De tocht van de Monts du Cantal

Een complete ontdekking van het Cantalien massief in 8 dagen met kwaliteitsaccommodatie en Auvergne gastronomie. Kortom, het ideale verblijf om nieuwe energie op te doen in een natuurlijke omgeving.

 • Je reist te voet
 • Niveau: Moeilijk
 • Mogelijkheden: 8 dagen

Vanaf

740,00 

Ontdek dit prachtige massief in het zuiden van het Centraal Massief, een groen massief dat soms op een Alpenberg lijkt! Tijdens deze schitterende wandelweek in het hart van de Cantal maakt u kennis met de hoogste bergen, de prachtige valleien, de heerlijke gastronomie en de vriendelijke inwoners. Deze route brengt u naar de mooiste plekjes van het Cantalien Massief, en biedt u schitterende uitzichten!

Langs deze route komt u door majestueuze landschappen en typische dorpjes. Geniet van deze landschappen op het ritme van uw stappen.

De Tour des Monts du Cantal is de ideale oplossing voor goede wandelaars die houden van geïsoleerde landschappen en prachtige uitzichten: onberispelijk pad, kwaliteitsaccommodatie, bagagetransport en informatie over de streek. Alles is zo gepland dat u het beste uit de regio en haar schoonheden kunt halen.

Gratis wandeltocht – Duur van 8 dagen – Vertrek van juni tot oktober, afhankelijk van uw beschikbaarheid en mogelijkheden.

Programma

Dag 1

Murat (hoogte: 868m)
Welkom en installatie in het Murat hotel. Overnachting op basis van halfpension.

Dag 2

Murat – Super Lioran (22 km – 8h00 lopen – +1200m/-832m)
Vanuit het mooie stadje Murat gaat de tocht omhoog door het dal van de Alagnon, vervolgens over de bergkam boven Super Lioran, alvorens af te dalen door het buron van Meije-Coste. Overnachting in Super Lioran op basis van halfpension.

Dag 3

Super Lioran – Le Claux (19,5 km – 6h30 lopen – +722m/-926m)
Vanaf de wintersportplaats Super Lioran neemt u de pasroute: Font de Cère-pas, Combenègre-pas, Rombière-pas, Cabre-pas en vervolgens de Serre-pas. Passage door de Brèche de Rolland en de Puy Mary (1783 m) vervolgens afdaling naar Le Claux via de Burons d’Eylac. Overnachting op basis van halfpension.

Dag 4

Le Claux – Mandailles (17km – 6u wandelen – +801m/-914m)

Een mooie etappe met een passage door Puy de la Tourte, Puy Chavaroche en aankomst in Mandailles. Overnachting op basis van halfpension.

Dag 5

Mandailles – Thiezac (13 km – 4u30 lopen – +621m/-743m)
Loop van de Jordaanvallei naar de Cèrevallei. Klim naar de Pertus pas. Dan een prachtige passage over de bergkam om de Puy de La Poche te bereiken. Op weg naar Thiézac, passeert u de Grotte des Ermites. Overnachting op basis van halfpension.

Dag 6

Thiezac – Super Lioran (21 km – 8 uur lopen – +1163m/-732m)
Nog een dag om wat hoogte te krijgen! Doorgang over de Col de Chèvre en de Plomb du Cantal, het hoogste punt van het massief (1855 m). Overnachting op basis van halfpension.

Dag 7

Super Lorian – Murat (24,5 km – 8 uur lopen – +883/-1246m)
We passeren de Rocher du Cerf, die een prachtig uitzicht biedt op de vallei van de Alagnon. Vanaf de Pas des Alpins, afdalen naar Prat de Bouc, dan de Col de la Molède. Een laatste stop aan de voet van de charmante kerk van Bredons, dan is het de aankomst op Murat. Overnachting op basis van halfpension.

Dag 8

Murat

Einde van het verblijf na het ontbijt.

 

Praktische informatie

Welkom: De ontvangst vindt plaats in het hotel in Murat aan het eind van de middag op dag 1. Voor wie met de auto komt, is het mogelijk de auto achter te laten op de parkeerplaats van het station (gratis parkeren). Wandelrecord levering.

Ontslag: Einde van de reis na het ontbijt in Murat, de dag na uw laatste wandeldag.

Toezicht: wandelen in vrijheid, zonder gids

Niveau: Gemiddeld 5 tot 8 uur wandelen per dag over paden en wegen met een gemiddeld hoogteverschil van 900 meter.

Accommodatie: Comfortabele 2** en 3*** hotels en pensions, afhankelijk van beschikbaarheid. Kamers zijn beschikbaar vanaf 16.00 uur.

Toegang : SNCF-station Murat.

Via de A75, komende van Clermont-Ferrand: afrit nr. 23 richting Massiac/Aurillac nemen. Vanaf Clermont-Ferrand duurt het ongeveer 1u25 om Murat te bereiken. U kunt uw auto gratis parkeren op verschillende locaties in de stad, waaronder het treinstation bij het hotel.

Catering: Lunchpakketten zijn niet inbegrepen in onze prijzen. U kunt ze in de dorpen kopen in de bestaande winkels. Indien u een picknick in het hotel wenst te bestellen, raden wij u aan dit de dag voordien aan de hotelier te vragen.

Bagagetransport: Uw bagage wordt aan het eind van de ochtend of in de namiddag tussen elke etappe door een bagagedrager vervoerd. Wij verzoeken u deze ’s morgens voor uw vertrek in de hal van elke accommodatie af te geven en slechts één stuk bagage mee te nemen met een maximumgewicht van 15 kg, bij overschrijding waarvan de chauffeur kan weigeren de bagage te vervoeren. Wij nodigen u uit om een kleine rugzak mee te nemen om uw persoonlijke bezittingen voor de dag te dragen.

Data / prijzen

Data

Vertrekken is mogelijk tussen 1 juni en 15 oktober, wanneer het u uitkomt en afhankelijk van de beschikbaarheid van accommodatie

Prijzen

Hieronder vindt u de prijslijst per persoon voor het jaar 2022. De prijs is vooral afhankelijk van het aantal gewenste overnachtingen, het type kamer en het bagagevervoer.

!!! Van 2 deelnemers!!!

 

Dubbel

Single
Met Transport Zonder transport Met Transport

Zonder transport

7 nachten

830,00 €

740,00 € 1010,00 €

920,00 €

De prijs is inclusief :
 • Verblijf op basis van halfpension.
 • Een topo-gids met kaart voor de wandelingen (voor 1 tot 4 personen).
 • De toeristenbelasting.
 • Bagagetransfer (afhankelijk van de gekozen optie).
De prijs is exclusief :
 • Inschrijvingskosten
 • Lunchtijd maaltijden.
 • Verzekering.
 • Drankjes en persoonlijke uitgaven.
 • Vervoer naar en van de ontmoetingsplaats.
Informatie
 • Prijzen zijn per persoon

In beeld

Vanaf

740,00 

 • Je reist te voet
 • Niveau: Moeilijk
 • Mogelijkheden: 8 dagen

Waarom Europ’Aventure kiezen

De Ardense specialist

Reizen in vrijheid

Kwaliteits- accommodatie

Gemarkeerde paden

Fiets- en MTB-vakanties

Bagagetransport

Copyright © 2023 Europ’Aventure | Mis en ligne et maintenu par Alexandre Van Vyve