De toppen van het meer van Annecy

Deze route biedt u gemarkeerde paden en prachtige uitzichten op het meer van Annecy

 • Je reist te voet
 • Niveau: Moeilijk
 • Mogelijkheden: 4,5,6 dagen

Vanaf

325,00 

Deze unieke route neemt u mee op een halve tour van het meer van Annecy via de toppen, door het Aravis-massief. Aan de kant van het meer of aan de kant van de bergen kunt u genieten van prachtige uitzichten, altijd met de Mont Blanc-keten op de achtergrond. Het programma omvat 3 toppen, waaronder de Tournette (2351 m), zeer gevarieerde landschappen, en als afsluiting een kleine duik in het meer!

Hoewel het meer bekend is, gaat deze wandeling over weinig gebruikte paden en is het niet ongewoon steenbokken of gemzen te zien. Elke dag onthult een ander uitzicht op het meer en de beklimming van de toppen (optioneel voor de hoogste) geeft een sportieve dimensie aan het verblijf.

De hele tocht duurt 6 dagen, maar het is mogelijk om slechts een deel ervan te doen met behulp van transfers. Dus we bieden het ook aan in 5 dagen, en een 4-daags weekend!

Gratis wandeling – Duur van 4 tot 6 dagen – Vertrek mogelijk van juni tot september, afhankelijk van uw beschikbaarheid en mogelijkheden.

Programma

Dag 1

Afspraak om 14.00 uur bij het station van Annecy. Transfer naar de plaats van vertrek. U bereikt uw gîte in Montmin (1300 m) via een wandeling over de bergkam van de Rochers du Roux.

(4km; +400 m; 2u30 wandelen)

Dag 2

Beklimming van de Tournette (2351 m), het hoogste punt van de Tour du Lac. Deze top biedt natuurlijk een panoramisch uitzicht op het meer, maar ook op de Aravis-keten en het Mont Blanc-massief. En het is niet ongewoon om een groep steenbokken tegen te komen die zich behendig langs de rand van de leegte bewegen. Je gaat terug naar de Lars bergweide, waar je een andere, wildere kant kunt ontdekken. Overnachting in dezelfde lodge als de vorige dag.

(8km; +1050 m; – 1050 m; 6 uur lopen)

Dag 3

Doorgang naar het chalet de l’Aulp, de grootste bergweide van de Haute Savoie, daarna klimmen naar Les Lanfonnets (1768 m). Uw balkonroute gaat verder met de lange kam van de Col des Frêtes (1645 m) waar u heerlijk in het gras kunt gaan liggen en met een verrekijker uw pad aan de andere kant van het meer kunt zien. Afdaling naar de Bluffy-pas (630 m), een bustransfer brengt u vanaf de Bluffy-pas naar Veyrier (kosten: 2,50 € te betalen aan de chauffeur).

(10km; +650 m; – 1100 m; 5 uur lopen)

Dag 4

Oversteek van de Mont Veyrier (1291 m), een elegante top vanwaar u het meer letterlijk kunt overzien, sensaties gegarandeerd! Na de afdaling naar Annecy loopt u langs de waterkant om de oude stad te bereiken, via het keizerlijke park en de Tuinen van Europa, een prachtig “meerfront”! U arriveert, te voet, op het station rond 16.30 uur.

(13km; +650 m; – 850 m; 5u30 wandelen)

Praktische informatie

Ontvangst: deeerste dag om 14.00 uur in het TGV-station van Annecy. De taxi wacht op u aan de noordzijde van het station (ondergrondse gang om het te bereiken). Het brengt je naar het begin van de wandeling.

Afsluiting: op de laatste dag rond 16.30 uur in het TGV-station van Annecy.

Moeilijkheidsgraad: Voor sportieve wandelaars. Wandelaar niveau 3 op een schaal van 5. Bergroute met een gemiddeld hoogteverschil van 800 m. Ervaring met touren is essentieel. De beklimming van de Tournette (dag 2) heeft enkele passages met kabel en een ladder van 4 meter. Ze zijn niet echt luchtig, maar vereisen veel concentratie.

Framing : wandelen in vrijheid zonder begeleider

Bagagetransport : met bagagetransport van de ene naar de andere etappe

Toegang met de auto: Snelweg A40 tot Bellegarde sur Valserine (afslag ELOISE) vervolgens N 508 tot Annecy, of snelweg A41 tot Annecy (afslag Annecy Sud). Om het station te bereiken volgt u “Annecy centre”. Om uw auto achter te laten vindt u twee betaalde parkeerplaatsen onder het station.

Bereikbaarheid per trein: station Annecy SNCF en TGV (dienstregeling te raadplegen bij de SNCF).

Verblijf: 2 nachten in een gîte d’étape, in collectieve kamers van 4 tot 10 personen, met gedeeld sanitair en warme douches. 1 nacht in een hotel in kamers voor 4 personen. Eerste en tweede nacht: collectieve kamer in een gîte d’étape, gedeeld sanitair. Derde avond: kamers voor 2 tot 4 personen in een hotel, gedeeld sanitair.

Maaltijden: Diners en ontbijt worden bereid door de accommodatie.

Interne transfers: Taxi transfer dag 1, inbegrepen in uw pakket. Transfer per bus (reguliere lijn) tussen Col de Bluffy en Veyrier (2,50 € te betalen aan de chauffeur) op dag 3.

Verlenging: Als u de Grand Ballon wilt beklimmen, is het mogelijk een nacht in Markstein toe te voegen om een luswandeling te maken die langs de top gaat.

Data / prijzen

Data

Mogelijke afvaarten van 17 juni tot 17 september 2023

Prijzen

Hieronder staat de prijslijst per persoon voor het jaar 2023. De prijs is vooral afhankelijk van de grootte van uw groep.

Aantal deelnemers Prijs per persoon
2 personen 395 €
3 personen 360 €
4 of 5 personen 340 €
6 personen en meer 325 €

Picknickoptie (3 koude maaltijden bereid door de accommodatie): + 30 €/persoon

Extra nacht in Annecy :

Hotel*** formule: 78 €/persoon per nacht + ontbijt in een kamer van 2. 125 € voor een eenpersoonskamer. Hotel gelegen op 350 m van het station, in een rustige omgeving. Neem contact met ons op.

Hotel** formule: 66 €/persoon per nacht + ontbijt in een kamer van 2. 100 voor een eenpersoonskamer. Hotel gelegen op 200 m van het treinstation. Twee nachten minimaal. Neem contact met ons op.

 

OPTIE : Week-end op de toppen van het meer van Annecy, 4 dagen zonder bagagevervoer:

345 €/persoon (indien 2 of 3 personen)

310 €/ persoon (vanaf 4 personen)

De prijs is inclusief:
 • overdracht op de eerste dag
 • eten en halfpension
 • overdracht van bagage per taxi bij elke etappe
 • het ter beschikking stellen van een topografische gids en IGN-kaarten
De prijs is exclusief:
 • drankjes en persoonlijke uitgaven
 • lunches
 • transfer tussen Col de Bluffy en Veyrier (dag 3)
 • individuele uitrusting
 • het vervoermiddel naar de vergaderplaats
 • verzekering annulering – bijstand – repatriëring – verblijfsonderbreking
Uitbreiding

Mogelijkheid om de toppen van het meer van Annecy in 5 of 6 dagen te doen. Neem contact met ons op voor het exacte programma.

In beeld

Vanaf

325,00 

 • Je reist te voet
 • Niveau: Moeilijk
 • Mogelijkheden: 4,5,6 dagen

Waarom Europ’Aventure kiezen

De Ardense specialist

Reizen in vrijheid

Kwaliteits- accommodatie

Gemarkeerde paden

Fiets- en MTB-vakanties

Bagagetransport

Copyright © 2023 Europ’Aventure | Mis en ligne et maintenu par Alexandre Van Vyve