Van Arlon naar Bouillon langs de GR16© van de Semois

Kom en ontdek een van de mooiste bewegwijzerde routes in België. Tot 7 dagen wandelen in het hart van de Ardennen met bagagetransport en kwaliteitsaccommodatie.

 • Je reist te voet
 • Niveau: Gemiddeld
 • Mogelijkheden: 3, 4, 5, 6, 7, 8 dagen

Vanaf

305,00 

Beleef de GR16© van de Semois met Europ’Aventure, ongetwijfeld een van de mooiste bewegwijzerde routes van België. U wandelt langs de meanderende Semois en door de mooiste landschappen van Belgisch Lotharingen. De volledige tocht bestaat uit 6 etappes voor een totaal van 140 km door de Gaume.

Deze prachtige route, ontworpen door de GR© vzw, brengt u van de bronnen van de Semois in Aarlen naar Bouillon en zijn beroemde kasteel. De route voert u door typische dorpen van de Gaume (Rossignol, Jamoigne, Chiny, Chassepierre, Dohan, enz.), door majestueuze bossen (het bos van Epioux), en ook om de meanderende Semois vanaf talrijke uitzichtpunten te bewonderen.

De GR16© de la Semois is de ideale oplossing voor alle soorten wandelaars: gemarkeerd pad (rood/wit), kwaliteitsaccommodatie, bagagetransport, GR© roadbook en informatie over de streek. Alles is zo gepland dat u het beste uit de regio en haar schoonheden kunt halen.

Vrij wandelen – Duur varieert van 3 tot 8 dagen – Vertrek het hele jaar door afhankelijk van uw beschikbaarheid en mogelijkheden.

Programma

Dag 1

Etalle
Aankomst met de auto in Etalle aan het eind van de dag. Check-in en levering van het volledige dossier. Inclusief avondeten.

Dag 2

Aarlen – Etalle (23,4 km; + 126m)
De wandeling begint bij de bronnen van de Semois, op de hoek van de rue Sonnety en de rue des Tanneries in het hart van de stad Aarlen. U verlaat Aarlen en volgt de GR16 tekens en komt al snel midden in de natuur. Tijdens deze eerste etappe komt u door de dorpen Viville, Lottert en Fouches om aan het eind van de etappe te komen in Etalle, dat u bereikt door een oude Romeinse weg te volgen over een rechte lijn van ongeveer 8 kilometer in het hart van de grote Gaumais-vlakten. Aangezien er geen hoogteverschillen zijn, is deze eerste etappe niet bijzonder moeilijk en vormt zij een zeer goede warming-up.

Dag 3

Etalle – Jamoigne (24,2 km; + 145 m)
Voor deze etappe vertrekt u te voet vanaf de accommodatie en verlaat u het dorp Etalle langs de GR16 van de Semois. Deze etappe biedt u een grote verscheidenheid aan landschappen. U komt door weiden, bossen, kreupelhout en platteland. Tijdens deze dag krijgt u de gelegenheid om het militaire kerkhof van Radan te ontdekken, een plaats ter nagedachtenis aan de Eerste Wereldoorlog in de omgeving van Bellefontaine. U kunt lunchen met uitzicht op de meanderende Semois vanaf het uitkijkpunt van Mesnil, kort na Breuvanne. U komt ook door vele dorpjes, zoals Fratin, Rossignol of Les Bulles. Aan het eind van de etappe loop je naar het dorp Jamoigne.

Dag 4

Jamoigne – Martué (22,3 km; + 232m)
Op deze wandeletappe begint u in Jamoigne en komt u al snel in het bos van Epioux. Na iets minder dan 10 km komt u langs de stuwdam van Vierre en vervolgens langs Chiny voor een tamelijk steile klim naar de plek “Roche Pinco”, die een opmerkelijk panorama biedt over de Semois en het bos. Vervolgens daalt u af naar de dorpen Lacuisine en Martué, waar de etappe eindigt. Deze etappe heeft een wat oneffender terrein maar beloont u met een adembenemend uitzicht op de meanderende Semois.

Dag 5

Martué – Sainte-Cécile (19,1km; + 179m)
Deze etappe, de kortste van de tocht, begint aan de oevers van de Semois. U passeert het dorp Florenville alvorens terug te keren naar de waterkant en de meanderende Semois te volgen gedurende de hele etappe. In het midden van de etappe krijgt u de gelegenheid om het prachtige dorp Chassepierre te bezoeken, dat het label “Mooiste dorpen van Wallonië” heeft gekregen. U kunt stoppen voor de lunch en genieten van de charme van dit dorp dat bekend staat om zijn pittoreske omgeving en oude landelijke huizen. Je bereikt dan Sainte-Cécile aan het einde van de etappe.

Dag 6

Sainte-Cécile – Cugnon (24,8km; +354m)
U begint de etappe van vandaag vanuit Sainte-Cécile en bereikt al snel de oevers van de Semois. Vervolgens gaat u naar het noorden en komt u weer in het bos van Epioux. U volgt de meanderende Semois gedurende de eerste helft van de etappe. In de buurt van Herbeumont verlaat u de rivier en klimt u geleidelijk het bos in naar de hoogten waar u van vele uitzichtpunten kunt genieten. Vervolgens daalt u af naar de dorpen Mortehan en Cugnon waar de etappe eindigt. Tijdens deze etappe zult u prachtige plaatsen ontdekken zoals de Ry de Rologne of de Pont de Conques.

Dag 7

Cugnon – Bouillon (25,7km; +601m)
Deze etappe, de langste van het parcours, is niet vlak: beklimmingen en afdalingen volgen elkaar op… De inspanning wordt echter beloond, want hij biedt een adembenemend uitzicht op de meanderende Semois. U vertrekt te voet vanuit Cugnon en volgt de GR16 (Variante des Hayons) tot aan het dorp Dohan. Daarna gaat u verder en aan het eind van de dag komt u aan in het hart van de middeleeuwse stad Bouillon. Bravo u heeft 140 km afgelegd in 6 etappes. Mogelijkheid om de stad en het kasteel te bezoeken. U kunt ervoor kiezen om de terugreis te nemen als u in de late namiddag aankomt of om te ontspannen voor een extra nacht in Bouillon!

Praktische informatie

Onthaal : dag 1, in de late namiddag (het welkomstpunt zal worden bevestigd op het moment van de boeking)
Wandelrecord levering.

Dispersie : Op de laatste dag aan het einde van de etappe wordt u terug gebracht naar het beginpunt (waar uw auto staat). Mogelijkheid tot een extra nacht en een terugkeer in de ochtend na het ontbijt.

Framen : wandelen in vrijheid, zonder gids

Accommodatie : hotels ***/****, bed and breakfast *** (het is mogelijk dat er een transfer naar de accommodatie kan worden georganiseerd als er geen accommodatie is aan het einde van de etappe)

Bereikbaarheid: met de auto (gratis parkeren voor de duur van het verblijf) of met het openbaar vervoer: trein (station Arlon).

Honden: Honden zijn niet toegestaan op deze reis!

Data / prijzen

Data

De GR16© Semoisroute kan worden georganiseerd wanneer het u uitkomt en vertrek is het hele jaar door mogelijk. Let op: van 1 oktober tot en met 31 december zal de route waarschijnlijk op sommige plaatsen afwijken vanwege het jachtseizoen. Je wordt altijd gewaarschuwd!

Prijzen

Hieronder staat de prijslijst per persoon voor het jaar 2023. De prijs is vooral afhankelijk van het aantal gewenste overnachtingen, het type kamer en het bagagevervoer.

Tweepersoonskamer, Tweepersoonskamer of Driepersoonskamer Eenpersoonskamer
Avec transport des bagages Zonder vervoer Avec transport des bagages Zonder vervoer
2 nachten 305 € 290 € 485 € 465 €
3 nuits 445 € 415 € 665 € 630 €
4 nachten 595 € 555 € 885 € 825 €
5 nachten 735 € 675 € 1.095 € 995 €
6 nuits 865 € 795 € 1.285 € 1.165 €
7 nachten 995 € 915 € 1.485 € 1.345 €

De prijs is inclusief :

 • halfpension in elke fase in een ***-hotel of ****.
 • Ontbijt en 3-gangendiner
 • Transport des bagages
 • Mogelijke transfers van het einde van de etappe naar de accommodatie
 • Terugreis aan het einde van de wandeling
 • Gratis parkeren bij vertrek
 • Officieel roadbook opgesteld door GR©.
 • Complete map met informatiebrochures, bagagelabels, etc.

De prijs is exclusief :

 • dranken
 • picknicks
 • persoonlijke uitgaven en verzekering
 • alles wat niet is aangegeven in “Prijs is inclusief”.

Informatie

 • Prijzen zijn per persoon
 • Korting in geval van niet-overdracht terug naar het beginpunt door de organisator.

In beeld

Vanaf

305,00 

 • Je reist te voet
 • Niveau: Gemiddeld
 • Mogelijkheden: 3, 4, 5, 6, 7, 8 dagen

Waarom Europ’Aventure kiezen

De Ardense specialist

Reizen in vrijheid

Kwaliteits- accommodatie

Gemarkeerde paden

Fiets- en MTB-vakanties

Bagagetransport

Copyright © 2023 Europ’Aventure | Mis en ligne et maintenu par Alexandre Van Vyve