Wandelen voor fijnproevers in het Kaysersberg-dal

Een 5-daags gastronomisch uitje in het Kaysersberg-dal tussen wijngaarden en bergen. Een perfect verblijf voor liefhebbers van natuur en gastronomie.

Wilt u genieten van een resourcing verblijf in een uitzonderlijke natuurlijke omgeving en genieten van Alsace fijne en gastronomische keuken ? Dit verblijf neemt u mee voor een unieke wandeling tussen wijngaarden en bergen en biedt u de mogelijkheid om te stoppen in hotels die de traditie van ontvangst en gastvrijheid cultiveren waar de kunst van de gastronomie met plezier wordt beoefend voor uw plezier.

Deze wandeling laat u toe de vallei van de Kaysersberg te ontdekken, één van de mooiste valleien van de Elzas gelegen tussen de bergkamweg en de wijnroute en rijk aan een ongerepte natuur en een uitzonderlijke bodem. Elke dag stopt u in een ander hotel waar gastvrijheid een traditie is en koken een kunst is die graag voor uw plezier wordt beoefend. Culturele bezoeken en proeverijen versterken de rondleidingen en stellen u in staat om de lokale specialiteiten te ontdekken. Een wandeling die bedoeld is voor de fijnproever, voor het plezier van de zintuigen.

Europ’Aventure laat u toe om in alle rust te genieten van uw verblijf: accommodatie, volpension, bagagetransport,…

Wandelen in vrijheid – Variabele duur van 4 tot 6 dagen – Vertrek het hele jaar door, afhankelijk van uw beschikbaarheid en uw mogelijkheden.

Programma

Dag 1

Kayserberg Welkom in KAYSERSBERG, een middeleeuwse stad die gedomineerd wordt door het imposante keizerlijke kasteel. De geplaveide straten met vakwerkhuizen en historische monumenten zijn vol charme. Geboorteplaats van dokter Albert SCHWEITZER, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede in 1952; of welkom in KIENTZHEIM, een kleine, zeer oude wijnstad, volledig omringd door stadswallen uit de 15e eeuw. Elzaswijnproeverij

Dag 2

Kayserberg – Lapoutroie (20 km; +750 m) We verlaten de wijngaard via de Toggenbach, een mooi beboste vallei, om een prachtig bos over te steken. We stoppen bij de kapel van Sint Alexis: een legende vertelt dat de jonge meisjes die aan de bel trekken en er 3 keer omheen gaan in het jaar trouwen. We gaan naar het groene kanton. Het ontleent zijn naam aan de landschappen waaruit het bestaat: glooiende hoogvlaktes, weiden, bossen en heuvels. We komen aan in LAPOUTROIE, een groene gemeente omgeven door weilanden en bossen en bekend om zijn heerlijke brandewijnen en zijn beroemde Munster kaas. Bezoek aan het brandewijnmuseum of de distilleerderij of de kaasfabriek. (6h/20km/+750m/-540m)

Dag 3

Lapoutroie – Orbey (16 km; +530 m) Het circuit leidt ons naar de Etang du Devin, een moeras dat rijk is aan bloemsoorten en zeldzame soorten. Het is een wilde en beschermde plek waarvan de sfeer direct verleidt. We vervolgen onze route naar de Tête Des Faux, een piek die zijn naam ontleent aan het beukenbos (fau in oud-Frans) dat het bedekt. We zien oude overblijfselen die teruggaan tot de oorlog van 1914, omdat deze plaats tijdens de Eerste Wereldoorlog een frontlinie was. We vervolgen onze weg naar de indrukwekkende site van Lac Blanc, een hooggelegen meer ingebed in een gletsjerskelet op ongeveer 1050 meter boven de zeespiegel en gedomineerd door de vreemde “Hans”-rots. We komen aan in ORBEY, het land van de duizend stromen, aan de voet van de blauwe lijn van de Vogezen. (6h/16km/+530m/-690m)

Dag 4

Orbey – Labaroche (12 km; +450 m) Richting de bevende steen, een monument dat verband houdt met de cultus van de druïden. Vervolgens klimmen we naar de ruïnes van het kasteel van de kleine Hohnack uit de 11e eeuw. Vroeger was dit een van de mooiste forten in de Elzas, dit middeleeuwse kasteel is het hoogste in de Vogezen en bereikt zijn hoogtepunt op 940 m hoogte. We komen dan aan in LABAROCHE, een klein en zeer pittoresk bergdorpje. (4h/12km/+450m/-200m)

Dag 5

Einde van het verblijf na het ontbijt.

Praktische informatie

Home : dag 1 in Kaysersberg of Kientzheim en overhandiging van het wandelbestand (routebeschrijvingen; gedetailleerde kaart en uitgezet op 1 : 25 000) Dispersie:dag 5, na het ontbijt Framen : wandelen in vrijheid, zonder gids Moeilijkheid:Medium Om in goede fysieke conditie te zijn; etappes van 12 tot 20 km (4 tot 6u30 wandeling/dag); van 500 tot 800 m hoogteverschil. Accommodatie : hotels **/*** – kamers met douche/bad en WC Toegang: met de auto, met de trein. Transfer van het station van Colmar naar het eerste hotel van het circuit (rondreis) vanaf 2 personen of privé-parkeerplaats (de transfer terug naar het voertuig wordt gratis en op vrijwillige basis door de hoteleigenaar op verzoek van de klant verstrekt). Transport van bagage : de transfer van bagage wordt in elke fase door de organisator verzorgd.

Data / prijzen

Data

Het vertrek op het verblijf “Gourmetwandeling in het Kayserberg-dal” is mogelijk en gegarandeerd elke dag van de week en het hele jaar door, op uw gemak.

Tarieven en formules

Hieronder vindt u de lijst met prijzen per persoon voor het jaar 2021. De prijs is vooral afhankelijk van het gewenste aantal nachten, het type kamer en de datum van vertrek. Van 4 april tot 31 oktober
Tweepersoonskamer & Tweeling Eenpersoonskamer Driepersoonskamer
3 nuits 375,00 € 453,00 € 350,00 €
4 nachten 526,00 € 630,00 € 497,00 €
5 nachten 678,00 € 808,00 € 634,00 €
  Van 1 november tot 3 april
Tweepersoonskamer & Tweeling Eenpersoonskamer Driepersoonskamer
3 nuits 356,00 € 430,00 € 333,00 €
4 nachten 500,00 € 598,00 € 472,00 €
5 nachten 644,00 € 768,00 € 602,00 €
  !!! 1 diner niet inbegrepen in de prijs in een van de wijnfasen (Kaysersberg, Kientzheim of Niedermorschwihr) !!!! Prijzen zijn per persoon De prijs is inclusief :
 • 4 nachten met ontbijt (of andere – zie tabel)
 • 3 diners waarvan 2 gastronomische diners (dranken niet inbegrepen) (1 gratis diner niet inbegrepen in de prijs in een van de wijngaardfasen)
 • 3 lunchpakketten
 • 3 dagen wandelen in vrijheid
 • 1 wandelbestand (1 exemplaar voor 1 tot 6 personen) gedeponeerd bij het eerste hotel van het circuit, inclusief de routebeschrijvingen (zie voorbeeld) en 1 wandelkaart 1/25000 waarop het circuit wordt getraceerd.
 • Wijnproeverij en kelderbezoek, bezoek aan een kaasmakerij of distilleerderij of bezoek aan het Museum van Eaux de Vie
 • Transfer van het station van Colmar naar het eerste hotel van het circuit (rondreis) vanaf 2 personen of privé-parkeerplaats (de transfer terug naar het voertuig wordt gratis en op vrijwillige basis door de hoteleigenaar op verzoek van de klant verstrekt).
 • Bagagetransport van het ene hotel naar het andere
 • Reserveringsdienst
De prijs is exclusief :
 • dranken
 • picknicks
 • persoonlijke uitgaven en verzekering
 • alles wat niet is aangegeven in “Prijs is inclusief”.

Vanaf

500,00 

U reist te voet

Level : Gemiddeld

Mogelijkheden :4, 5, 6 dagen

U zult ook graag

De bosweg met de fiets

Vanaf

465,00 

La Transgaumaise

Vanaf

540,00 

Van de Eifel naar de Ardennen: De Rijn-Maasroute

Vanaf

605,00 

Waarom Europ'Aventure kiezen

De Ardense specialist

Reizen in vrijheid

Kwaliteits- accommodatie

Gemarkeerde paden

Fiets- en mountainbikevakanties

Bagagetransport

Winkelwagen

Vraag uw offerte op maat

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Contact

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Scroll naar top