Grand Tour tussen Famenne en Ardenne

De Grand Tour entre Famenne et Ardenne neemt je mee op een 126 km lange rondrit in 6 etappes die twee van de beroemdste circuits van onze partner “GTA – Maison de la randonnée” combineert, namelijk La Transardennaise en La Transfamenne!

Je begint je verblijf in La Roche-en-Ardenne en zet dan koers naar Sainte-Ode in het hart van de valleien van Ourthe en Laval. De wandeling brengt je vervolgens naar Saint-Hubert, de Europese hoofdstad van de jacht en de natuur. De route gaat verder door het Grande Forêt de Saint-Hubert naar het dorp Nassogne. Vanaf hier ga je het Geopark Famenne-Ardenne in, met de steden Marche-en-Famenne en Marcourt als vertrekpunt, voordat je terugkeert naar je eindbestemming: La Roche-en-Ardenne.

De Grand Tour entre Ardenne et Famenne is de ideale oplossing voor wandelaars die op zoek zijn naar een verandering van tempo, met een bewegwijzerde route (geel/wit), kwaliteitsaccommodatie, bagagetransport en informatie over de regio. Alles is zo gepland dat u het beste uit de regio en haar schoonheden kunt halen.

Wandelen in vrijheid – Variabele duur van 6 tot 8 dagen – Vertrek het hele jaar door, afhankelijk van uw beschikbaarheid en uw mogelijkheden.

Programma

Dag 1

La Roche-en-Ardenne
Welkom in La Roche-en-Ardenne in de namiddag en overhandiging van het volledige dossier. Mogelijkheid om het dorp La Roche en zijn kasteel te bezoeken. Avondmaaltijden inbegrepen.

Dag 2

La Roche-en-Ardenne – Sainte-Ode (25,3 km; +537 m)
Het vertrek is vanaf de Place du Bronze in La Roche-en-Ardenne. Er zijn geen moeilijkheden in deze eerste etappe, afgezien van een vrij steile klim uit La Roche-en-Ardenne, om je er meteen van te overtuigen dat er meer is in België dan het “Plat Pays” gezongen door Jacques Brel. Vervolgens rijd je door open platteland en kreupelhout naar de gemeente Sainte-Ode.

Dag 3

Sainte-Ode – Saint-Hubert (20,3 km; + 365 m)
Deze etappe vindt voornamelijk plaats in kreupelhout en heeft een relatief heuvelachtig profiel. Het zal u toelaten om het Grote Woud van Saint-Hubert te ontdekken en is zonder twijfel één van de meest aangename etappes van La Transardennaise voor wie houdt van de eenzaamheid en de verkwikkende lucht van de grote wouden. Aan het einde van de etappe kom je aan in Saint-Hubert, de Europese hoofdstad van natuur en jacht, waar je kunt genieten van een drankje op het terras met uitzicht op de beroemde basiliek.

Dag 4

Saint-Hubert – Nassogne (27,5 km; +722 m)
De etappe van vandaag is niet vlak: beklimmingen worden gevolgd door afdalingen en vice versa, maar de inspanning wordt beloond omdat het door enkele van de mooiste bossen van de Ardennen gaat, bossen met beuken, eiken en vooral naaldbomen. U komt ook langs de prachtige site van de Fourneau Saint-Michel met zijn museum van ijzer en het plattelandsleven. Je komt ’s avonds aan in Nassogne, een charmant dorpje op de grens tussen de Ardennen en de Famenne. Je kunt de etappe inkorten tot 23 km door voor de Fourneau Saint-Michel linksaf te slaan.

Dag 5

Nassogne – Marche-en-Famenne (17,6 km; + 292 m)
Deze eerste etappe brengt je van Nassogne naar Marche-en-Famenne. Deze etappe brengt je naar het hart van het Ardenne-Famenne Geopark. Je vertrekt te voet vanuit het centrum van Nassogne en doorkruist al snel het open platteland met prachtige uitzichten. Vervolgens kom je door het dorp Ambly en het dorp Waha, beroemd om zijn kerk Saint-Etienne, een Romaans gebouw uit 1050. Je eindigt je etappe in Marche-en-Famenne.

Dag 6

Marche-en-Famenne – Marcourt (24,8 km; + 517 m)
Vanuit Marche-en-Famenne rijd je omhoog naar het dorp Verdenne. Volg de bewegwijzerde route naar Hotton en ontdek dit dorp aan de oevers van de Ourthe. Vanuit Hotton is de route naar Marcourt erg heuvelachtig en voert u langs een begraafplaats waar 666 Britse soldaten die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen, begraven liggen.

Dag 7

Marcourt – La Roche-en-Ardenne (14 km; + 455 m)
Deze laatste etappe is niet de langste, maar wel heuvelachtig. Het brengt je van Marcourt naar La Roche-en-Ardenne, gedomineerd door de ruïnes van een middeleeuws kasteel. Einde van de wandeling bij aankomst op het Bronzen Plein. Mogelijkheid om de stad en het kasteel te bezoeken vooraleer terug te keren naar het vertrekpunt. U kunt er ook voor kiezen om een extra nacht ter plaatse door te brengen en de volgende ochtend terug te keren.

Map

Praktische informatie

Onthaal : dag 1, in de late namiddag (het welkomstpunt zal worden bevestigd op het moment van de boeking)
Wandelrecord levering.

Verspreiding: De laatste dag aan het einde van de etappe, bereikt u uw auto te voet. Mogelijkheid tot een extra nacht en vertrek in de ochtend na het ontbijt.

Toezicht: wandelen in vrijheid, zonder gids

Bagage: Bagagevervoer wordt verzorgd door Europ’Aventure. Eén bagagestuk per persoon van maximaal 15 kg.

Accommodatie : hotels ***/****, bed and breakfast ** of *** (het is mogelijk dat er een transfer naar de accommodatie kan worden georganiseerd als er geen accommodatie is aan het einde van de etappe)

Bereikbaarheid: met de auto (gratis parkeren tijdens je verblijf) of met de trein (station Marloie) + bus (TEC lijn 15)

Honden: Honden zijn op deze route niet toegestaan

Data

Het verblijf op de Grand Tour tussen Ardenne en Famenne kan op uw gemak worden georganiseerd en vertrek is het hele jaar door mogelijk. Let op: van 1 oktober tot en met 31 december zal de route waarschijnlijk op sommige plaatsen afwijken vanwege het jachtseizoen. Je wordt altijd gewaarschuwd!

Prijzen

Hieronder vind je de lijst met prijzen per persoon voor 2024. De prijs is vooral afhankelijk van het aantal gewenste overnachtingen, het type kamer en het bagagevervoer.

Tweepersoonskamer, Tweepersoonskamer of Driepersoonskamer Eenpersoonskamer
Met bagagevervoer Zonder transport Met bagagevervoer Zonder transport
6 nachten 810,00 € 720,00 € 1.210,00 € 1.050,00 €
7 nachten 930,00 € 840,00 € 1.390,00 € 1.230,00 €

 

Prijzen zijn per persoon

De prijs is inclusief :
 • Verblijf op basis van halfpension op elke etappe in een *** hotel of ****
 • Transport des bagages
 • Mogelijke transfers van het einde van de etappe naar de accommodatie
 • Gratis parkeren bij vertrek
 • IGN-kaart van de wandeling
 • Complete map met informatiebrochures, bagagelabels, etc.
De prijs is exclusief :
 • De drankjes
 • Picknicken
 • Persoonlijke uitgaven en verzekeringen
 • Alles wat niet wordt aangegeven in het gedeelte “Prijs inclusief”.

Vanaf

720,00 

 • Je reist te voet
 • Niveau : Gemiddeld
 • Mogelijkheden : 6, 7, 8 dagen

Hoogtepunten

 • Een lusroute door de mooiste landschappen van de Ardennen
 • Een verscheidenheid aan landschappen: bossen, valleien, dorpen, enz.
 • Kwaliteitsaccommodatie

In beeld

Misschien vindt u onze andere routes ook leuk