La Calestienne ontdekken – UNESCO Geopark

Ontdek in het hart van de Famenne de regio “Calestienne”, die door de UNESCO als Geopark is aangewezen. Wandel gedurende 3 tot 5 dagen over de mooiste paden van de Famenne vanuit het dorp Resteigne en geniet van prachtige panorama’s op dit deel van de Famenne dat bekend staat om zijn bijzondere geologie. Dit verblijf in het Geopark Ardennen-Famenne is een must voor het wandeltoerisme in Wallonië!

Het belang van deze wandeling van 3 tot 5 dagen in de Famenne is dat ze in stervorm kan worden gedaan met vertrek en aankomst op dezelfde plaats (dorp Resteigne). U hoeft zich geen zorgen te maken over het dragen van uw bagage en kunt uw reisroute kiezen volgens uw wensen. Deze tocht is daarom zeer geschikt voor mensen of groepen die kortere wandelingen (+/- 15km) willen plannen.

Dankzij deze verschillende bewegwijzerde routes zoals de GR Tour de la Famenne, of lussen van 15 tot 25 km, heeft u de mogelijkheid om de wonderen van Resteigne, Rochefort, Redu in het hart van de provincie Luxemburg te ontdekken. U reist door de gehuchten en dorpen van de gemeente en leert de bijzonderheden kennen van de kalkhoudende bodem die La Calestienne kenmerkt. Deze wandelingen zijn ook een gelegenheid om de fauna en flora te ontdekken die de weilanden en het kreupelhout bewonen.

Vrij wandelen – Duur variabel van 3 tot 5 dagen – Vertrek het hele jaar door volgens uw beschikbaarheid en mogelijkheden.

!!! Mogelijkheid om een natuurgids voor een dag te vragen!

 

Programma

Dag 1

Resteigne
Ontvangst bij de accommodatie in de namiddag en overhandiging van het volledige dossier. Inclusief avondeten.

Dag 2

Contouren van het Bois de Boines (23,3 km; +444 m)
Voor deze dag vertrekt u te voet vanuit het dorp Resteigne. U begint uw wandeling door bijna 5 km lang de Lesse en haar meanders te volgen. U passeert het mooie dorpje Bellevaux. Na het dorp verlaat u de Lesse en loopt u omhoog door het bos van Boines, aan de rand van het domein van de Grottes de Han. U daalt weer af naar de Lomme, die u na 12 km bereikt. De wandeling brengt u vervolgens naar het dorp Han-Sur-Lesse en Auffe via het gemarkeerde GR pad waar u kunt genieten van een 360° panorama van de Famenne. U keert terug naar Resteigne over paden door bossen en heggen.

Dag 3

De lus van de Tellin-vijvers (26,1 km; + 595 m)
Vanuit Resteigne bereikt u het dorp Tellin. Vervolgens maakt u de gemarkeerde luswandeling van de vijvers en ontdekt u een opeenvolging van vochtige gebieden, kleine waterpartijen en lieflijke beekjes in het hart van het bos. Na de opeenvolging van vijvers van de provinciale viskwekerij en enkele zeer natte passages, komt u bij de vijver van de Monniken. Hier bestaan koekoeksbrood en salomonszegel naast varens en brem. Andere soorten zoals moerasspirea, kleine bies en vele andere grenzen aan de beek Pierre au Charme. Deze plek wordt soms bezocht door de zwarte ooievaar. Wees voorzichtig, u doorkruist een rustig gebied tot aan het Bois de Tellin, stilte is geboden. Wat Fosse Hawette betreft, kunt u wilde perenbomen, wilde kersenbomen, vogelvoet klaverblad en knapweed herkennen. Een groot aantal boomsoorten vergezelt u op uw reis. Aan het einde van de etappe verlaat u de lus en loopt u terug naar Resteigne.

Dag 4

Les Hautes Roches en l’Ermite de Resteigne (16,2 km; +261 m)
Om uw verblijf te beginnen stellen wij een wandeling voor in de vallei van de Lesse die door het centrum van het massief slingert. Dit is een wandeling van 4 uur zonder grote moeilijkheden en met een positief hoogteverschil van 250 m. Het doel van de wandeling van vandaag is de uitzonderlijke site van de Ermite de Resteigne, die u bereikt door de behouden paden van het natuurreservaat van het Ardennen-Famenne Park te volgen.

Einde van het programma aan het eind van de dag

Map

Praktische informatie

Onthaal : dag 1, in de late namiddag (het welkomstpunt zal worden bevestigd op het moment van de boeking)
Wandelrecord levering.

Verspreiding: De laatste dag aan het einde van de etappe. Mogelijkheid tot een extra nacht na de laatste wandeling en vertrek de volgende ochtend na het ontbijt.

Toezicht: vrij wandelen, zonder gids.

–>Mogelijkheid tot het aanvragen van de begeleiding van een gecertificeerde natuurgids tijdens een dagwandeling !!!!

Accommodatie: bed and breakfast ***.

Toegang: met de auto (gratis parkeren bij de accommodatie voor de duur van het verblijf)

Honden: honden zijn niet toegestaan op deze reis

Data

De tocht “Ontdekking van de Calestienne” kan worden georganiseerd wanneer het u uitkomt en vertrek is het hele jaar mogelijk. Let op: van 1 oktober tot en met 31 december moet u op de hoogte zijn van de verbodsbepalingen met betrekking tot de jachtperiode. Maar deze verboden zullen u niet verhinderen om te wandelen en u zult altijd gewaarschuwd worden!

Prijzen

Hieronder vind je de lijst met prijzen per persoon voor 2024. De prijs hangt voornamelijk af van het aantal nachten dat u wenst te blijven en het type kamer dat u wenst.

Tweepersoonskamer, Tweepersoonskamer of Driepersoonskamer Eenpersoonskamer
2 nachten 260,00 € 350,00 €
3 nachten 380,00 € 500,00 €
4 nachten 490,00 € 650,00 €
5 nachten 600,00 € 790,00 €

Prijzen zijn per persoon

De prijs is inclusief :
 • Verblijf op basis van halfpension in een ** of *** bed & breakfast
 • Gratis parkeren bij de accommodatie voor de duur van het verblijf
 • Roadbook en GPX-tracks voor elke route
 • Complete map met informatiebrochures, bagagelabels, etc.
De prijs is exclusief :
 • De drankjes
 • Picknicken
 • Persoonlijke uitgaven en verzekeringen
 • Natuurgids (vraag ons bij de reservering – +/- 150,00 € voor een wandeling van 6 uur met gids)
 • Alles wat niet wordt aangegeven in het gedeelte “Prijs inclusief”.

Vanaf

260,00 

 • Je reist te voet
 • Niveau : Gemakkelijk
 • Mogelijkheden : 3, 4, 5 dagen

Hoogtepunten

 • Ontdek het UNESCO-geopark Famenne-Ardenne
 • Verschillende lussen tussen 5km en 25km
 • Kwaliteitsaccommodatie

 

In beeld

Misschien vindt u onze andere routes ook leuk