Van Rochefort naar Orval langs de GR© des Abbayes

Wandel tussen Rochefort en Orval, twee van de 5 trappistenabdijen in België, op een traject van 116 km. U volgt 6 dagen lang het beroemde door GR ontworpen circuit in het hart van de Ardennen met bagagevervoer en kwaliteitsaccommodatie.

 • Je reist te voet
 • Niveau: Gemiddeld
 • Mogelijkheden: 6, 7, 8 dagen

Vanaf

735,00 

Deze nieuwe trektocht combineert natuur, streekproducten en erfgoed. Deze door de Sentiers de Grande Randonnée (GR©) uitgestippelde route voert u van de abdij Notre-Dame de Saint-Remy de Rochefort naar de abdij Notre-Dame d’Orval, waar twee Waalse trappistenbieren worden gebrouwen die op de lijst van het cultureel en immaterieel erfgoed van de UNESCO staan. De volledige tocht bestaat uit 6 etappes van in totaal 116 kilometer door de Belgische Ardennen.

Langs deze route doorkruist u majestueuze bossen en typische Ardense dorpjes zoals Redu, Daverdisse, Mortehan, … Geniet van deze landschappen op het ritme van uw stappen.

Het Sentier des Abbayes is de ideale oplossing voor alle soorten wandelaars: gemarkeerd pad (GR©), kwaliteitsaccommodatie, bagagetransport, gidsapplicatie en informatie over de streek. Alles is zo gepland dat u het beste uit de regio en haar schoonheden kunt halen.

Wandelen in vrijheid – Variabele duur van 6 tot 8 dagen – Vertrek het hele jaar door, afhankelijk van uw beschikbaarheid en uw mogelijkheden.

Programma

Dag 1

Rochefort

Ontvangst in Rochefort in de namiddag en overhandiging van het volledige dossier. Mogelijkheid om het dorp Rochefort en zijn kasteel te bezoeken. Inclusief avondeten.

Dag 2

Rochefort – Resteigne ( 20,05 km ; +344m )

Het vertrek is in de abdij Notre-Dame de Saint-Remy waar het trappistenbier van Rochefort wordt gebrouwen. Deze eerste etappe heeft een vrij gevarieerd stijgingspercentage: een steile klim vanuit Rochefort gevolgd door een lichte hoogvlakte in de omgeving van Han-sur-Lesse alvorens af te dalen naar de bodem van de vallei en dan geleidelijk weer omhoog te gaan tot het einde van de etappe. Tijdens deze etappe komt u door de verschillende dorpen Hamerenne, Han-sur-Lesse en Auff, en passeert u de grotten van Han en de grotten van Lorette.

Dag 3

Resteigne – Redu (22 km ; +579m )

Deze etappe loopt voornamelijk door het bos en kent verschillende valleien: de Resteigne, de Redu en de Daverdisse. Nadat u de Lesse bent overgestoken, brengt deze route u naar Redu, de boekenhoofdstad en een typisch Ardens dorp.

Dag 4

Redu – Paliseul (23 km ; +292m )

Deze nieuwe etappe verbindt Redu met Paliseul met een enkele sterke afdaling tussen Redu en Lesse gevolgd door een lange progressieve klim naar Paliseul. U doorkruist de dorpen Lesse en Maissin en het bos van Chenet. Aangename bospaden langs deze hele etappe.

Dag 5

Paliseul – Mortehan (27 km ; +374m )

De etappe van vandaag is langer dan de andere dagen, maar vormt geen bijzondere moeilijkheid. U loopt voornamelijk door het bos op een lang plateau met weinig reliëf. U komt ook langs het Kasteel van de Feeën dat u terugvoert naar de Middeleeuwen.

Dag 6

Mortehan – Martué ( 22 km ; +442m )

Deze voorlaatste etappe is een aaneenschakeling van klimmetjes en afdalingen, maar de inspanning wordt beloond, want u doorkruist het grootste deel van onze prachtige Ardense bossen alvorens via de vallei van Herbeumont geleidelijk aan in de Gaume aan te komen.

Dag 7

Martué – Orval ( 11km ; +92m )

Na een laatste nacht in Martué vertrekt u opnieuw op het Abdijpad voor deze korte slotetappe met als eindpunt de abdij Notre-Dame d’Orval, waar het beroemde trappistenbier van Orval wordt gebrouwen. Deze laatste dag is niet moeilijk, maar heeft een bijzonder kenmerk: u maakt een wandeling van ongeveer 3 kilometer langs de natuurlijke Frans-Belgische grens. Proficiat, u hebt 116 km afgelegd in 6 etappes, er rest u niets anders dan deze prachtige abdij te bezoeken en te proeven van een van onze Belgische prides.

U kunt kiezen voor de terugreis bij aankomst in de late namiddag of voor een extra overnachting in Villers-devant-Orval.

Praktische informatie

Onthaal : dag 1, in de late namiddag (het welkomstpunt zal worden bevestigd op het moment van de boeking)
Wandelrecord levering.

Dispersie : Op de laatste dag aan het einde van de etappe wordt u terug gebracht naar het beginpunt (waar uw auto staat). Mogelijkheid tot een extra nacht en een terugkeer in de ochtend na het ontbijt.

Framen : wandelen in vrijheid, zonder gids

Accommodatie : hotels ***/****, bed and breakfast *** (het is mogelijk dat er een transfer naar de accommodatie kan worden georganiseerd als er geen accommodatie is aan het einde van de etappe)

Toegang : met de auto (gratis parkeren voor de duur van het verblijf), met de trein (station Rochefort-Jemelle) + bus (TEC) naar Rochefort Gare.

Honden: honden zijn op deze route niet toegestaan

Data / prijzen

Data

Het Sentier des Abbayes kan worden georganiseerd wanneer het u uitkomt en vertrek is het hele jaar door mogelijk. Let op: van 1 oktober tot en met 31 december zal de route waarschijnlijk op sommige plaatsen afwijken vanwege het jachtseizoen. Je wordt altijd gewaarschuwd!

Prijzen

Hieronder staat de prijslijst per persoon voor het jaar 2023. De prijs is vooral afhankelijk van het aantal gewenste overnachtingen, het type kamer en het bagagevervoer.

Tweepersoonskamer, Tweepersoonskamer of Driepersoonskamer Eenpersoonskamer
Avec transport des bagages Zonder vervoer Avec transport des bagages Zonder vervoer
5 nachten 735 € 675 € 1.095 € 995 €
6 nuits 865 € 795 € 1.285 € 1.165 €
Extra nacht 125 € – € 175 € – €

Prijzen zijn per persoon

Vermindering in geval van niet-terugbrengen naar het vertrekpunt door de organisator.

 

!!! HONDEN ZIJN NIET TOEGESTAAN OP DEZE REIS!!!

 

Als u voor de optie 5 nachten kiest en besluit de eerste dag ’s ochtends te vertrekken, moet u ’s avonds nog even langs het hotel om uw bagage af te geven en het dossier op te halen voordat u naar het vertrekstation gaat.

De prijs is inclusief :
 • halfpension in elke fase in een ***-hotel of ****.
 • Ontbijt en 3-gangen diner
 • Transport des bagages
 • Mogelijke transfers van het einde van de etappe naar de accommodatie
 • Terugreis aan het einde van de wandeling
 • Gratis parkeren bij vertrek
 • Roadbook GR ©.
 • Complete map met informatiebrochures, bagagelabels, etc.
De prijs is exclusief :
 • dranken
 • picknicks
 • persoonlijke uitgaven en verzekering
 • alles wat niet is aangegeven in “Prijs is inclusief”.

In beeld

Vanaf

735,00 

 • Je reist te voet
 • Niveau: Gemiddeld
 • Mogelijkheden: 6, 7, 8 dagen

Waarom Europ’Aventure kiezen

De Ardense specialist

Reizen in vrijheid

Kwaliteits- accommodatie

Gemarkeerde paden

Fiets- en MTB-vakanties

Bagagetransport

Copyright © 2023 Europ’Aventure | Mis en ligne et maintenu par Alexandre Van Vyve