La Transardennaise met de mountainbike – Noordelijk deel

De Transardennaise wordt zeker beschouwd als een van de grote klassiekers van het wandelen in België. Deze geweldige route verbindt La Roche-en-Ardenne en Bouillon in Belgisch Luxemburg. In de afgelopen jaren heeft onze partnerGTA – Maison de la randonnée een route speciaal ontworpen voor mountainbikers toegevoegd aan deze originele route. Dit nieuwe noordelijke deel van de route ” La Transardennaise Nord “” laat u toe om een mountainbiketocht te maken van Malmedy naar La Roche-en-Ardenne. Dit gedeelte loopt ook door Houffalize, een stad die niet kan worden genegeerd door liefhebbers van de discipline. Het bestaat uit twee etappes voor een totaal van 102 km.

Het is mogelijk om deze route te combineren met die van de Transardennaise SUD en zo een verblijf van 6 etappes te plannen voor een totaal van 268 km naar Bouillon. Europ’Aventure zorgt voor alles: GPX-tracks, kwaliteitsaccommodatie, bagagetransport en informatie over de regio. Alles is zo gepland dat u het beste uit de regio en haar schoonheden kunt halen.

Gratis mountainbike tour – Variabele duur van 3 tot 4 dagen (of meer in combinatie met het ZUID gedeelte) – Vertrek het hele jaar door, afhankelijk van uw beschikbaarheid en uw mogelijkheden.

Programma

Dag 1

Malmédy
Ontvangst in Malmedy in de namiddag en levering van het volledige dossier. Mogelijkheid om het dorp te bezoeken. Bagage en mountainbike drop-off bij het hotel. Transfer van de voertuigen naar La Roche (vertrek vanuit Malmédy) rond 16.00 uur, duur van de transfer: ongeveer 2 uur. Inclusief avondeten.

Dag 2

Malmédy – Houffalize (66 km; + 1015 m)
Het vertrek is vanaf de Place Albert in het centrum van Malmedy. Van daaruit gaat u naar het zuiden naar de dorpen Ligneuville en Recht. Vanaf Recht heeft u een klim van bijna 5 km die u meeneemt over een lang stuk op een plateau midden in de natuur om de landschappen van de noordelijke Ardennen te ontdekken. Na het passeren van Gouvy (km 45) neemt u de richting Houffalize, de Belgische hoofdstad van de mountainbike, die u na een lange afdaling bereikt.

Dag 3

Houffalize – La Roche-en-Ardenne (37 km; + 723 m)
U verlaat de Houffalize vallei via paden die u langs de Ourthe en door de bossen naar het dorp Achouffe brengen dat bekend staat om zijn brouwerij. Neem de tijd voor een drankje op het terras voordat u weer op het pad van de Feeënvallei naar Wibrin en Berismenil gaat. Vervolgens gaat u naar beneden in de Ourthevallei om eruit te komen en uiteindelijk komt u aan in La Roche-en-Ardenne, een middeleeuwse stad die gedomineerd wordt door zijn prachtige kasteel.

Map

Praktische informatie

Onthaal : dag 1, in de late namiddag (het welkomstpunt zal worden bevestigd op het moment van de boeking)
Levering van het wandeldossier en terugreis naar La Roche-en-Ardenne voor de chauffeur om de auto af te zetten (terugkeer per taxi – tel 2 uur).

Dispersie : Op de laatste dag aan het einde van de etappe vindt u uw auto aan de finish in La Roche-en-Ardenne. Mogelijkheid tot een extra nacht en een terugkeer in de ochtend na het ontbijt.

Toezich : mountainbiketocht zonder gids

Accommodatie: hotels ***/****

Toegang : met de auto (gratis parkeren voor de duur van het verblijf), met de trein (station Malmedy)

Data

Het verblijf op de Transardennaise NORD kan op uw gemak worden georganiseerd en vertrek is het hele jaar door mogelijk. Let op: van 1 oktober tot en met 31 december zal de route waarschijnlijk op sommige plaatsen afwijken vanwege het jachtseizoen. Je wordt altijd gewaarschuwd!

Prijzen

Hieronder vind je de lijst met prijzen per persoon voor 2024. De prijs is vooral afhankelijk van het aantal gewenste overnachtingen en het type kamer.

Tweepersoonskamer, Tweepersoonskamer of Driepersoonskamer Eenpersoonskamer
Met bagagevervoer Zonder transport Met Transport Zonder transport
2 nachten 395,00 € 620,00 €
3 nachten 550,00 € 840,00 €

 

Deze tocht kan worden gecombineerd met de Transardennaise SUD.

Prijzen zijn per persoon
Korting in geval van niet-overdracht terug naar het beginpunt door de organisator.

De prijs is inclusief :
 • Verblijf op basis van halfpension op elke etappe in een *** hotel of ****
 • Transport des bagages
 • Terugreis voor de chauffeur op de eerste dag (of aan het einde van de tour op verzoek)
 • Gratis parkeren bij aankomst
 • GPX-sporen van de wandeling
 • Complete map met informatiebrochures, bagagelabels, etc.
De prijs is exclusief :
 • De drankjes
 • Fietsverhuur
 • Picknicken
 • Persoonlijke uitgaven en verzekeringen
 • Alles wat niet wordt aangegeven in het gedeelte “Prijs inclusief”.

Vanaf

395,00 

 • Je reist met mountainbike
 • Niveau : Gemiddeld
 • Mogelijkheden : 3, 4 dagen

Hoogtepunten

 • Een route toegankelijk voor alle niveaus
 • De Houffalize streek, een paradijs voor mountainbikers
 • Bagagetransport

In beeld

Misschien vindt u onze andere routes ook leuk