De tocht van de Monts du Cantal

Ontdek dit prachtige massief in het zuiden van het Centraal Massief, een groen massief dat soms op een Alpenberg lijkt! Tijdens je wandeling kun je de steile toppen verkennen, die prachtige uitkijkpunten zijn vanwaar je de meest majestueuze vulkaan van Europa, de Saporta (de vroegere naam van de vulkaan Cantalien), kunt bewonderen.

Deze route brengt u naar de mooiste plekjes van het Cantalien Massief, en biedt u schitterende uitzichten! Je komt door berglandschappen, traditionele dorpjes met leistenen daken en prachtige valleien (La Cère, la Jordanne…). Tijdens je wandeling neem je mooie landweggetjes die bekend staan als “carraou”… En vergeet de beroemde kazen uit de Cantal niet…

De Tour des Monts du Cantal is de ideale oplossing voor goede wandelaars die houden van geïsoleerde landschappen en prachtige uitzichten: onberispelijk pad, kwaliteitsaccommodatie, bagagetransport en informatie over de streek. Alles is zo gepland dat u het beste uit de regio en haar schoonheden kunt halen.

Gratis wandeltocht – Duur van 8 dagen – Vertrek van juni tot oktober, afhankelijk van uw beschikbaarheid en mogelijkheden.

Programma

Dag 1

Murat (hoogte: 868m)
Welkom en installatie in het Murat hotel. Overnachting op basis van halfpension.

Dag 2

Murat – Super Lioran (22 km – 8h00 lopen – +1200m/-832m)
Vanuit het mooie stadje Murat gaat de tocht omhoog door het dal van de Alagnon, vervolgens over de bergkam boven Super Lioran, alvorens af te dalen door het buron van Meije-Coste. Overnachting in Super Lioran op basis van halfpension.

Dag 3

Super Lioran – Le Claux (19,5 km – 6h30 lopen – +722m/-926m)
Vanaf de wintersportplaats Super Lioran neemt u de pasroute: Font de Cère-pas, Combenègre-pas, Rombière-pas, Cabre-pas en vervolgens de Serre-pas. Passage door de Brèche de Rolland en de Puy Mary (1783 m) vervolgens afdaling naar Le Claux via de Burons d’Eylac. Overnachting op basis van halfpension.

Dag 4

Le Claux – Mandailles (17km – 6u wandelen – +801m/-914m)

Een mooie etappe met een passage door Puy de la Tourte, Puy Chavaroche en aankomst in Mandailles. Overnachting op basis van halfpension.

Dag 5

Mandailles – Thiezac (13 km – 4u30 lopen – +621m/-743m)
Loop van de Jordaanvallei naar de Cèrevallei. Klim naar de Pertus pas. Dan een prachtige passage over de bergkam om de Puy de La Poche te bereiken. Op weg naar Thiézac, passeert u de Grotte des Ermites. Overnachting op basis van halfpension.

Dag 6

Thiezac – Super Lioran (21 km – 8 uur lopen – +1163m/-732m)
Nog een dag om wat hoogte te krijgen! Doorgang over de Col de Chèvre en de Plomb du Cantal, het hoogste punt van het massief (1855 m). Overnachting op basis van halfpension.

Dag 7

Super Lorian – Murat (24,5 km – 8 uur lopen – +883/-1246m)
We passeren de Rocher du Cerf, die een prachtig uitzicht biedt op de vallei van de Alagnon. Vanaf de Pas des Alpins, afdalen naar Prat de Bouc, dan de Col de la Molède. Een laatste stop aan de voet van de charmante kerk van Bredons, dan is het de aankomst op Murat. Overnachting op basis van halfpension.

Dag 8

Murat

Einde van het verblijf na het ontbijt.

Map

Praktische informatie

Welkom: De ontvangst vindt plaats in het hotel in Murat aan het eind van de middag op dag 1. Voor wie met de auto komt, is het mogelijk de auto achter te laten op de parkeerplaats van het station (gratis parkeren). Wandelrecord levering.

Ontslag: Einde van de reis na het ontbijt in Murat, de dag na uw laatste wandeldag.

Toezicht: wandelen in vrijheid, zonder gids

Niveau: Gemiddeld 5 tot 8 uur wandelen per dag over paden en wegen met een gemiddeld hoogteverschil van 900 meter.

Accommodatie: Comfortabele 2** en 3*** hotels en pensions, afhankelijk van beschikbaarheid. Kamers zijn beschikbaar vanaf 16.00 uur.

Toegang : SNCF-station Murat.

Via de A75, komende van Clermont-Ferrand: afrit nr. 23 richting Massiac/Aurillac nemen. Vanaf Clermont-Ferrand duurt het ongeveer 1u25 om Murat te bereiken. U kunt uw auto gratis parkeren op verschillende locaties in de stad, waaronder het treinstation bij het hotel.

Catering: Lunchpakketten zijn niet inbegrepen in onze prijzen. U kunt ze in de dorpen kopen in de bestaande winkels. Indien u een picknick in het hotel wenst te bestellen, raden wij u aan dit de dag voordien aan de hotelier te vragen.

Bagagetransport: Uw bagage wordt aan het eind van de ochtend of in de namiddag tussen elke etappe door een bagagedrager vervoerd. Wij verzoeken u deze ’s morgens voor uw vertrek in de hal van elke accommodatie af te geven en slechts één stuk bagage mee te nemen met een maximumgewicht van 15 kg, bij overschrijding waarvan de chauffeur kan weigeren de bagage te vervoeren. Wij nodigen u uit om een kleine rugzak mee te nemen om uw persoonlijke bezittingen voor de dag te dragen.

Data

Vertrek is mogelijk tussen 1 juni en 15 oktober, afhankelijk van de beschikbaarheid van accommodatie.

Prijzen

Hieronder vind je de lijst met prijzen per persoon voor 2024. De prijs is vooral afhankelijk van het aantal gewenste overnachtingen, het type kamer en het bagagevervoer.

!!! Van 2 deelnemers!!!

 

Dubbel

Single
Met Transport Zonder transport Met Transport

Zonder transport

7 nachten

880,00 €

780,00 € 1110,00 €

1010,00 €

De prijs is inclusief :
 • Verblijf op basis van halfpension.
 • Een topo-gids met kaart voor de wandelingen (voor 1 tot 4 personen).
 • De toeristenbelasting.
 • Bagagetransfer (afhankelijk van de gekozen optie).
De prijs is exclusief :
 • Inschrijvingskosten
 • Lunchtijd maaltijden.
 • Verzekering.
 • Drankjes en persoonlijke uitgaven.
 • Vervoer naar en van de ontmoetingsplaats.
Informatie
 • Prijzen zijn per persoon

Vanaf

780,00 

 • Je reist te voet
 • Niveau : Moeilijk
 • Mogelijkheden : 8 dagen

Hoogtepunten

 • De ontdekking van een groen massief met alpine sfeer
 • Schitterend uitzicht op het Cantalienmassief
 • Bagagetransport

In beeld

Misschien vindt u onze andere routes ook leuk