Tour d’Horizon in de Kaysersberg vallei

In het Kaysersbergdal, tussen wijngaarden en bergen, nodigt een gratis wandeling u uit om te ontsnappen en de culturele en natuurlijke rijkdom van dit groene dal te ontdekken. U wandelt in het regionale natuurpark Ballons des Vosges, midden in de bergen, over gemarkeerde en getraceerde paden. Deze wandeling, een echte “bestseller” in de Elzas, is al meer dan 30 jaar populair bij alle deelnemers.

De Kaysersberg vallei, op de grens tussen de Elzas en de Vogezen, is een paradijs voor wandelaars van alle soorten. Met Europ’Aventure wordt voor alle logistiek gezorgd: gemarkeerde routes, kwaliteitsaccommodatie, uitzonderlijk eten, bagagevervoer, GR© roadbook en informatie over de regio. Alles is zo gepland dat u het beste uit de regio en haar schoonheden kunt halen.

Zelfbegeleide wandelingen – Duur varieert van 5 tot 7 dagen – Vertrek het hele jaar door, afhankelijk van beschikbaarheid.

Programma

Dag 1

Welkom in KAYSERSBERG, een middeleeuwse stad die gedomineerd wordt door het imposante keizerlijke kasteel. De geplaveide straten met vakwerkhuizen en historische monumenten zijn vol charme. Het is de geboorteplaats van dokter Albert SCHWEITZER, Nobelprijswinnaar voor de vrede in 1952.

Dag 2

We verlaten de wijngaarden via de Toggenbach, een mooie beboste vallei, en doorkruisen een prachtig bos. We stoppen bij de kapel van Saint Alexis: de legende vertelt dat jonge meisjes die aan de bel trekken en er 3 keer omheen draaien binnen het jaar trouwen. We gaan naar het groene kanton. Het ontleent zijn naam aan de landschappen waaruit het bestaat: glooiende hoogvlaktes, weiden, bossen en heuvels. We komen aan in LAPOUTROIE, een groene gemeente omgeven door weiden en bossen en bekend om zijn heerlijke brandewijnen en zijn beroemde Munster kaas. (6h/20km/+750m/-540m)

Dag 3

Op de derde dag brengt onze wandeltocht ons naar het Brézouardmassief, de top van het Vogezenmassief en de noordelijke grens van de Hautes Vosges (1229 m hoogte), vanwaar we verschillende prachtige panorama’s hebben over het hele massief en de Elzasvlakte. We vervolgen onze tocht door de Bagenellen, om onze dagtocht te eindigen in BONHOMME, een charmant bergdorpje. (6h/14km/+810m/-550m)

Dag 4

De tocht brengt ons naar L’étang du Devin, een moerasgebied vol zeldzame soorten en bloemen. Het is een wilde en beschermde plek waarvan de sfeer direct verleidt. We vervolgen onze route in de richting van de Tête Des Faux, een top die zijn naam ontleent aan het beukenbos (Fau in oud Frans) dat hem bedekt. We zien oude overblijfselen die teruggaan tot de oorlog van 1914, omdat deze plaats tijdens de Eerste Wereldoorlog een frontlinie was. We vervolgen onze weg naar de indrukwekkende site van Lac Blanc, een hooggelegen meer ingebed in een gletsjerskelet op ongeveer 1050 meter boven de zeespiegel en gedomineerd door de vreemde “Hans”-rots. We komen aan in ORBEY, het land van de duizend stromen, aan de voet van de blauwe lijn van de Vogezen. (6h/16km/+530m/-690m)

Dag 5

Richting de bevende steen, een monument dat verband houdt met de cultus van de druïden. Vervolgens klimmen we naar de ruïnes van het kasteel van de kleine Hohnack uit de 11e eeuw. Vroeger was dit een van de mooiste forten in de Elzas, dit middeleeuwse kasteel is het hoogste in de Vogezen en bereikt zijn hoogtepunt op 940 m hoogte. We komen dan aan in LABAROCHE, een klein en zeer pittoresk bergdorpje. (4h/12km/+450m/-200m)

Dag 6

De tocht begint in TROIS EPIS, een beroemd bedevaartsoord sinds de 15e eeuw met een prachtig uitzicht over de vlakte van de Elzas; vervolgens keren we terug naar de wijngaarden via TURCKHEIM, een typisch dorp dat bekend staat om zijn rijke historische centrum. We eindigen onze wandeling in NIEDERMORSCHWIHR, een charmant wijndorpje midden in de wijngaarden, sinds 1148 bekend als “Morswilre”. Het heeft een zeldzame architectonische bijzonderheid: het gedraaide dak van de kerktoren, daterend uit de 12e eeuw. (4h/12km/+210m/-680m)

Dag 7

Einde van het verblijf na het ontbijt.

Map

Praktische informatie

Onthaal : dag 1, in de late namiddag (het welkomstpunt zal worden bevestigd op het moment van de boeking)
Wandelrecord levering.

Ontslag: de laatste dag na het ontbijt

Toezicht: vrij wandelen, zonder gids. De geselecteerde routes zijn geschikt voor iedereen met een goede conditie. 12 tot 23 km per etappe, d.w.z. 4 tot 6u30 lopen per dag en 500 tot 830 m stijgen.

Accommodatie: *** hotels

Bagage: Een of twee stuks bagage van maximaal 15 tot 20 kg per persoon.

Bereikbaarheid: mogelijk met de auto (gratis parkeren tijdens het verblijf) of met de trein via Colmar

Honden: Honden zijn toegestaan op deze route. Dit moet worden opgegeven bij de reservering. Een toeslag van €10,00 per nacht zal worden toegevoegd aan de factuur.

Data

Aankomst mogelijk het hele jaar door en elke dag van de week en het weekend.

Prijzen

Hieronder vind je de lijst met prijzen per persoon voor 2024. De prijs is vooral afhankelijk van het aantal gewenste overnachtingen, het type kamer en het bagagevervoer.

De prijs is

Dubbel Single Driedubbel
6 nachten 775,00 € 945,00 € 725,00 €

 

De prijs is inclusief :

 • 6 nachten in een hotel met ontbijt inbegrepen
 • 4 diners (drankjes niet inbegrepen) (2 gratis diners niet inbegrepen in de prijs in de wijngaard)
 • 5 lunchpakketten voor onderweg
 • 5 dagen vrij rijden
 • 1 wandelpakket (1 exemplaar voor 1 tot 6 personen) achtergelaten bij het eerste hotel op de route, inclusief routebeschrijvingen en 1 x 1:25.000 wandelkaart met de route.
 • Overstapstation-hotel-treinstation vanaf 2 personen (datum en tijdstip bij reservering opgeven) of parkeerplaats
 • Vervoer van bagage van het ene hotel naar het andere

De prijs is exclusief :

 • De drankjes
 • 2 diners
 • Persoonlijke uitgaven en verzekeringen
 • Alles wat niet wordt aangegeven in het gedeelte “Prijs inclusief”.

Informatie

 • Prijzen zijn per persoon
 • Het is mogelijk om een verblijf van 3, 4 of 5 nachten te plannen. De prijs is natuurlijk passend!
 • Gratis voor kinderen van 0 tot 2 jaar – 50% korting voor kinderen van 3 tot 11 jaar (op de kamer van de ouders – kindermenu)

Vanaf

725,00 

 • Je reist te voet
 • Niveau : Gemiddeld
 • Mogelijkheden : 5, 6, 7 dagen

Hoogtepunten

 • Bezoek aan het Parc Naturel Régional des Ballons des Vosges
 • Lokale gastronomie en avondmaaltijden
 • Bagagetransport

In beeld

Misschien vindt u onze andere routes ook leuk