Granville – Saint-Malo : Mont St-Michel en Smaragdkust

Van Granville tot Saint-Malo, tussen Normandië en Bretagne, treedt u in de voetsporen van pelgrims, eeuwige reizigers en dromers. Van erfgoedwonderen tot natuurschoon, laat je leiden door deze legendarische route. Wandelen langs de rotsachtige pieken, stakingen en beboste valleien, meeuwen, aalscholvers en andere zeevogels zullen uw metgezellen zijn op de weg …

Je zult genieten van een rondleiding langs de oevers van de Mont St-Michel, evenals van de diversiteit van de landschappen (kliffen, open vlaktes en wilde eilandjes) en de verschillende uitkijkpunten van de Mont Saint-Michel.

Deze route is geschikt voor wandelaars die houden van grote open ruimtes en uitzicht op zee: bewegwijzerd pad, kwaliteitsaccommodatie, bagagevervoer en informatie over de regio. Alles is zo gepland dat u het beste uit de regio en haar schoonheden kunt halen.

Zelf begeleide wandeltocht – 8 dagen – Vertrek het hele jaar door, afhankelijk van beschikbaarheid.

Programma

Dag 1

Granville

Aankomst in Granville en installatie in het hotel. Als het weer het toelaat, aarzel dan niet om door de straten te dwalen van degene die de bijnaam “Monaco du Nord” heeft gekregen.

Dag 2

Van Granville naar Saint-Jean-Le-Thomas (18 km)

Wandel langs het kustpad en de stranden, vanwaar u de archipel van Chausey kunt zien, die uit 52 eilanden bestaat. Vervolgens klimt u naar de top van de kliffen van Champeaux, waar de Cabane Vauban staat. Langs het hele pad geniet u van een prachtig uitzicht op de Mont St-Michel en zijn baai.

Dag 3

Van Saint-Jean-Le-Thomas naar Beauvoir (17km)

Na het oversteken van de duinen van Dragey en de vele soorten zeevogels, beginnen we met een erkende schipper om de stakingen van de baai van de Mont Saint-Michel (op blote voeten en in korte broek) over te steken om een uitzonderlijke omgeving te ontdekken: de geschiedenis van Tombelaine en pelgrimstochten, traditionele activiteiten, legendes, het fenomeen van de getijden, de verzanding en de grote werken. Aan het einde van de dag, gratis bezoek aan de berg, het dorp en zijn abdij. Dag, afhankelijk van het schema van de overtocht. Loop dan naar het hotel in Beauvoir.

-> Het verloop van deze dag hangt af van het tijdschema van de overtocht.

Dag 4

Beauvoir – Roz-sur-Couesnon (14 km)

Het oversteken van de polders, vruchtbare gronden die in de 19e eeuw op de zee zijn gewonnen. De uitgestrektheid van het landschap strekt zich voor u uit, een paradijs voor “voorgezouten” schapen die alleen de opgefokte hutten van oude vissers en de schanskorven van jagers verstoren. Vervolgens bereikt u Sainte-Broladre, een voorbode van wat de magie van Dol de Bretagne voor u in petto heeft. Nacht in Roz-sur-Couesnon op halfpension.

Dag 5

Roz-sur-Couesnon – Dol de Bretagne (22 km)

Bossen, kleine vijvers en charmante gehuchten liggen in de lijn van uw route. Uw tocht gaat verder door een mysterieuze beboste vallei naar Dol-de-Bretagne. In Dol-de-Bretagne valt de kathedraal Saint-Samson op door zijn grote omvang (bezoek niet inbegrepen). Overnachting in Dol-de-Bretagne.

Dag 6

Dol de Bretagne – Cancale (21 km)

De wandeling begint tegenover de Mont-Dol, een voorgebergte in het midden van het land dat, net als zijn neef de Mont Saint-Michel, een klein granieten eiland is dat onderhevig is aan eeuwige legendes. Vervolgens gaan we het kustpad volgen naar Cancale, langs St-Benoît des Ondes en de Pointe des Roches Noires.

Dag 7

Cancale – Guilmorais (18 km)

Vanuit de beroemde oesterhaven van Cancale volgen we het douanepad naar de Pointe du Grouin, het toneel van de hoogste getijden in Europa. Onderweg ontdekken we op onze beurt Port Briac, Port Pican en Port Mer, toevluchtsoorden van rust die zijn uitgegroeid tot kleine badplaatsen, genesteld in kreken die worden beschermd door hoge kliffen. Onze wandeling eindigt in de baai van Duguesclin, een prachtig strand van blond zand. Transfer en overnachting in Saint-Malo.

Dag 8

Guimorais- Saint-Malo (17 km)

Uit de Lupin Gardens kiezen we “Le blé en herbe” in de oase van rust die Colette heeft uitgekozen om haar cultroman te schrijven. U passeert de Golf van Rothéneuf en zijn Malouinières, en u doorkruist paradijselijke baaien, zanderige schiereilanden, gebeeldhouwde rotspalen (tegen betaling) en pijnboombossen. Vrije tijd in Saint-Malo, de stad van de kapers. Einde van het verblijf.

Map

Praktische informatie

Home : dag 1, in de late namiddag in Granville (het welkomstpunt zal worden bevestigd bij de boeking)

Afscheid: Op de laatste dag aan het einde van de etappe bij aankomst in Saint-Malo. Mogelijkheid tot een extra nacht en een terugkeer in de ochtend na het ontbijt.

Toezicht: wandelen in vrijheid, zonder gids

Accommodatie : In 2* of 3* hotels, op basis van overnachting en ontbijt, inclusief diners op D2 en D4. Halfpension is beschikbaar als optie voor de 4 extra diners (behalve op D7 in Saint-Malo).

Bereikbaarheid: Met de auto (verschillende opties: parkeren in Granville, Dol de Bretagne of Saint-Malo). Mogelijkheid tot het aanvragen van een retourtransfer per privé-taxi. Met de trein via het SNCF-station Granville (vertrek) en het SNCF-station Saint-Malo (einde verblijf).

Data

Vertrek elke dag van 1 april tot 31 oktober. Circuit afhankelijk van de getijden, alleen mogelijk op bepaalde data.

Prijzen

Hieronder vind je de lijst met prijzen per persoon voor 2024. De prijs is vooral afhankelijk van de gewenste vertrekdatum.

Tweepersoons-, twin- of driepersoonskamer eenpersoonskamer
Van 01/04/2024 tot 23/04/2024 875,00 € 1.215,00 €
Van 24/04/2024 tot 16/05/2024 920,00 € 1.285,00 €
Van 17/05/2024 tot 04/07/2024 895,00 € 1.245,00 €
Van 05/07/2024 tot 31/08/2024 920,00 € 1.285,00 €
Van 01/09/2024 tot 25/09/2024 895,00 € 1.245,00 €
Van 26/09/2024 tot 31/10/2024 875,00 € 1.215,00 €

Prijzen zijn per persoon

Optie halfpension: €105 per persoon – Toeslag voor alleenreizenden: €180

De prijs is inclusief :
 • 7 overnachtingen met ontbijt in 2* of 3* kwaliteitshotels
 • Diners op D2 en D4
 • De baai oversteken met een erkende veerman
 • Persoonlijke overboekingen op D7 en D8
 • Transport des bagages
 • Routeboekje (1 per kamer)
De prijs is exclusief :
 • De drankjes
 • Picknicken
 • Avondmaaltijden, behalve diners op D2 en D4 (halfpension is optioneel)
 • De terugreis aan het einde van de tour
 • Persoonlijke uitgaven en verzekeringen
 • Alles wat niet wordt aangegeven in het gedeelte “Prijs inclusief”.

Vanaf

775,00 

 • Je reist te voet
 • Niveau : Gemiddeld
 • Mogelijkheden : 8 dagen

Hoogtepunten

 • Rondleiding langs de oevers van de Mont Saint-Michel
 • De diversiteit van de landschappen: kliffen, open vlaktes en wilde eilanden
 • Bagagetransport

In beeld

Misschien vindt u onze andere routes ook leuk