Tour door de Vercors

De Vercors (het grootste regionale natuurpark van Frankrijk), een kalksteenmassief in de Voor-Alpen tussen Drôme en Isère, is een waar paradijs voor wandelaars. Diepe valleien, grote dennen- en sparrenbossen, maar ook beuken- en esdoornbossen… alles brengt je terug naar je wortels.

De verscheidenheid aan landschappen zal de “klassieke” wandelaar verrassen: witte kalkstenen muren, diepe en mysterieuze kloven, verbazingwekkende grotten en oplevingen, onvermoede doorgangen (“pas”) in de kliffen. Verderop liggen de Hauts Plateaux, een natuurreservaat van kalksteenchaos en schapenweiden.

Op een gemiddelde hoogte tussen 700m en 1400m is het weer noch warm noch koud: het voelt goed aan, de lucht is fris en de flora en fauna zijn overvloedig. De Vercors is ook een berg die nog steeds springlevend is, dankzij al zijn activiteiten: vroeger was het de landbouw, tegenwoordig zijn het de boerderijen die voor de kinderen zorgen en tegenwoordig is het toerisme discreet. Geen betonnen resorts, maar kleine dorpjes die je graag verwelkomen. Hout wordt nog steeds veel gebruikt en de grote boerderijen met hun gekanteelde daken produceren nog steeds melk, kaas en vlees.

Elk seizoen biedt een nieuw land, mei, juni en juli: de lente barst los met de frisheid van beekjes, al het groen is nieuw, de strandbladeren zijn pluizig en de aangename geur van meidoorn, maar bovenal in zijn armvol bloemen… Augustus: de rondheid van de zomer, warme zonneschijn, bijen, gele gentianen en mauve epilobiums, en…. frambozen, aardbeien! Het licht is romantisch en de kleuren intens. Herfst is koning in onze bergen: paars, goud en brons, versterkt door het groen van de sparren – het is magisch!

Rondreis in 8 etappes – bagagetransport – Vertrek midden juni tot begin oktober

Programma

Dag 1

Lans en Vercors
Je begint je reis in het charmante traditionele dorp Lans en Vercors. Een eerste wandeling is mogelijk afhankelijk van je aankomsttijd.
Overnachting in een mooi *** hotel met zwembad; halfpension.

Dag 2

Lans en Vercors – Autrans (5u30; +650 m)
De toppen van de noordelijke Vercors, via de Pas de Bellecombe en de Pas de l’Ours. Vanaf de alm van Molière heb je een prachtig uitzicht op de Alpen: 7 bergketens, waaronder de Mont Blanc. Een mooie afdaling naar Autrans, door een aantal gehuchten. Overnachting in een *** hotel met zwembad; halfpension.

Dag 3

Autrans – Rencurel (5 uur; +400 m)
Ga door de Pas de Pertuzon en volg het GR pad naar het mooie dorp Rencurel. Overnachting in een ** hotel met zwembad; halfpension.

Dag 4

Rencurel – Pont en Royans (6u30; + 500 m)
Via het Pas du Ranc pad en de grotten van Choranche. Een geweldig dagje uit met enkele uitzonderlijke bezienswaardigheden: Choranche, met zijn prachtige witte korons, de watervallen van Choranche en de unieke grot met duizenden stalactieten. Rijd verder naar Pont en Royans en de huizen die over de Bourne hangen. Je kunt ook de route “Au fil de la bourne” volgen langs de schitterende Gorges de la Bourne. Overnachting in een *** hotel met zwembad; halfpension.

Dag 5

Pont en Royans – La Chapelle en Vercors (5u00; +625 m)
Korte transfer naar Baraques en Vercors. Prachtige wandeling over de centrale Vercors via de Belvédère de Révoulat. Schitterend panoramisch uitzicht over het hele massief, waarbij de verschillende delen van dit kalksteenmassief, dat door diepe kloven wordt doorsneden, duidelijk zichtbaar zijn. Stop bij het dorp La Chapelle en Vercors. Overnachting in een ** hotel; halfpension.

Dag 6

La Chapelle en Vercors – Bois Barbu (5 uur; + 830 m)
Snelle transfer naar Saint Martin en Vercors, Bois Barbu, boven Villard de Lans via het Pas de St Martin pad en de Herbouilly vallei en het oude dorp Valchevrière. Overnachting in een ** hotel, in de Ferme de Bois Barbu of de Auberge des Montauds.

Dag 7

Bois Barbu – Villard de Lans – Lans en Vercors (5 uur; + 350 m)
Snelle transfer naar “Conversaria”, boven Villard de Lans. Je bereikt Lans en Vercors via het Sentier Gobert, de Col Vert (en de Pic St Michel, optioneel): een prachtig “ecologisch pad” waar je de typische flora van de noordelijke Vercors ontdekt. Het pad loopt over een balkon en kijkt uit over de hele vallei van Villard. De Col de l’Arc is een prachtige pas die gemakkelijk te bereiken is en prachtige uitzichten biedt over Belledone en Oisans. De Pic St Michel is de top van de Vercors, waar je een adembenemend uitzicht hebt over de Alpen en de noordelijke Vercors. Overnachting in een *** hotel met zwembad; halfpension.

Dag 8

Lans en Vercors
Einde van het verblijf na het ontbijt.

Map

Praktische informatie

Ontvangst: Je wordt elke dag vanaf 17.00 uur ontvangen in het hotel in Lans en Vercors – Je krijgt je wandelpakket mee.

Ontslag: Einde verblijf na ontbijt op dag 8 in Lans en Vercours

Toezicht: wandelen in vrijheid, zonder gids

Accommodatie: 2 nachten in een ** hotel, 3 nachten in een *** hotel in Lans en Vercors, Autrans en Pont en Royan.

Bagage: Overdag hoef je alleen je kleine rugzak mee te nemen met de waardevolle spullen die je nodig hebt voor de wandeling. Je bagage wordt per voertuig vervoerd. 1 stuk bagage per persoon max. 15 kg Als je tas het gevraagde gewicht overschrijdt, zijn er extra kosten van €21/kg.

Reispakket: We voorzien je van een digitaal reispakket dat bestaat uit: toegang tot onze smartphone-gidsapplicatie, een lijst van je accommodatie, eventuele vouchers en alle informatie die je nodig hebt om je verblijf tot een succes te maken. We kunnen een papieren versie van het reispakket met kaarten, topogids en reispakket leveren tegen een toeslag van €30 per reispakket (maximaal 1 per kamer). Voor alle aanvragen voor een papieren reispakket: het pakket zal beschikbaar zijn in het eerste hotel van je verblijf. We hebben deze informatie nodig op het moment van boeken.

Bereikbaarheid: Met de auto, snelweg Lyon-Grenoble, afslag winkelcentrum Saint-Egrève, vervolgens richting Villard de Lans; stop bij Lans en Vercors. met de trein: trein naar Grenoble (TGV), dan met de bus naar Lans en Vercors op de Cars Région Auvergne-Rhône-Alpes. Het busstation ligt direct naast het treinstation.

Parkeren: Als je met de auto komt, kun je je auto gratis achterlaten bij het hotel in Lans en Vercors of bij het hotel in het dorp.

Data

Vertrek is mogelijk van 11 mei tot 08 oktober 2024. Hoogseizoen: van 26 juni tot 03 september 2024.

Prijzen

Hieronder vind je de lijst met prijzen per persoon voor 2024. De prijs hangt voornamelijk af van het aantal gewenste nachten, het kamertype en het seizoen (hoog- of laagseizoen).

Tweepersoonskamer, Tweepersoonskamer of Driepersoonskamer Eenpersoonskamer
2-3 personen 4 of meer 2-3 personen 4 of meer
Laagseizoen 830,00 € 770,00 € 1.005,00 € 945,00 €
Hoogseizoen 860,00 € 790,00 € 1.055,00 € 985,00 €

 

Mogelijkheid om een extra nacht te vragen als optie

De prijs is inclusief :

 • Accommodatie met halfpension in elke fase
 • Transport des bagages
 • Mogelijke transfers
 • Een logboek (elektronische versie)

De prijs is exclusief :

 • De drankjes
 • Picknicken (optioneel €90,00 per persoon)
 • De bedrukte reisverpakking
 • Alles wat niet vermeld staat in de “Prijs inclusief” sectie

Vanaf

770,00 

 • Je reist te voet
 • Niveau : Gemiddeld
 • Mogelijkheden : 8 dagen

Hoogtepunten

 • De verscheidenheid aan landschappen en onberispelijke paden
 • Kwaliteit accommodatie
 • Bagagevervoer

In beeld

Misschien vindt u onze andere routes ook leuk