Grand Tour tussen Famenne en Ardenne

Een lus van 126 km in 6 etappes die de twee bekendste routes van de Ardennen en de Famenne combineert.

De Grand Tour tussen Famenne en Ardenne is een tocht die u meeneemt op een lus van 126 km in 6 etappes die twee van de beroemdste circuits van onze partner GTA combineert, namelijk de Transardennaise en de Transfamenne!

U begint uw verblijf in La Roche-en-Ardenne en sluit dan aan bij Sainte-Ode in de Ourthe- en Lavalvallei. De wandeling brengt u vervolgens naar Saint-Hubert, de Europese hoofdstad van de jacht en de natuur. U vervolgt de route in het Grande Forêt de Saint-Hubert om Nassogne te bereiken. Van daaruit gaat u terug naar boven en betreedt u het land van de Famenne met de steden Marche-en-Famenne en Marcourt waarnaar u terugkeert naar uw eindbestemming: La Roche-en-Ardenne.

De Grand Tour tussen Ardenne en Famenne is de ideale oplossing voor wandelaars die het plezier willen afwisselen: bewegwijzerd pad (geel/wit), kwaliteitsvolle accommodatie, bagagetransport, aanvraag voor begeleiding en informatie over de streek. Alles is zo gepland dat u het beste uit de regio en haar schoonheden kunt halen.

Wandelen in vrijheid – Variabele duur van 6 tot 8 dagen – Vertrek het hele jaar door, afhankelijk van uw beschikbaarheid en uw mogelijkheden.

Programma Grand Tour tussen Famenne en Ardenne

Dag 1

La Roche-en-Ardenne Welkom in La Roche-en-Ardenne in de namiddag en overhandiging van het volledige dossier. Mogelijkheid om het dorp La Roche en zijn kasteel te bezoeken. Inclusief avondeten.

Dag 2

La Roche-en-Ardenne – Lavacherie (25 km ; +500 m) Het vertrek is vanaf de Place du Bronze in La Roche-en-Ardenne. Deze eerste etappe is niet anders dan een vrij steile klim aan de uitgang van La Roche-en-Ardenne, om zich er vanaf het begin van de wandeling van te overtuigen dat België zich niet beperkt tot de door Jacques Brel gezongen “Plat Pays”…

Dag 3

Lavacherie – Saint-Hubert (17 km ;+ 350 m) Deze etappe vindt voornamelijk plaats in het kreupelhout en het profiel is relatief ongelijk. Het zal u toelaten om het Grote Woud van Saint-Hubert te ontdekken en is zonder twijfel één van de meest aangename etappes van La Transardennaise voor wie houdt van de eenzaamheid en de verkwikkende lucht van de grote wouden. U komt aan het einde van het podium in Saint-Hubert, de Europese hoofdstad van de natuur en de jacht, waar u kunt genieten van een drankje op het terras met uitzicht op de beroemde basiliek.

Dag 4

Saint-Hubert – Nassogne (27 km ; +700 m) Het is een van de aangenaamste van La Transardennaise voor wie houdt van de eenzaamheid en de verkwikkende lucht van de grote bossen. U bezoekt ook de prachtige site van de Fourneau Saint-Michel met zijn ijzer- en plattelandsmuseum. U komt ’s avonds aan in Nassogne, een charmant dorpje op de grens van de Ardennen en de Famenne.

Dag 5

Nassogne – Verdenne (22 km; + 381 m) Vandaag verlaat u de Transardennaise en gaat u op weg naar de Transfamenne. Deze etappe brengt u van Nassogne naar Marche-en-Famenne en Verdenne. U komt door de dorpen Ambly en Waha die bekend staan om de Saint-Etienne-kerk, een Romaans gebouw uit 1050.

Dag 6

Verdenne – Marcourt (21 km; + 355 m) Vanuit Verdenne neemt u de bewegwijzerde route die u naar Hotton brengt om dit dorp aan de oever van de Ourthe te ontdekken en vervolgens verder te gaan naar Marcourt. Vanuit Hotton is de route naar Marcourt erg heuvelachtig en voert u langs een begraafplaats waar 666 Britse soldaten die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen, begraven liggen. Transfer aan het einde van de dag naar de accommodatie.

Dag 7

Marcourt – La Roche-en-Ardenne (14 km; + 455 m) Deze laatste etappe is niet de langste, maar wel heuvelachtig. Het brengt u van Marcourt naar La Roche-en-Ardenne, gedomineerd door de ruïnes van een middeleeuws kasteel. Einde van de wandeling bij aankomst op het Bronzen Plein. Mogelijkheid om de stad en het kasteel te bezoeken vooraleer terug te keren naar het vertrekpunt. U kunt er ook voor kiezen om een extra nacht ter plaatse door te brengen en de volgende ochtend terug te keren.
Circuit Europ'Aventure - De Grand Tour tussen de Famenne en de Ardennen
{%CAPTION%}

Praktische informatie

Onthaal : dag 1, in de late namiddag (het welkomstpunt zal worden bevestigd op het moment van de boeking) Wandelrecord levering. Verspreiding: De laatste dag aan het einde van de etappe, bereikt u uw auto te voet. Mogelijkheid tot een extra nacht en vertrek in de ochtend na het ontbijt. Toezicht: wandelen in vrijheid, zonder gids Accommodatie : hotels ***/****, bed and breakfast ** of *** (het is mogelijk dat er een transfer naar de accommodatie kan worden georganiseerd als er geen accommodatie is aan het einde van de etappe) Toegang : met de auto (gratis parkeren voor de duur van het verblijf), met de trein (station Marloie) + de bus (TEC lijn 15) Honden: Honden zijn op deze route niet toegestaan  

Data / prijzen

Data

Het verblijf op de Grand Tour tussen Ardenne en Famenne kan op uw gemak worden georganiseerd en vertrek is het hele jaar door mogelijk. Let op: van 1 oktober tot en met 31 december zal de route waarschijnlijk op sommige plaatsen afwijken vanwege het jachtseizoen. Je wordt altijd gewaarschuwd!

Tarieven en formules

Hieronder vindt u de prijslijst per persoon voor het jaar 2022. De prijs is vooral afhankelijk van het aantal gewenste overnachtingen, het type kamer en het bagagevervoer.
Tweepersoonskamer, Tweepersoonskamer of Driepersoonskamer Eenpersoonskamer
Met bagagevervoer Zonder transport Met bagagevervoer Zonder transport
6 nachten 685,00 € 620,00 € 895,00 € 795,00 €
7 nachten 795,00 € 730,00 € 1045,00 € 945,00 €
  Prijzen zijn per persoon
De prijs is inclusief :
 • halfpension in elke fase in een ***-hotel of ****.
 • Ontbijt en 3-gangendiner
 • transport van bagage
 • Mogelijke transfers van het einde van de etappe naar de accommodatie
 • Gratis parkeren bij vertrek
 • IGN-kaart van de wandeling
 • Complete map met informatiebrochures, bagagelabels, etc.
De prijs is exclusief :
 • dranken
 • picknicks
 • persoonlijke uitgaven en verzekering
 • alles wat niet is aangegeven in “Prijs is inclusief”.

Grand Tour tussen Famenne en Ardenne in beeld

Vanaf

620,00 

U reist te voet

Level : Gemiddeld

Mogelijkheden :6, 7, 8 dagen

U zult ook graag

De bosweg met de fiets

Vanaf

465,00 

Van Arlon naar Bouillon langs de GR16© van de Semois

Vanaf

285,00 

De Route de la Sûre op de fiets

Vanaf

225,00 

Winkelwagen

Vraag uw offerte op maat

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Contact

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Scroll naar top