De Freedom Trail met de mountainbike

Deze mountainbiketocht van 68 km in 2 etappes voert u langs de plaatsen die het toneel waren van de beroemde Slag om de Ardennen en de dorpen die door het leger van generaal Patton werden bevrijd.

 • Je reist met mountainbike
 • Niveau: Gemakkelijk
 • Mogelijkheden: 3 dagen

Vanaf

305,00 

Welkom op “The Road to Freedom” .“Dit is een van de belangrijkste routes die in de Ardennen door het Maison de la Randonnée – GTA Belgique zijn voorgesteld. Het Vrijheidspad is een uitnodiging om het verleden te herdenken in deze streek van Bastogne die in 1944-45 door de Duitsers omsingeld was en waar hevig gevochten werd. Deze 68 km lange rondwandeling, langs het Amerikaanse monument op de heuvel Mardasson, voert u door de gemeenten Bastogne, Vaux-Sur-Sûre, Sainte-Ode en Bertogne. Het verbindt verschillende gedenkplaatsen die zijn opgericht ter ere van de soldaten en burgers die zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog “Word War II”.

Tijdens deze tocht ontdekt u verschillende plaatsen in een streek die doorkruist werd door het Amerikaanse leger en in het bijzonder door het 3e leger van generaal Patton tijdens de Slag om de Ardennen.

Van de ene halte naar de andere rijdt u door dorpen die na verschrikkelijke gevechten door de Amerikanen zijn bevrijd. In de loop van de kilometers voert de route u achtereenvolgens door het natuurpark Deux Ourthes en het natuurpark Haute-Sûre Forêt d’Anlier. U loopt over bospaden, dorpswegen of door velden. En, op sommige plaatsen, op grote routes of lokale wandelingen. Zo volgt de route van de Mardasson-heuvel tot Sprimont in de gemeente Sainte-Ode de Rijn-Maas-route die Andernach in Duitsland met Monthermé in Frankrijk verbindt.

Programma

Dag 1

Bastogne

Ontvangst bij de accommodatie in de namiddag en overhandiging van het volledige dossier. Inclusief avondeten.

Dag 2

Bastenaken – Lavacherie (40,1 km; + 533 m)

Op deze dag voert de route u van het centrum van Bastogne, het hoogtepunt van de Slag om de Ardennen, naar Lavacherie in de gemeente Sainte-Ode. U passeert snel het Memorial van Mardasson (mogelijkheid om het Bastogne War Museum te bezoeken) en gaat in de richting van het dorp Neffe. Vervolgens verlaat u de weg om op bospaden uit te komen, alvorens bij Lutrebois weer op de weg uit te komen. Vervolgens volgt u het traject van de Rijn-Maasroute door het natuurpark Anlierwoud van de Boven-Sûre. Aan het eind van de etappe verlaat u de gemarkeerde route en loopt u langs het Orti-reservaat naar het dorp Lavacherie.

Dag 3

Lavacherie – Bastogne (54,9 km; + 591 m)

U vertrekt op uw mountainbike vanuit de accommodatie en sluit aan op de bewegwijzerde route bij het Wachirock-domein. U doorkruist het platteland van de gemeente Sainte-Ode en komt door enkele mooie dorpjes zoals Tronles of Flamisoul. Na het dorp Foy (km 26) doorkruist u het beroemde Bois Jacques en kunt u stoppen bij het Bois de la Paix. De weg brengt u uiteindelijk terug naar de stad Bastogne en zijn beroemde “Mardasson”. Het verblijf eindigt wanneer u terugkeert naar uw auto. Mogelijkheid tot een extra nacht in Bastogne.

 

Praktische informatie

Home :

dag 1, late namiddag (de opstapplaats zal bevestigd worden op het moment van de boeking). Overhandiging van het dossier met nuttige informatie voor het verblijf (roadbook, vouchers,…).

Verspreiding :

De laatste dag aan het einde van de etappe. Mogelijkheid tot een extra overnachting na de laatste dag mountainbiken en vertrek de volgende ochtend na het ontbijt.

Toezicht:

gratis mountainbiketocht, zonder gids

Accommodatie :

Hotel *** en pension ** of ***

Toegang:

met de auto (gratis parkeren bij de accommodatie voor de duur van het verblijf)

Data / prijzen

Data

De tocht “Freedom Trail by Mountain Bike” kan worden georganiseerd wanneer het u uitkomt en het vertrek is het hele jaar door mogelijk. Let op: van 1 oktober tot en met 31 december zal de route waarschijnlijk op sommige plaatsen afwijken vanwege het jachtseizoen. Je wordt altijd gewaarschuwd!

Prijzen

Hieronder staat de prijslijst per persoon voor het jaar 2023. De prijs is vooral afhankelijk van het aantal gewenste overnachtingen en het gewenste type accommodatie.

Tweepersoonskamer, Tweepersoonskamer of Driepersoonskamer Eenpersoonskamer
Met bagagevervoer Zonder transport Met bagagevervoer Zonder transport
2 nachten 305,00 € 445,00 €
3 nuits 425,00 € 615,00 €

Prijzen zijn per persoon

De prijs is inclusief :
 • Verblijf op basis van halfpension in een *** hotel en ** of *** pension
 • Ontbijt en 3-gangendiner
 • Gratis parkeren bij de accommodatie voor de duur van het verblijf
 • GPX-sporen van fietstochten
 • Complete map met informatiefolders, bagagelabels,…
De prijs is exclusief :
 • dranken
 • picknicks
 • fietsverhuur
 • persoonlijke uitgaven en verzekering
 • alles wat niet is aangegeven in “Prijs is inclusief”.

In beeld

Vanaf

305,00 

 • Je reist met mountainbike
 • Niveau: Gemakkelijk
 • Mogelijkheden: 3 dagen

Waarom Europ’Aventure kiezen

De Ardense specialist

Reizen in vrijheid

Kwaliteits- accommodatie

Gemarkeerde paden

Fiets- en MTB-vakanties

Bagagetransport

Copyright © 2023 Europ’Aventure | Mis en ligne et maintenu par Alexandre Van Vyve