Op de paden van het Ourthe- en het Lavaldal

De Sentier des Vallées de l’Ourthe et du Laval is een 105 km lange sterrenwandeling. De route laat u Sainte-Ode in Belgisch Luxemburg ontdekken. Wandel gedurende 5 dagen in het bijzonder in de dorpen en gehuchten van de gemeente Sainte-Ode, tussen het platteland en het bos. Dit verblijf in het Natuurpark Deux Ourthes is ook een must voor het wandeltoerisme in Wallonië!

Het mooie van deze tocht in 5 etappes is dat hij in stervorm kan worden gedaan, beginnend en eindigend op dezelfde plek (Beauplateau). Dus je hoeft je geen zorgen te maken over het dragen van bagage.

Dankzij deze 5 bewegwijzerde routes, van 17 tot 27 km, heeft u de mogelijkheid om de wonderen van Sainte-Ode te ontdekken, in het hart van de provincie Luxemburg. U doorkruist de gehuchten en dorpen van de gemeente zoals Lavacherie, Tillet, Amberloup of Sprimont. Deze wandeling is ook een gelegenheid om de paddenstoelen te ontdekken die de weilanden en het kreupelhout bevolken en die deze wandelingen een naam geven.

Wandelen in vrijheid – Variabele duur van 3 tot 6 dagen – Vertrek het hele jaar door, afhankelijk van uw beschikbaarheid en uw mogelijkheden.

Programma

Dag 1

Sainte-Ode
Ontvangst bij de accommodatie in de namiddag en overhandiging van het volledige dossier. Inclusief avondeten.

Dag 2

Sainte-Ode – De Girolle Trail (17,8 km)
Om uw verblijf te beginnen, stellen wij u “Le sentier de la Girolle” voor: een route zonder grote moeilijkheden, op twee lange beklimmingen na. Het gaat door een dozijn dorpen en gehuchten zonder bos of bos, dus je wandelt “in de open lucht”. Dus vergeet niet jezelf uit te rusten.

Dag 3

Sainte-Ode – De Cèpe de Bordeaux Trail (26,8 km)
Voor deze dag nemen we een weg die 5 km lang het Girolle-pad volgt en splitsen ons vervolgens af op het vicinale pad in Amberloup. Hij bereikt dan het dorp Lavacherie, steekt het over om de Chapelle de la Bonne Dame te bereiken en steekt vervolgens het bos van Freyr over richting Tonny en Tillet. Het parcours, dat zeer gevarieerd is, vindt voor een groot deel plaats in het bos.

Dag 4

Sainte-Ode – De Agaric Trail (17,8 km)
Op deze dag wandel je op de route die de meeste diversiteit brengt. De “Agaric Trail”, die zowel overdekt als in de open lucht plaatsvindt en de wegen en zandpaden met elkaar verbindt. Het biedt een prachtig uitzicht op de 4 dorpen die het doorkruist.

Dag 5

Sainte-Ode – De Lepiote Trail (25,5 km)
Visueel gezien is dit circuit het meest aangename. U wandelt in de Lavalvallei, en de ontdekking van 9 dorpen houdt u in het ritme van de wandeling. De afstand van de etappe van de dag vergt een langdurige inspanning, beloond met een bucolisch landschap.

Dag 6

Sainte-Ode – Le sentier du Coprin (16,3 km)
Om uw wandelverblijf in het Ourthe- en het Lavaldal af te sluiten, volgt u de kortste route van het permanente circuit. Tot Morhet toe, steekt hij grotendeels het bos over. Vervolgens passeert u twee dorpen en een gehucht voordat u het Beauplateau bereikt. Einde van het verblijf na de wandeling.

Map

Praktische informatie

Onthaal : dag 1, in de late namiddag (het welkomstpunt zal worden bevestigd op het moment van de boeking)
Wandelrecord levering.

Verspreiding: De laatste dag aan het einde van de etappe. Mogelijkheid tot een extra nacht na de laatste wandeling en vertrek de volgende ochtend na het ontbijt.

Toezicht: wandelen in vrijheid, zonder gids

Accommodatie: pension *** (met overdekt zwembad en sauna)

Toegang: met de auto (gratis parkeren bij de accommodatie voor de duur van het verblijf)

Honden: honden zijn toegestaan op deze route (laat het ons van te voren weten – hondentoeslag ter plaatse te betalen)

Data

Het verblijf op de paden van het Ourthe- en het Lavaldal kan op uw gemak worden georganiseerd en het vertrek is het hele jaar door mogelijk. Let op: van 1 oktober tot en met 31 december moet u op de hoogte zijn van de verbodsbepalingen met betrekking tot de jachtperiode. Maar deze verboden zullen u niet verhinderen om te wandelen en u zult altijd gewaarschuwd worden!

Prijzen

Hieronder vind je de lijst met prijzen per persoon voor 2024. De prijs hangt voornamelijk af van het aantal nachten dat u wenst te blijven en het type kamer dat u wenst.

Tweepersoonskamer, Tweepersoonskamer of Driepersoonskamer Eenpersoonskamer
2 nachten 260,00 € 350,00 €
3 nachten 380,00 € 500,00 €
4 nachten 490,00 € 650,00 €
5 nachten 600,00 € 790,00 €

Prijzen zijn per persoon

De prijs is inclusief :
 • Verblijf op basis van halfpension in een *** bed and breakfast
 • Gratis parkeren bij de accommodatie voor de duur van het verblijf
 • IGN-kaart van de wandeling
 • Complete map met informatiebrochures, bagagelabels, etc.
De prijs is exclusief :
 • De drankjes
 • Picknicken
 • Persoonlijke uitgaven en verzekeringen
 • De hondentoeslag moet rechtstreeks aan de accommodatie worden betaald.
 • Alles wat niet wordt aangegeven in het gedeelte “Prijs inclusief”.

Vanaf

260,00 

 • Je reist te voet
 • Niveau : Gemakkelijk
 • Mogelijkheden : 3, 4, 5, 6 dagen

Hoogtepunten

 • Uitzicht op het prachtige landschap
 • Verschillende lussen van 5 km tot 25 km
 • Overdekt zwembad bij de accommodatie

In beeld

Misschien vindt u onze andere routes ook leuk