Escapardenne Eislek Trail

Een magisch verblijf aan de grens van het Groothertogdom op een parcours dat erkend is als een van de mooiste van Europa en dat gecertificeerd is als "Leading Quality Trail - Best of Europe".

Een geweldige route om weg te komen van het dagelijks leven, om te ontsnappen en te dromen van het buitenleven om te voet ontdekt te worden. Europ’Aventure stelt u voor om de Escapardenne Eislek Trail af te leggen. Deze wandeling, in vrijheid, neemt u mee aan beide zijden van de Belgisch-Luxemburgse grens. In het hart van de centrale Ardennen, vanaf de Oesling, leidt een 106 km lang gemarkeerd pad u van kleine discrete ontdekkingen – oude kruizen, droge stenen muren, beekjes… – naar uitgestrekte vlaktes die brede perspectieven op de rijkdom van de landschappen openen.

Vanuit Kautenbach in Grand-Hertogdom Luxemburg loopt u naar La Roche-en-Ardenne in België. De Eislek Trail is bekroond met het certificaat “Leading Quality Trails – Best of Europe” dat is ontwikkeld door de Europese Wandelbond (EHF).

EscapArdenne – Eisleck Trail is de ideale oplossing voor wandelaars die houden van grote open ruimtes en paden met een klein hoogteverschil: gemarkeerd pad (geel/wit), kwaliteitsaccommodatie, bagagevervoer, begeleidingstoepassing en informatie over de regio. Alles is zo gepland dat u het beste uit de regio en haar schoonheden kunt halen.

Wandelen in vrijheid – Variabele duur van 3 tot 6 dagen – Vertrek het hele jaar door, afhankelijk van uw beschikbaarheid en uw mogelijkheden.

Programma

Dag 1

Clervaux (Lu) Ontvangst in Clervaux in de namiddag en levering van het volledige dossier. Mogelijkheid om het dorp Clervaux en zijn oude stad te bezoeken. Inclusief avondeten.

Dag 2

Kautenbach – Clervaux (25,5 km; +995 m) Neem na het ontbijt uw auto of trein naar Kautenbach (ca. 20 min.). Vanaf Kautenbach klimt de route steil omhoog over een ruig pad dat ooit een oude veeweg was. U passeert kasteel Schibberich en gaat verder in de richting van Lellingen, in een groen dal met de dorpen en gehuchten van Kischpelt. Vervolgens gaat u verder langs het Irbachdal naar Clervaux.

Dag 3

Clervaux – Asselborn (18,8 km; +495 m) Langs de rivier bereikt u het bos van Beischend. Het pad loopt langs Cinqfontaines en gaat door tot aan de grens van Troisvierges. Rondom het gehucht Sassel kunt u genieten van vele panoramische uitzichten. Ga verder in de Troine-vallei waar een van de zuiverste stromen van Luxemburg stroomt. Langs de rivier ligt de Asselbornse molen, het einddoel van de tweede etappe.

Dag 4

Asselborn – Houffalize (21,7 km; +143 m) Met de Asselbornse watermolen als uitgangspunt volgt u het beekdal tot aan de samenloop met de Emeschbach. Voorbij de Weiler-vijvers in Hoffelt passeert u de historische overblijfselen van het Maas-Moezelkanaal. Later steekt u de grens tussen de Luxemburgse en Belgische Ardennen over. Het pad leidt naar Alhoumont en na prachtige panorama’s stort u zich in het bosmassief van Blancs Bois. Je gaat naar beneden in de vallei van de Ourthe en bereikt Houffalize.

Dag 5

Houffalize- Nadrin (21,4 km; +678 m) Vanuit Houffalize gaat u terug naar het bos en daalt u af in de vallei van de Ourthe, een oase van rust. Verderop bereikt u het dorp Bonnerue en daalt u af naar de plaats van de Rensiwez-molen. U bereikt de samenvloeiing van de twee Ourthes via een lang bospad en daalt af naar de oevers van de Nisramont-dam. Op weg naar de hoogten rond Ollomont klimt u door een wildernis naar boven en bereikt u het dorp Nadrin. Doorschakeling naar hosting op telefoongesprek.

Dag 6

Nadrin – La Roche-en-Ardenne (17,4 km; +776 m) Terug naar Nadrin na het ontbijt. Vanaf Nadrin leidt de wandelroute u naar het Keltische adelaarsnest Cheslé, dat u na een steile klim bereikt. Aan de rand van het hooggelegen dorp Bérismenil komt u aan bij Les Crestelles, waar u zich in de diepte van de Ourthevallei stort tot aan La Roche-en-Ardenne. Bravo, je hebt 106 km afgelegd in 5 etappes. Mogelijkheid om de stad en het kasteel te bezoeken. U kunt ervoor kiezen om de terugreis te nemen als u in de late namiddag aankomt of om te ontspannen voor een extra nacht in La Roche!

Praktische informatie

Onthaal : dag 1, in de late namiddag (het welkomstpunt zal worden bevestigd op het moment van de boeking) Wandelrecord levering. Dispersie : Op de laatste dag aan het einde van de etappe wordt u terug gebracht naar het beginpunt (waar uw auto staat). Mogelijkheid tot een extra nacht en een terugkeer in de ochtend na het ontbijt. Framen : wandelen in vrijheid, zonder gids Accommodatie : hotels ***/**** (het is mogelijk dat een transfer naar de accommodatie kan worden geregeld als er geen accommodatie is aan het einde van de etappe) Toegang : met de auto (gratis parkeren aan het begin van de wandeling voor de duur van het verblijf), met de trein (station Clervaux)

Data / prijzen

Data

Het verblijf op het Eisleck Trail kan op uw gemak worden geregeld en vertrek is het hele jaar door mogelijk. Let op: van 1 oktober tot 31 december zal de route op sommige plaatsen (met name in het gebied tussen Houffalize en La Roche) waarschijnlijk worden afgeweken vanwege het jachtseizoen. Je wordt altijd gewaarschuwd!

Tarieven en formules

Hieronder vindt u de lijst met prijzen per persoon voor het jaar 2021. De prijs is vooral afhankelijk van het aantal gewenste overnachtingen, het type kamer en het bagagevervoer.  
Tweepersoonskamer, Tweepersoonskamer of Driepersoonskamer Eenpersoonskamer
Met bagagevervoer Zonder transport Met bagagevervoer Zonder transport
5 nachten 705,00 € 645,00 € 995,00 € 925,00 €
6 nuits 815,00 € 735,00 € 1.175,00 € 1.075,00 €
                Prijzen zijn per persoon Korting in geval van niet-overdracht terug naar het beginpunt door de organisator. De prijs is inclusief :
 • halfpension in elke fase in een ***-hotel of ****.
 • Ontbijt en 3-gangendiner
 • Transport des bagages
 • Mogelijke transfers van het einde van de etappe naar de accommodatie
 • Terugreis aan het einde van de wandeling
 • Gratis parkeren bij vertrek (u moet uw auto in de ochtend van dag 2 meenemen en parkeren op de gratis parkeerplaats in Kautenbach)
 • IGN kaart van de wandeling en boek !!!
 • Complete map met informatiebrochures, bagagelabels, etc.
De prijs is exclusief :
 • dranken
 • picknicks
 • persoonlijke uitgaven en verzekering
 • alles wat niet is aangegeven in “Prijs is inclusief”.

Vanaf

645,00 

U reist te voet

Level : Gemiddeld

Mogelijkheden :5, 6 dagen

U zult ook graag

De Grand Tour tussen Famenne en Ardenne

Vanaf

620,00 

Granville – Saint-Malo : Mont St-Michel en Smaragdkust

Vanaf

705,00 

De Transfamenne

Vanaf

370,00 

Waarom Europ'Aventure kiezen

De Ardense specialist

Reizen in vrijheid

Kwaliteits- accommodatie

Gemarkeerde paden

Fiets- en mountainbikevakanties

Bagagetransport

Winkelwagen

Vraag uw offerte op maat

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Contact

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Scroll naar top