Wandelen voor fijnproevers in het Kaysersberg-dal

Wilt u genieten van een resourcing verblijf in een uitzonderlijke natuurlijke omgeving en genieten van Alsace fijne en gastronomische keuken ? Dit verblijf neemt u mee voor een unieke wandeling tussen wijngaarden en bergen en biedt u de mogelijkheid om te stoppen in hotels die de traditie van ontvangst en gastvrijheid cultiveren waar de kunst van de gastronomie met plezier wordt beoefend voor uw plezier.

Deze wandeling laat u toe de vallei van de Kaysersberg te ontdekken, één van de mooiste valleien van de Elzas gelegen tussen de bergkamweg en de wijnroute en rijk aan een ongerepte natuur en een uitzonderlijke bodem. Elke dag stopt u in een ander hotel waar gastvrijheid een traditie is en koken een kunst is die graag voor uw plezier wordt beoefend. Culturele bezoeken en proeverijen versterken de rondleidingen en stellen u in staat om de lokale specialiteiten te ontdekken. Een wandeling die bedoeld is voor de fijnproever, voor het plezier van de zintuigen.

Europ’Aventure laat u toe om in alle rust te genieten van uw verblijf: accommodatie, volpension, bagagetransport,…

Zelf begeleide wandeltocht – 5 dagen – Vertrek het hele jaar door, afhankelijk van beschikbaarheid.

Programma

Dag 1

Kaysersberg
Welkom in KAYSERSBERG, een middeleeuwse stad die gedomineerd wordt door het imposante keizerlijke kasteel. De geplaveide straten met vakwerkhuizen en historische monumenten zijn vol charme. Geboorteplaats van dokter Albert SCHWEITZER, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede in 1952; of welkom in KIENTZHEIM, een kleine, zeer oude wijnstad, volledig omringd door stadswallen uit de 15e eeuw. Elzaswijnproeverij

Dag 2

Kaysersberg – Lapoutroie (20 km; +750 m)
We verlaten de wijngaard via de Toggenbach, een mooi beboste vallei, om een prachtig bos over te steken. We stoppen bij de kapel van Sint Alexis: een legende vertelt dat de jonge meisjes die aan de bel trekken en er 3 keer omheen gaan in het jaar trouwen. We gaan naar het groene kanton. Het ontleent zijn naam aan de landschappen waaruit het bestaat: glooiende hoogvlaktes, weiden, bossen en heuvels. We komen aan in LAPOUTROIE, een groene gemeente omgeven door weilanden en bossen en bekend om zijn heerlijke brandewijnen en zijn beroemde Munster kaas. Bezoek aan het brandewijnmuseum of de distilleerderij of de kaasfabriek. (6h/20km/+750m/-540m)

Dag 3

Lapoutroie – Orbey (16 km; +530 m)
Het circuit leidt ons naar de Etang du Devin, een moeras dat rijk is aan bloemsoorten en zeldzame soorten. Het is een wilde en beschermde plek waarvan de sfeer direct verleidt. We vervolgen onze route naar de Tête Des Faux, een piek die zijn naam ontleent aan het beukenbos (fau in oud-Frans) dat het bedekt. We zien oude overblijfselen die teruggaan tot de oorlog van 1914, omdat deze plaats tijdens de Eerste Wereldoorlog een frontlinie was. We vervolgen onze weg naar de indrukwekkende site van Lac Blanc, een hooggelegen meer ingebed in een gletsjerskelet op ongeveer 1050 meter boven de zeespiegel en gedomineerd door de vreemde “Hans”-rots. We komen aan in ORBEY, het land van de duizend stromen, aan de voet van de blauwe lijn van de Vogezen. (6h/16km/+530m/-690m)

Dag 4

Orbey – Labaroche (12 km; +450 m)
Richting de bevende steen, een monument dat verband houdt met de cultus van de druïden. Vervolgens klimmen we naar de ruïnes van het kasteel van de kleine Hohnack uit de 11e eeuw. Vroeger was dit een van de mooiste forten in de Elzas, dit middeleeuwse kasteel is het hoogste in de Vogezen en bereikt zijn hoogtepunt op 940 m hoogte. We komen dan aan in LABAROCHE, een klein en zeer pittoresk bergdorpje. (4h/12km/+450m/-200m)

Dag 5

Einde van het verblijf na het ontbijt.

Map

Praktische informatie

Home : dag 1 in Kaysersberg of Kientzheim en overhandiging van het wandelbestand (routebeschrijvingen; gedetailleerde kaart en uitgezet op 1 : 25 000)

Dispersie:dag 5, na het ontbijt

Toezicht: wandelen in vrijheid, zonder gids

Moeilijkheid:Medium Om in goede fysieke conditie te zijn; etappes van 12 tot 20 km (4 tot 6u30 wandeling/dag); van 500 tot 800 m hoogteverschil.

Accommodatie : hotels **/*** – kamers met douche/bad en WC

Honden: Honden zijn toegestaan op deze route. Een toeslag van €10,00 per nacht zal worden toegevoegd aan de factuur.

Toegang: met de auto, met de trein. Transfer van het station van Colmar naar het eerste hotel van het circuit (rondreis) vanaf 2 personen of privé-parkeerplaats (de transfer terug naar het voertuig wordt gratis en op vrijwillige basis door de hoteleigenaar op verzoek van de klant verstrekt).

Bagage: Eén of twee stuks bagage van maximaal 15 en 20 kg per persoon. Bagagetransfers worden bij elke etappe afgehandeld door de organisator.

Data

Vertrek op de “Gourmetwandeling in het Kaysersbergdal” is mogelijk en gegarandeerd elke dag van de week en het hele jaar door, wanneer het u uitkomt.

Prijzen

Hieronder vind je de lijst met prijzen per persoon voor 2024. De prijs is vooral afhankelijk van het gewenste aantal nachten, het type kamer en de datum van vertrek.

Tweepersoonskamer & Tweeling Eenpersoonskamer Driepersoonskamer
4 nachten 650,00 € 775,00 € 625,00 €

 

Prijzen zijn per persoon

De prijs is inclusief :
 • 4 nachten met ontbijt
 • 3 diners waarvan 2 gastronomische diners (dranken niet inbegrepen) (1 gratis diner niet inbegrepen in de prijs in een van de wijngaardfasen)
 • 3 lunchpakketten
 • 3 dagen wandelen in vrijheid
 • 1 wandelpakket (1 exemplaar voor 1 tot 6 personen) achtergelaten bij het eerste hotel op de route, inclusief routebeschrijvingen en 1 x 1:25.000 wandelkaart met de route.
 • Wijnproeverij en kelderbezoek, bezoek aan een kaasmakerij of distilleerderij of bezoek aan het Museum van Eaux de Vie
 • Transfer van het station van Colmar naar het eerste hotel van het circuit (rondreis) vanaf 2 personen of privé-parkeerplaats (de transfer terug naar het voertuig wordt gratis en op vrijwillige basis door de hoteleigenaar op verzoek van de klant verstrekt).
 • Bagagetransport van het ene hotel naar het andere
De prijs is exclusief :
 • De drankjes
 • Persoonlijke uitgaven en verzekeringen
 • Alles wat niet wordt aangegeven in het gedeelte “Prijs inclusief”.

Vanaf

574,00 

 • Je reist te voet
 • Niveau : Gemiddeld
 • Mogelijkheden : 5 dagen

Hoogtepunten

 • Gastronomische maaltijden en bezoeken
 • Wandelen in de vallei van de Kaysersberg
 • Kwaliteitsaccommodatie

In beeld

Misschien vindt u onze andere routes ook leuk