De toppen van het meer van Annecy

Deze unieke route neemt u mee op een halve tour van het meer van Annecy via de toppen, door het Aravis-massief. Aan de kant van het meer of aan de kant van de bergen kunt u genieten van prachtige uitzichten, altijd met de Mont Blanc-keten op de achtergrond. Het programma omvat 3 toppen, waaronder de Tournette (2351 m), zeer gevarieerde landschappen, en als afsluiting een kleine duik in het meer!

Hoewel het meer bekend is, gaat deze wandeling over weinig gebruikte paden en is het niet ongewoon steenbokken of gemzen te zien. Elke dag onthult een ander uitzicht op het meer en de beklimming van de toppen (optioneel voor de hoogste) geeft een sportieve dimensie aan het verblijf.

De hele tocht duurt 6 dagen, maar het is mogelijk om slechts een deel ervan te doen, dankzij transfers. Dus we bieden het ook aan in 5 dagen, en een 4-daags weekend!

Zelf begeleide wandeltocht – 4 tot 6 dagen – Vertrek mogelijk van juni tot september.

Programma

Dag 1

Afspraak om 14.00 uur bij het station van Annecy. Transfer naar de plaats van vertrek. U bereikt uw gîte in Montmin (1300 m) via een wandeling over de bergkam van de Rochers du Roux.

(4km; +400 m; 2u30 wandelen)

Dag 2

Beklimming van de Tournette (2351 m), het hoogste punt van de Tour du Lac. Deze top biedt natuurlijk een panoramisch uitzicht op het meer, maar ook op de Aravis-keten en het Mont Blanc-massief. En het is niet ongewoon om een groep steenbokken tegen te komen die zich behendig langs de rand van de leegte bewegen. Je gaat terug naar de Lars bergweide, waar je een andere, wildere kant kunt ontdekken. Overnachting in dezelfde lodge als de vorige dag.

(8km; +1050 m; – 1050 m; 6 uur lopen)

Dag 3

Doorgang naar het chalet de l’Aulp, de grootste bergweide van de Haute Savoie, daarna klimmen naar Les Lanfonnets (1768 m). Uw balkonroute gaat verder met de lange kam van de Col des Frêtes (1645 m) waar u heerlijk in het gras kunt gaan liggen en met een verrekijker uw pad aan de andere kant van het meer kunt zien. Afdaling naar de Bluffy-pas (630 m), een bustransfer brengt u vanaf de Bluffy-pas naar Veyrier (kosten: 2,50 € te betalen aan de chauffeur).

(10km; +650 m; – 1100 m; 5 uur lopen)

Dag 4

Oversteek van de Mont Veyrier (1291 m), een elegante top vanwaar u het meer letterlijk kunt overzien, sensaties gegarandeerd! Na de afdaling naar Annecy loopt u langs de waterkant om de oude stad te bereiken, via het keizerlijke park en de Tuinen van Europa, een prachtig “meerfront”! U arriveert, te voet, op het station rond 16.30 uur.

(13km; +650 m; – 850 m; 5u30 wandelen)

Map

Praktische informatie

Ontvangst: deeerste dag om 14.00 uur in het TGV-station van Annecy. De taxi wacht op u aan de noordzijde van het station (ondergrondse gang om het te bereiken). Het brengt je naar het begin van de wandeling.

Afsluiting: op de laatste dag rond 16.30 uur in het TGV-station van Annecy.

Moeilijkheidsgraad: Voor sportieve wandelaars. Bergroute met een gemiddeld hoogteverschil van 800 m. Ervaring met touren is essentieel. De beklimming van de Tournette (dag 2) heeft enkele passages met kabel en een ladder van 4 meter. Ze zijn niet echt luchtig, maar vereisen veel concentratie.

Framing : wandelen in vrijheid zonder begeleider

Bagagetransport : Bagage vervoerd per voertuig. Je hoeft alleen een tas mee te nemen met je spullen voor die dag en de lunch, die door iedereen gedeeld wordt. Tijdens de week vragen we je om één stuk bagage per persoon mee te nemen, niet te omvangrijk (maximaal 60 cm) en niet meer dan 10 kg zwaar.

Toegang met de auto: Snelweg A40 tot Bellegarde sur Valserine (afslag ELOISE) vervolgens N 508 tot Annecy, of snelweg A41 tot Annecy (afslag Annecy Sud). Om het station te bereiken volgt u “Annecy centre”. Om uw auto achter te laten vindt u twee betaalde parkeerplaatsen onder het station.

Bereikbaarheid per trein: station Annecy SNCF en TGV (dienstregeling te raadplegen bij de SNCF).

Verblijf: 2 nachten in een gîte d’étape, in collectieve kamers van 4 tot 10 personen, met gedeeld sanitair en warme douches. 1 nacht in een hotel in kamers voor 4 personen. Eerste en tweede nacht: collectieve kamer in een gîte d’étape, gedeeld sanitair. Derde avond: kamers voor 2 tot 4 personen in een hotel, gedeeld sanitair.

Maaltijden: Diners en ontbijt worden bereid door de accommodatie. Picknickmogelijkheid beschikbaar.

Interne transfers: Taxi transfer dag 1, inbegrepen in uw pakket. Transfer per bus (reguliere lijn) tussen Col de Bluffy en Veyrier (2,50 € te betalen aan de chauffeur) op dag 3.

Uitbreiding: We bieden ook een 5-daagse of 6-daagse route rond het meer van Annecy.

Data

Vertrek mogelijk van 15 juni tot 22 september 2024

Prijzen

Hieronder vind je de lijst met prijzen per persoon voor 2024. De prijs is vooral afhankelijk van de grootte van uw groep.

Aantal deelnemers Prijs per persoon
2 personen 410,00 €
3 personen 385,00 €
4 of 5 personen 360,00 €
6 personen en meer 340,00 €

Picknickoptie (3 koude maaltijden bereid door de accommodatie): + €40/persoon

Het is mogelijk om een extra nacht in Annecy te boeken aan het einde van je verblijf. U moet het ons vertellen wanneer u uw verzoek indient.

OPTIE : Week-end op de toppen van het meer van Annecy, 4 dagen zonder bagagevervoer:

 • 355 €/persoon (indien 2 of 3 personen)
 • 330 €/persoon (vanaf 4 personen)
De prijs is inclusief:
 • Overdracht op de eerste dag
 • Eten en accommodatie op basis van halfpension
 • Bagagetransport per taxi bij elke etappe
 • Leveren van een reisgids en IGN-kaarten
De prijs is exclusief:
 • Drankjes en persoonlijke uitgaven
 • Lunches
 • Transfer tussen Col de Bluffy en Veyrier (dag 3)
 • Individuele uitrusting
 • Het vervoermiddel naar de ontmoetingsplaats
 • Annulering – bijstand – repatriëring – vakantieonderbrekingsverzekering
Uitbreiding

Mogelijkheid om de toppen van het meer van Annecy in 5 of 6 dagen te doen. Neem contact met ons op voor het exacte programma.

Vanaf

340,00 

 • Je reist te voet
 • Niveau : Moeilijk
 • Mogelijkheden : 4, 5, 6 dagen

Hoogtepunten

 • Rond het meer van Annecy via de toppen
 • De weinig bereisde paden
 • De sportieve dimensie van de reis

In beeld

Misschien vindt u onze andere routes ook leuk