het fenomeen van de getijden, de verzanding en de grote werken. Aan het einde van de dag, gratis bezoek aan de berg, het dorp en zijn abdij. Dag, afhankelijk van het schema van de overtocht. Loop dan naar het hotel in Beauvoir. -> Het verloop van deze dag hangt af van het schema van de overtocht.

Dag 4

Beauvoir – Roz-sur-Couesnon (13 km) Het oversteken van de polders, vruchtbare gronden die in de 19e eeuw op de zee zijn gewonnen. De uitgestrektheid van het landschap strekt zich voor u uit, een paradijs voor “voorgezouten” schapen die alleen de opgefokte hutten van oude vissers en de schanskorven van jagers verstoren. Dan bereikt u Ste Broladre, een opmaat naar wat de magie van Dol de Bretagne voor u in petto heeft. Nacht in Roz-sur-Couesnon op halfpension.

Dag 5

Roz-sur-Couesnon – Dol de Bretagne (22 km) Bossen, kleine vijvers en charmante gehuchten liggen in de lijn van uw route. Uw excursie gaat verder in het hart van een bosrijke en mysterieuze vallei tot aan Dol-de Bretagne. In Dol-de-Bretagne valt de kathedraal van St-Samson op door zijn grote afmetingen (bezoek niet inbegrepen in het pakket). Nacht in Dol de Bretagne.

Dag 6

Dol de Bretagne – Cancale (22 km) Vertrek van de wandeling voor de Mont-Dol, een voorgebergte in het midden van het land, dat net als zijn neef Mont St-Michel een klein granieten eiland is dat onderhevig is aan eeuwige legendes. Vervolgens gaan we het kustpad volgen naar Cancale, langs St-Benoît des Ondes en de Pointe des Roches Noires.

Dag 7

Cancale – Guilmorais (22 km) Vanuit de beroemde oesterhaven van Cancale volgen we het douanepad naar de Pointe du Grouin, het toneel van de hoogste getijden in Europa. Onderweg ontdekken we op onze beurt Port Briac, Port Pican en Port Mer, toevluchtsoorden van rust die zijn uitgegroeid tot kleine badplaatsen, genesteld in kreken die worden beschermd door hoge kliffen. Onze wandeling eindigt in de baai van Duguesclin, een prachtig strand van blond zand.

Dag 8

Guimorais-Saint-Malo (13 km) Uit de Lupin Gardens kiezen we “Le blé en herbe” in de oase van rust die Colette heeft uitgekozen om haar cultroman te schrijven. Vervolgens passeert u de Golf van Rotheneuf en de Malouinières, en steekt u de baaien van het paradijs, zanderige schiereilanden, hopen gebeeldhouwde rotsen (betaald bezoek niet inbegrepen in het pakket) en dennenbossen over. Vrije tijd in St-Malo, de stad van de kapers. Einde van het verblijf.

Praktische informatie

Home : dag 1, in de late namiddag in Granville (het welkomstpunt zal worden bevestigd bij de boeking) Wandelrecord levering. Verspreiding : De laatste dag aan het einde van de etappe bij aankomst in Saint-Malo Mogelijkheid van een extra nacht en een terugkeer in de ochtend na het ontbijt. Framen : wandelen in vrijheid, zonder gids Accomodatie: In gastenkamers en in 2* of 3* hotels, in formule overnachting en ontbijt, en het diner van D4 inbegrepen. Halfpension is optioneel voor het hele verblijf. Toegang : met de auto (verschillende mogelijkheden: park in Granville, Dol de Bretagne of Saint-Malo). Mogelijkheid tot het aanvragen van een retourtransfer per privé-taxi. Tot Granville : : Verlaten van Parijs via de N13, verder op de A14 richting Rouen en dan de A13 richting Caen. Ga bij Caen verder op de snelweg “Estuaires” (A84) in de richting van Rennes. Neem dan de afslag Granville. En Granville te bereiken via de departementale wegen (ongeveer 20 km). In Granville, op de Place de l’Alsace Lorraine, gaat u verder naar de rotonde aan de overkant in de Avenue du Mar. Leclerc, die de rue Couraye wordt, gaat dan rechtsaf de Bd d’Hauteserve in. Bij het volgende kruispunt gaat u verder aan de overkant van de straat naar General Patton Street en slaat u linksaf. De straat gaat dan over in de Avenue Clémenceau, de straat waarin het hotel zich bevindt. Parkeerplaats: Vrij / onbewaakt parkeren bij het Hotel des Bains in Granville. Geen bewaakte parkeerplaats. Recuperatie van uw voertuig aan het einde van uw verblijf: TER van Saint-Malo naar Dol de Bretagne, verbinding in Dol de Bretagne naar Folligny, dan verbinding met de bus Folligny – Granville.

Data / prijzen

Data

Vertrek elke dag van 1 maart tot 31 oktober. Circuit afhankelijk van de getijden, alleen mogelijk op bepaalde data.

Tarieven en formules

Hieronder vindt u de lijst met prijzen per persoon voor het jaar 2021. De prijs is vooral afhankelijk van de gewenste vertrekdatum.
Tweepersoons-, twee- en driepersoonskamer Eenpersoonskamer
01/03/2021 tot 28/03/2021 705,00 € 930,00 €
29/03/2021 tot 19/08/2021 780,00 € 1070,00 €
19/08/2021 tot 31/10/2021 765,00 € 1050,00 €
  Prijzen zijn per persoon Halfpensionoptie: 145 € per persoon De prijs is inclusief :
 • 7 overnachtingen in bed and breakfast formule, in gastenkamers, 2* of 3* kwaliteitshotels
 • Het J4-diner
 • de overtocht van de baai met een gecertificeerde veerman
 • Transport des bagages
 • Mogelijke transfers van het einde van de etappe naar de accommodatie
 • Complete map met informatiebrochures, bagagelabels, etc.
De prijs is exclusief :
 • dranken
 • picknicks
 • Avondmaaltijden, behalve het diner op D4 (halfpension is optioneel)
 • Terugreis aan het einde van de wandeling
 • persoonlijke uitgaven en verzekering
 • alles wat niet is aangegeven in “Prijs is inclusief”.

In beeld

Vanaf

705,00 

U reist te voet

Level : Gemiddeld

Mogelijkheden :8 dagen

U zult ook graag

De Roze Granietkust – Pointe du Château – Lannion

Vanaf

575,00 

De Ronde van de Hautes Vogezen in vrijheid

Vanaf

380,00 

Wandelen voor fijnproevers in het Kaysersberg-dal

Vanaf

500,00 

Waarom Europ'Aventure kiezen

De Ardense specialist

Reizen in vrijheid

Kwaliteits- accommodatie

Gemarkeerde paden

Fiets- en mountainbikevakanties

Bagagetransport

Winkelwagen

Vraag uw offerte op maat

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Contact

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Scroll naar top