De Grand Tour tussen Lesse en Lomme

Europ’Aventure biedt u een 4-daagse onderdompeling in het Grande Forêt de Saint-Hubert, tussen rivieren en bossen, dankzij de route “Grand Tour Entre Lesse et Lomme”.

Ontdek in een landelijke omgeving deze wandeling van +/- 80 km in 4 etappes in de gemeente Libin. De tocht voert je van de bron van de Lesse naar de meanderende Lomme. Volg je voetstappen door de prachtige valleien en deze prachtige bosrijke regio, met zijn beuken, eiken en sparren. De bewegwijzerde route werd geïnitieerd door het gemeentebestuur van Libin in samenwerking met het Grande Forêt de Saint-Hubert en het Maison du Tourisme de la Forêt de Saint-Hubert.

Deze vakantie is ideaal voor wandelaars die op zoek zijn naar natuur en rust, met een bewegwijzerd pad (groen bord), kwaliteitsaccommodatie, bagagevervoer en informatie over de regio. Alles is zo gepland dat u het beste uit de regio en haar schoonheden kunt halen.

Zelf begeleide wandeltocht – Duur varieert van 4 tot 5 dagen – Vertrek elke dag mogelijk van 01/03 tot 30/09

Programma

Dag 1

Daverdisse
Ontvangst in Daverdisse in de namiddag en overhandiging van het volledige dossier. Je kunt de streek al verkennen en vraag ons om advies als je op de dag van aankomst een korte rondwandeling rond de accommodatie wilt plannen. Je wordt ondergebracht in Redu als je met je hond komt of als de accommodatie in Daverdisse gesloten is. Inclusief avondeten.

Dag 2

Lesse – Redu (20 km; +450 m)
Na het ontbijt moet je zelf op weg naar het begin van de wandeling (+/- 7 minuten met de auto). Je moet je auto achterlaten op de officiële parkeerplaats voor de route, naast het dorp Redu. Vervolgens bereik je het kleine dorpje Lesse via een bewegwijzerd, licht glooiend pad. Volg vanaf het bivak in Lesse de bewegwijzerde route (groen vierkant). Eerst loop je langs de Lesse voordat je een pad door het bos neemt. Aan het einde van de etappe moet je de route verlaten in Les Sartais om via de dorpsverbinding naar het hotel in Redu te lopen.

Dag 3

Redu – Poix-Saint-Hubert (19 km; +300 m)
Na het ontbijt vertrek je te voet vanuit het hotel om je aan te sluiten bij de route die is aangegeven via dezelfde route die je de vorige dag hebt genomen. Je vervolgt dan de “Grand Tour” richting het dorp Smuid, hoewel de route de dorpen vermijdt en je voornamelijk in het bos houdt. Je verlaat de route net na Smuid om de richting Poix-Saint-Hubert te nemen. Aankomst in het hotel te voet.

Dag 4

Poix-Saint-Hubert – Ochamps (21 km; +475 m)
Vanuit Poix-Saint-Hubert bereikt u te voet de gemarkeerde route. Dit gedeelte strekt zich uit tussen Sainte-Adeline en Château de Ronfè, waar je de route verlaat om het dorp Ochamps te bereiken. Er is geen accommodatie in het dorp Ochamps, dus er wordt een korte transfer naar de accommodatie georganiseerd aan het einde van de etappe (bij de prijs inbegrepen). De Europ’Aventure auto wacht op je voor de kerk in Ochamps. Als je geen autotransfer wilt tijdens je verblijf, kun je vragen om te overnachten in Libramont. Je loopt dan terug naar je accommodatie, maar dit maakt de etappe van de volgende dag langer.

Dag 5

Ochamps – Lesse (24 km; +295 m)
Na het ontbijt word je teruggebracht naar de start van de etappe voor de kerk in Ochamps. Je loopt tussen de Route de Jehonville en Lesse. Als je in Lesse aankomt, heb je de volledige tour volbracht. Vervolgens loop je terug over het pad naar de parkeerplaats, waar je je auto ophaalt. Mogelijkheid om een extra nacht in een lokale accommodatie te verblijven.

Map

Praktische informatie

Onthaal : dag 1, in de late namiddag (het welkomstpunt zal worden bevestigd op het moment van de boeking)
Wandelrecord levering.

Verspreiding: Op de laatste dag aan het einde van de etappe loopt u terug naar uw auto en moet u terug naar de laatste accommodatie om uw bagage op te halen. Mogelijkheid van een extra nacht

Toezicht: wandelen in vrijheid, zonder gids

Accommodatie: ***/**** hotels (er wordt een transfer georganiseerd naar de accommodatie als er geen accommodatie is aan het einde van de etappe)

Bereikbaarheid: met de auto (gratis parkeren tijdens je verblijf) of met de trein (aankomst op station Poix-Saint-Hubert)

Honden: Honden zijn toegestaan op deze route (altijd van tevoren melden zodat u accommodatie kunt kiezen die honden accepteert)

Data

Het verblijf “Grand tour entre Lesse et Lomme” kan worden georganiseerd wanneer het jou uitkomt en vertrek is elke dag mogelijk van 01/01 tot 30/09. Het verblijf is niet mogelijk tijdens het jachtseizoen van 01/10 tot 31/12.

Prijzen

Hieronder vind je de lijst met prijzen per persoon voor 2024. De prijs is vooral afhankelijk van het aantal gewenste overnachtingen, het type kamer en het bagagevervoer. De volledige tour kan worden gedaan in 4 nachten. U kunt er ook voor kiezen om een extra nacht te blijven voordat u de volgende ochtend vertrekt.

Tweepersoonskamer, Tweepersoonskamer of Driepersoonskamer Eenpersoonskamer
Met bagagevervoer Zonder transport Met bagagevervoer Zonder transport
3 nachten 460,00 € 430,00 € 670,00 € 640,00 €
4 nachten 610,00 € 570,00 € 870,00 € 820,00 €

 

Prijzen zijn per persoon

De prijs is inclusief :
 • halfpension in elke fase in een ***-hotel of ****.
 • Ontbijt en 3-gangendiner
 • Transport des bagages
 • Mogelijke transfers van het einde van de etappe naar de accommodatie
 • Gratis parkeren aan het begin van de eerste etappe
 • IGN-kaart van de wandeling
 • Complete map met informatiebrochures, bagagelabels, etc.
De prijs is exclusief :
 • De drankjes
 • Picknicken
 • Persoonlijke uitgaven en verzekeringen
 • Eventuele hondentoeslag moet rechtstreeks aan de accommodatie worden betaald
 • Alles wat niet wordt aangegeven in het gedeelte “Prijs inclusief”.

Vanaf

430,00 

 • Je reist te voet
 • Niveau : Gemakkelijk
 • Mogelijkheden : 4, 5, 6 dagen

Hoogtepunten

 • Een 100% bosroute
 • Onberispelijke bewegwijzering en goed begaanbare paden
 • Een overnachting in het boekendorp Redu

In beeld

Misschien vindt u onze andere routes ook leuk