De Grande Traversée des Hautes Vogezen met alle comfort

Een van de mooiste wandelingen in het midden van de bergen. 7 dagen wandelen in het midden van de Vogezen met alle comfort.

Het Vogezengebergte is een berg met een geborstelde versiering in het primaire tijdperk. IJstijden, blijven van talrijke meren meestal ingebed in prachtige cirkels met hoge rotswanden of grote bossen. Sommige zijn gereduceerd tot de toestand van veenveen en we kunnen dan een bepaalde flora bewonderen…

Tussen 600 en 1.400 meter voeren de hoge Vogezenpaden u van de Bonhommepas naar het hoogste punt, de Grand Ballon, via de Gazon du Faing, de Schluchtpas, de Hohneck, de Markstein… door een gevarieerde en spectaculaire natuur waar zacht glooiende Hautes Chaumes elkaar opvolgen, met bergkammen die duizelingwekkende uitzichten bieden, soms tot aan de Alpen…

In de bocht van de grote bossen, de watervallen en hun heldere water… en in de stilte van de hoge bergkammen, de chamois solitair. U zult ook de lokale tradities ontdekken: marcairerieën (Fermes Auberges des Hautes Chaumes) waar kaas wordt gemaakt (Munster), de Vogezen en de Elzasser keuken, gewassen, als het hart u dat zegt, met de beroemde Alsatiaanse wijnen ! Wandelen, zwemmen, wilde bessen plukken is je enige zorg.

Europ’Aventure laat u toe om in alle rust te genieten van uw verblijf: accommodatie, halfpension, bagagetransport,…

Wandelen in vrijheid – Duur van 7 dagen – Vertrek mogelijk van 8 mei tot 18 oktober, afhankelijk van uw beschikbaarheid en uw mogelijkheden.

Programma

Dag 1

Munster Ontvangst rond 18 uur in het hotel gelegen in de vallei van Munster (bekend om zijn karaktervolle kaas…), één van de grootste en mooiste valleien van de Elzasser kant van de Hautes-Vosges. Klaar voor één nacht.

Dag 2

Munster (370 m) – Schratzmaennele (1045 m) – Orbey (531 m) 6 uur lopen (14 km). Verschil in hoogte 750, Verschil in hoogte 650m Prachtige toename van de kracht van uw verblijf. Zeer gevarieerde landschappen dankzij een zeer zacht verloop van de verschillende vegetatielagen die doorkruist worden. Een ontdekking van het erfgoed van de 1ste Wereldoorlog (Memorial du Linge 987m – mogelijk bezoek aan het museum – en de Duitse militaire begraafplaats van Baerenstall 975m) evenals de verspreide boerderijen van het Welche land. Je eindigt je beklimming op de top van de Schratzmaennele voordat je afdaalt naar het Elzasser bergdorp Orbey. Installatie voor twee nachten

Dag 3

Orbey – Tête des Faux (1219 m) – Lac Blanc (1058 m) – Orbey (531 m) 6 uur lopen (21 km). Verschil in hoogte positief 950mn, verschil in hoogte negatief 950m Een prachtige wandeling die de natuur, met het veen van de Etang du Devin, en de geschiedenis combineert met de ontdekking van vele overblijfselen van de Grote Oorlog. Vanuit het hotel komen we aan op de site van het ongewone veengebied van l’Etang du Devin. Het pad klimt dan omhoog door te slingeren naar de Roche du Corbeau (1122m – mooi panorama), voormalig aankomststation van de kabelbaan. We gaan verder met de top van de Tête des Faux hoogste punt van de dag en geklasseerd als een historisch monument dat de dorpen van de Good Man domineert, van Lapoutroie en van Orbey en vooral de col du Bonhomme die de Fransen in 1914 als strategisch beschouwden. Afdaling, op de Duschesne Cemetery om vervolgens de Lac Blanc (meer van glaciale oorsprong) te ontdekken alvorens de afdaling op Orbey te beëindigen.

Dag 4

Orbey (531 m) – Lac des Truites (1065 m) – Schlucht Pass (1139 m) 6u30 wandelen (19 km). Verticale stijging 950m, verticale daling 600m Een van de mooiste etappes van de Vogezen met de passage langs de rand van drie prachtige gletsjermeren en op het bergkammenpad (GR5) met prachtige panorama’s op de Elzasser en de Vogezen en verder op het Zwarte Woud en de Alpen. Doorgang naar de col de la Schlucht voor het bereiken van ons Chalet Hotel de montagne gelegen op 1100m hoogte. Installatie voor 2 nachten.

Dag 5

Col de la Schlucht – de Hohneck (1363 m) – Col de la Schlucht (1139 m) 5u30 wandelen (17 km). Positieve hoogtewinst 700m, negatieve hoogtewinst 700m Stijg op naar het Hohneckmassief naar de Falimontpas om de “sentier des Névés” te bereiken. Dit panoramische pad loopt langs het immense Wormsa gletsjercircus; het is een van de beste plekken om gemzen te spotten. We verlaten het pad bij de Kastelbergwasen Boerderij Inn en het is het vertrek voor een “diepe” ontdekking van de twee glaciale cirkels van de Wormsa en de Wormspel, die respectievelijk twee prachtige bergmeren herbergen: de Fischboedle en de Schiessrothried. Beklimming van de Hohneck (de 3e top van het massief) voor het bereiken van het hotel.

Dag 6

Schluchtpas – Kastelberg (1350 m) – Markstein (1200 m) 6u30 wandelen (18,5 km). Hoogteverschil 750m, hoogteverschil negatief Een fase van kruinen en toppen, op grote hoogte, tussen 1200 en 1316 m, met opeenvolgende uitzichtpunten over het hele Vosgesmassief: subliem! Transfer van de Markstein naar de Grand Ballon en overnachting in ons berghotel op 1350 m aan de voet van de Grand Ballon. Het hotel du Grand Ballon is op maandag gesloten, u verblijft op de Markstein en kunt de Grand Ballon niet beklimmen – het gaat om het vertrek op woensdag.

Dag 7

Markstein – Langenfeldkopf (1290 m) – Petit Ballon (1272 m) – Munster (370 m) 5 uur lopen (21 km). Verschil in hoogte 470m, verschil in hoogte 1150m Dit is het wildste stadium, de landschappen zijn zeer vertederend, met een verscheidenheid aan vegetatie van pijnbomen, heide en jeneverbes. Gaat naar de Markstein. We kruisen de oude stammen van Markstein dan die van de Steinlebach voordat we de Oberlauchen pas vervoegen. Het pad volgt de nok naar de Kleine bal om vervolgens de afdaling naar Munster wat een schoonheid is! Eind van de wandeling rond 16.00 uur naar Munster, mogelijkheid om het dorp te bezoeken: abdij, kerk, de Albert Schweitzer- en Fechtparken, tentoonstelling in de lokalen van het Parc des Ballons

Praktische informatie

Receptie: dag 1 rond 18 uur in het hotel in Munster Verspreiding: op dag 7 rond 17 uur in Munster. Home : op dag 1 rond 18 uur in het hotel in Munster (Haut-Rhin-68 – contactgegevens worden verstrekt bij de registratie). Vertrek op dinsdag en woensdag: u zult niet kunnen slapen aan de voet van de Grand Ballon: u wordt ondergebracht bij de Markstein, dit verandert niets aan het programma en de route, maar u zult de Grand Ballon niet kunnen beklimmen. Verspreiding: Dag 7 rond 17.00 uur in Munster. Tolerantie: Deze middelzware bergwandeling biedt geen geen bijzondere technische moeilijkheidsgraad – gewend zijn aan het lopen in gevarieerd terrein en in goede fysieke conditie zijn. De cursussen zijn goed gemarkeerd. Het gemiddelde hoogteverschil op de weg naar boven is ongeveer 800 meter per dag. De route vindt plaats op een hoogte tussen 370m (Munster) en 1424m (de Grand Ballon). U loopt gemiddeld 6 tot 7 uur per dag. Framing : wandelen in vrijheid zonder begeleider Bagagetransport : met bagagetransport van de ene naar de andere etappe Toegang met de auto: Reaching Munster (370m – Haut-Rhin – 68) ligt op de D 417 ongeveer 20km ten oosten van Colmar richting Col de la Schlucht/ Géradmer/ Epinal. Parkeerplaats : u kunt uw auto op de afgesloten parkeerplaats in de tuin van het hotel laten staan, tijdens uw wandeling, onderhandeld tarief: 10 € voor de week (ter plaatse te betalen). Of op de gratis parkeerplaats van het dorpshuis, gelegen op 900 m van het hotel, in het centrum van Munster. Treintoegang : Munster via het station SNCF van Munster via het station SNCF van Colmar (19 km – Tijdschema te raadplegen op de SNCF).

Data / prijzen

Data

Van 08 mei tot 18 oktober 2021 Vertrek op dinsdag en woensdag: u kunt niet slapen aan de voet van de Grand Ballon: u wordt ondergebracht bij de Markstein, dit verandert niets aan het programma en de route, maar u kunt de Grand Ballon niet beklimmen.

Tarieven en formules

Hieronder vindt u de lijst met prijzen per persoon voor het jaar 2021. De prijs is vooral afhankelijk van de grootte van uw groep.
 • Van 2 tot 3 personen: 795,00 €.
 • Van 4 tot 5 personen: 745,00 €.
 • Van 6 tot 7 personen: 720,00 €.
Eenpersoonskamertoeslag: + 145,00 € per persoon Supplement 1 enkele deelnemer: + 85,00 € per persoon (op tarief 2 personen)
 • Prijs per persoon, zonder bagagevervoer: 685,00 €.
  De prijs is inclusief:
 • organisatie- en reserveringskosten
 • accommodatie in ½ pension (buiten het diner op dag 1!! )
 • het vrijheidsdossier (de documentatie voor de wandeling: kaarten, beschrijvingen…)
 • het vervoer van bagage
  De prijs is exclusief:
 • dranken
 • Het vervoermiddel naar de ontmoetingsplaats
 • picknicks
 • persoonlijke uitgaven en verzekering
 • Mogelijke bezoeken
 • alles wat niet is aangegeven in “Prijs is inclusief”.
  Dogs aanvaard op dit circuit in vrijheid : Toevoeging ter plaatse rechtstreeks aan de hoteliers te betalen (+ 6 € per nacht gemiddeld).

In beeld

Vanaf

720,00 

U reist te voet

Level : Gemiddeld

Mogelijkheden :7, 8 dagen

U zult ook graag

De Route de la Sûre op de fiets

Vanaf

225,00 

Granville – Saint-Malo : Mont St-Michel en Smaragdkust

Vanaf

705,00 

Wandelen voor fijnproevers in het Kaysersberg-dal

Vanaf

500,00 

Waarom Europ'Aventure kiezen

De Ardense specialist

Reizen in vrijheid

Kwaliteits- accommodatie

Gemarkeerde paden

Fiets- en mountainbikevakanties

Bagagetransport

Winkelwagen

Vraag uw offerte op maat

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Contact

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Scroll naar top