Saint-Malo – Saint-Brieuc: Smaragdkust en Cap Fréhel

Deze vakantie dompelt je onder in het hart van Bretagne, aan een van de mooiste kusten van Frankrijk. Langs de GR34 ontdek je een landschap van uitzonderlijke schoonheid: Erquy en zijn prachtige roze zandstenen kliffen, Fréhel en zijn verrassende zeevogelreservaat, en niet te vergeten Fort la Latte, een uiterst pittoreske rotsachtige plek met een rijke geschiedenis die uitkijkt over de baai van La Fresnaye.

Je zult zeker genieten van het kijken naar zeevogels vanaf Cap Fréhel, het bewonderen van Erquy en zijn prachtige roze zandstenen kliffen, Fort La Latte, een versterkt kasteel dat uitkijkt over zee en de Baie de la Fresnaye domineert, en een nacht doorbrengen in de binnenstad van Saint-Malo.

Deze route is geschikt voor wandelaars die houden van grote open ruimtes en uitzicht op zee: bewegwijzerd pad, kwaliteitsaccommodatie, bagagevervoer en informatie over de regio. Alles is zo gepland dat u het beste uit de regio en haar schoonheden kunt halen.

Zelf begeleide wandeltocht – 8 dagen – Vertrek van april tot oktober, afhankelijk van beschikbaarheid.

Programma

Dag 1

Inchecken in het hotel in Saint-Malo intra-muros

Saint-Malo, een stad van reders, kapers, ontdekkingsreizigers en zeevaarders, heeft zijn naam altijd geassocieerd met onze dromen van reizen en ontdekken.

Dag 2

Van Saint-Malo naar Saint-Briac-sur-Mer (17,5 km; +225 m)

Rijd met de zeebus naar Dinard en zijn elegante herenhuizen, deze badplaats heeft het label Ville d’Art et d’Histoire (Stad van Kunst en Geschiedenis) en heeft een rijk en divers cultureel erfgoed behouden. Wandel naar Saint-Briac-sur-Mer via de Pointe du Décollé.

Dag 3

Van Saint-Briac-sur-Mer naar Saint-Jacut-de-la-Mer (20 km; +130 m)

Wandeling rond de baai van Lancieux in de richting van Saint-Jacut-de-la-Mer: prachtig panorama van het Ile des Hébihens.

Dag 4

Van Saint-Jacut-de-la-Mer naar Saint-Cast-le-Guildo (18 km; +275 m)

Wandel langs de baai van Arguenon naar de 7 zandstranden van het schiereiland Saint-Cast-le-Guildo.

Dag 5

Van Saint-Cast-le-Guildo naar Petit Trécelin (18 km; +295 m)

Rond de baai van La Fresnaye, van Port St-Jean tot Petit Trécelin, is deze immense baai 6 km diep en biedt een beschutting en omgeving die ideaal is voor de mossel- en oesterkweek.
18km – Afdaling 295 m – Beklimming 285 m

Dag 6

Van Petit Trécelin naar Sables-d’Or-les-Pins (25 km; +400 m)

Tocht van Cap Fréhel naar Sables-d’Or-les-Pins over een pad door heide en brem. Cap Fréhel, een legendarische plek en vogelreservaat, is een van de indrukwekkendste plekken van Bretagne, met kliffen die 70 meter boven de zee uitsteken. Ontdek onderweg het beroemde Fort La Latte, opmerkelijk vanwege zijn ligging op een rotsachtige kaap tegenover de zee. Het is gebruikt als decor in tal van films (bezoek niet inbegrepen in het pakket, afhankelijk van openingstijden).

Dag 7

Van Sables d’Or les Pins naar Pléneuf-Val-André (24 km; +440 m)

Wandel rond Cap d’Erquy naar de badplaats Pléneuf-Val-André. Authentiek platteland: roze zandstenen kliffen en rotsen, woeste heidevelden, dennenbossen, duinen, smaragdgroene zee op wilde stranden… en een plek met een rijke geschiedenis: kanonskogelovens, wachthuizen, oude steengroeven, douanierspad…
Cap d’Erquy is een beschermd gebied van 170 hectare dat sinds 1977 eigendom is van de Conseil Général des Côtes d’Armor.

Dag 8

Van Pléneuf-Val-André naar Morieux. Transfer naar St-Brieuc (16,5 km; +350 m)

De charmante haven van Dahouët en de baai van Morieux. Korte transfer naar Saint-Brieuc.

Map

Praktische informatie

Welkom: dag 1, laat in de middag in het hotel in Saint-Malo. Het hotel ligt in het stadscentrum, op 2 km van het SNCF-treinstation (het ontvangstpunt wordt bevestigd wanneer je reserveert).
Wandelrecord levering.

Afscheid: op de laatste dag rond 17.00 uur voor het SNCF-station van Saint-Brieuc. Als je met de auto komt, moet je aan het einde van de tour een terugreis plannen naar Saint-Malo.

Toezicht: Wandelen in vrijheid, zonder gids. Voornamelijk kustweg, zandweggetjes en kleine rustige weggetjes; soms lopen ze aan de kust.

Accommodatie: 6 overnachtingen met ontbijt in 2- en 3-sterrenhotels en 1 overnachting in een abdij (met hotelfaciliteiten). Diners op D3 in Saint-Jacut en D5 in Petit Trécelin (in de vorm van potjes) zijn systematisch inbegrepen. Halfpension is optioneel, behalve op D1 in Saint-Malo en D2 in Saint-Briac.

Bagagetransport: Bagagetransport tussen alle accommodaties wordt door ons verzorgd. Houd er rekening mee dat slechts één bagagestuk per persoon is toegestaan en dat het niet zwaarder mag zijn dan 13 kg.

Bereikbaarheid: Met de trein (station Saint-Malo SNCF) of met de auto

Parkeren: Je kunt je auto achterlaten in Saint-Malo. Er zijn verschillende opties voor lang parkeren.

Honden: Honden zijn op deze route niet toegestaan

Data

Vertrek elke dag van 1 april tot 31 oktober

Prijzen

Hieronder vind je de lijst met prijzen per persoon voor 2024. De prijs is vooral afhankelijk van de gewenste vertrekdatum.

Tweepersoons-, twin- of driepersoonskamer Eenpersoonskamer
Van 01/04/2024 tot 26/06/2024 915,00 € 1.290,00 €
Van 27/06/2024 tot 31/08/2024 945,00 € 1.335,00 €
Van 01/09/2024 tot 31/10/2024 915,00 € 1.290,00 €

Prijzen zijn per persoon

 • Optie halfpension (behalve D1 in St-Malo en D2 in St-Briac): €85,00 per persoon
 • Eén persoon: €150.00 toeslag
De prijs is inclusief :
 • 7 overnachtingen met ontbijt in 2*, 3* en abdijhotels
 • Diners op D3 en D5
 • Reis per zeebus (dag 2)
 • Overdracht op D8,
 • Bagagetransfers,
 • Routeboekje (1 per kamer).
De prijs is exclusief :
 • De drankjes
 • Picknicken
 • Avondmaaltijden, behalve diners op D3 en D5 (halfpension is optioneel)
 • Persoonlijke uitgaven en verzekeringen
 • Mogelijke bezoeken
 • Alles wat niet vermeld staat in de “Prijs inclusief” sectie

Vanaf

915,00 

 • Je reist te voet
 • Niveau : Gemakkelijk
 • Mogelijkheden : 8 dagen

Hoogtepunten

 • Het zeevogelreservaat van Cap Fréhel
 • Erquy en zijn prachtige roze zandstenen kliffen
 • Een nacht in het hart van Saint-Malo

In beeld

Misschien vindt u onze andere routes ook leuk