De Ardennen per fiets: Het Pays de Bastogne

Een weekend om de Ardennen per fiets te ontdekken: een natuurdag in het bos van Saint-Hubert en een geschiedenisdag in het land van Bastogne.

Deze prachtige korte fietsvakantie (3 dagen / 2 nachten) laat u toe om twee van de mooiste activiteiten in de Ardennen te combineren: de ontdekking van de wildernis van het Grande Forêt de Saint-Hubert en een duik in de geschiedenis door een bezoek aan de streek van Bastogne. U verblijft in de prachtige vallei van de Ourthe, het startpunt van twee prachtige 55 km lange fietslussen.

De eerste dag ligt de route bijna uitsluitend in het bos. U steekt het Grote Woud van Saint-Hubert over en bereikt het dorp Saint-Hubert, de Europese hoofdstad van de natuur en de jacht, waar u een drankje kunt nuttigen op het terras voor de beroemde basiliek. Op de tweede dag bereikt u Bastogne, de emblematische plaats van de Slag om de Ardennen. De route brengt u naar enkele historische sites en laat u toe het onlangs gerenoveerde Bastogne War Museum te bezoeken.

Fietsen in vrijheid – Variabele duur van 3 tot 4 dagen – Vertrek het hele jaar door, afhankelijk van uw beschikbaarheid en uw mogelijkheden.

Programma

Dag 1

Sainte-Ode Ontvangst bij de accommodatie in de namiddag en overhandiging van het volledige dossier. Inclusief avondeten.

Dag 2

Sainte-Ode – Lus in het grote bos van Saint-Hubert (55,0 km; + 873 m) Op deze dag maakt de route een lus in het grote bos van Saint-Hubert. U vertrekt in de richting van het dorp Amberloup en steekt dan enkele velden over voordat u kort voor Vesqueville in het bos aankomt. Na 24 km komt u aan in Saint-Hubert, de Europese hoofdstad van de jacht en de natuur. U heeft de mogelijkheid om een drankje te nuttigen op het terras voor de prachtige Basiliek van Saint-Hubert. De middag vindt uitsluitend plaats in het bos. U vertrekt in de richting van de Fourneau Saint-Michel waar u het IJzermuseum kunt bezoeken. U slaat rechtsaf en begint aan een grote klim (4km, +250) om terug te komen naar Lavacherie voor een totaal van 55km.

Dag 3

Sainte-Ode – Lus in het Pays de Bastogne (54,9 km; + 591 m) Vandaag brengt de lusroute u naar een andere regio: naar het land van Bastogne. U steekt het platteland van de gemeente Sainte-Ode over en passeert enkele mooie dorpen zoals Poissy-Moulin. Na 16 km van een lichte klim, gaat u de Ravel op (lijn 163) en neemt u de richting van Bastogne. De Ravel neemt u mee door de stad Bastogne naar de beroemde “Mardasson” (km 26). U krijgt de gelegenheid om het beroemde Bastogne War Museum te bezoeken. Kort daarna komt u ook langs de Duitse begraafplaats van Foy. De namiddag is meer heuvelachtig met enkele beklimmingen en afdalingen tussen de dorpen Recogne, Givry, Givrouille. U keert dan terug naar Lavacherie voor een totaal van 55km.

Praktische informatie

Onthaal : dag 1, in de late namiddag (het welkomstpunt zal worden bevestigd op het moment van de boeking) Wandelrecord levering. Verspreiding: De laatste dag aan het einde van de etappe. Mogelijkheid tot een extra nacht na de laatste wandeling en vertrek de volgende ochtend na het ontbijt. Begeleiding: gratis fietstocht, zonder gids. Accommodatie: bed and breakfast ** of *** Toegang: met de auto (gratis parkeren bij de accommodatie voor de duur van het verblijf)

Data / prijzen

Data

Het verblijf op “L’Ardenne à vélo” kan op uw gemak worden georganiseerd en vertrek is het hele jaar door mogelijk. Let op: van 1 oktober tot en met 31 december zal de route waarschijnlijk op sommige plaatsen afwijken vanwege het jachtseizoen. Je wordt altijd gewaarschuwd!

Tarieven en formules

Hieronder vindt u de lijst met prijzen per persoon voor het jaar 2021. De prijs is vooral afhankelijk van het aantal gewenste overnachtingen en het gewenste type accommodatie.
Tweepersoonskamer, Tweepersoonskamer of Driepersoonskamer Eenpersoonskamer
Met bagagevervoer Zonder transport Met bagagevervoer Zonder transport
2 nachten 225,00 € 335,00 €
3 nuits 340,00 € 495,00 €
  Prijzen zijn per persoon De prijs is inclusief :
  • halfpension in een gastenkamer ** of ****.
  • Ontbijt en 3-gangendiner
  • Gratis parkeren bij de accommodatie voor de duur van het verblijf
  • GPX-sporen van fietstochten
  • Complete map met informatiebrochures, bagagelabels, etc.
De prijs is exclusief :
  • dranken
  • picknicks
  • fietsverhuur
  • persoonlijke uitgaven en verzekering
  • alles wat niet is aangegeven in “Prijs is inclusief”.

Vanaf

225,00 

U reist met fiets

Level : Gemakkelijk

Mogelijkheden :3, 4 dagen

U zult ook graag

De Grand Tour tussen Lesse en Lomme

Vanaf

515,00 

La Transardennaise met de mountainbike – Noordelijk deel

Vanaf

355,00 

Op de paden van het Ourthe- en het Lavaldal

Vanaf

180,00 

Waarom Europ'Aventure kiezen

De Ardense specialist

Reizen in vrijheid

Kwaliteits- accommodatie

Gemarkeerde paden

Fiets- en mountainbikevakanties

Bagagetransport

Winkelwagen

Vraag uw offerte op maat

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Contact

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Scroll naar top