De Roze Granietkust – Pointe du Château – Lannion

Een verblijf in het noordelijke puntje van Bretagne bij het douanepad nr. 5

De Roze Granietkust wordt beschouwd als een van de mooiste kusten van Frankrijk en biedt een uniek landschap van granieten chaos met vreemde vormen die het resultaat zijn van duizenden jaren van wind- en zee-erosie. Van de wilde site van Le Gouffre tot aan de baai van Lannion, het douanepad verrast door het contrast van de kleuren waar je het hele gamma van een zuiver Bretons palet kunt vinden.

U zult de wandeling in het hart van de rotsachtige chaos met verbazingwekkende vormen en het granieten landschap, embleem van Bretagne, dat van grijs tot roze een uniek decor in de wereld beweert, zeker waarderen.

Deze route is geschikt voor wandelaars die houden van grote open ruimtes en uitzicht op zee: bewegwijzerd pad, kwaliteitsaccommodatie, bagagevervoer en informatie over de regio. Alles is zo gepland dat u het beste uit de regio en haar schoonheden kunt halen.

Wandelen in vrijheid – Duur van 7 dagen – Vertrek van maart tot oktober volgens beschikbaarheid.

Programma De Roze Granietkust – Pointe du Château – Lannion

Dag 1

Lannion Installatie in Lannion. Een mooie wandeling door de straten en steegjes van Lannion zal getuigen van het rijke verleden van deze stad waarvan de weinige vakwerkhuizen deze geschiedenis nog weerspiegelen.

Dag 2

Pointe du Château – Trestel (19 km) Transfer van Lannion naar de plaats van de “Gouffre” en zijn beroemde huisje beschermd door twee onwankelbare rotswanden. In de verte wordt de archipel van de Zeven Eilanden zichtbaar. Voor de schittering van de roze rotsen, is het graniet hier ruw. Het pad doorkruist een wirwar van schiereilanden waar de grenzen van zee en land onduidelijk zijn. De eerste huizen van Port-Blanc zien er discreet uit, evenals de verrassende Notre Dame kapel die onder het duin begraven ligt.

Dag 3

Trestel – Ploumanac’h (20 km) Het contrast met de vorige dag is verbluffend. Kort na de haven van Perros-Guirec en het strand van Trestraou, zijn de rotsen roze en hun vormen zacht als anodyne meteoren. Op het beschutte strand van Saint-Guirec getuigt een klein oratorium van het authentieke Bretonse syncretisme. De GR 34 leidt u naar Ploumanac’h en zijn getijdenmolen, een model van een kleine haven die op natuurlijke wijze beschut is tegen de deining en stormen.

Dag 4

Ploumanac’h – Kerenoc (19 km) Het graniet blijft roze tot Trégastel en het eiland Renote, waar de chaos van de rotsen meer betovert dan afschrikt. De natuur, steeds gastvrijer, verwelkomt de wandelaars langs stranden die eerst roze zijn zoals de rotsen en dan heel wit, vol kwarts, wanneer ze op het schiereiland van Landrellec aankomen. De vele tinten laguneblauw voeren uw blik naar het Isle Grande dat morgen ontdekt zal worden.

Dag 5

Kerenoc – Trébeurden (22 km) Vanaf het golfterrein, waar het interessant is de overdekte loopbrug en de dolmen tegenover de zee te zien, bereikt men de renaissancekerk Saint-Samson en vervolgens de gekerstende menhir van Saint Uzec. Het nabijgelegen Ile Grande, dat u bereikt via een pad dat over het intergetijdengebied loopt, nodigt uit tot een bezoek aan zijn ornithologisch centrum. In het noorden bieden de kiezels en het zand een afwisseling van stranden waar de duinen u beschutten tegen de wind.

Dag 6

Trebeurden – Lannion (18 km) Van de monding van de Léguer tot Lannion, een heel nieuw landschap, niet echt land en niet echt meer zee: een jaagpad dat, voordat ze waren uitgerust met motoren, het mogelijk maakte dat boten die van open zee kwamen, getrokken door paarden, de handelsstad Lannion konden bereiken. De rijke vakwerkhuizen getuigen van het bloeiende verleden van deze stad die zich in de 20e eeuw aanpaste om het belangrijkste telecommunicatiecentrum van Frankrijk te worden.

Dag 7

Lannion Einde van het verblijf na het ontbijt in Lannion  

Praktische informatie

Home : dag 1, in de late namiddag in Lannion (het welkomstpunt zal worden bevestigd bij de boeking) Wandelrecord levering. Dispersie : De laatste dag aan het einde van de etappe als je in Lannion aankomt. Mogelijkheid tot een extra nacht en een terugkeer in de ochtend na het ontbijt. Toezicht: Wandelen in vrijheid, zonder gids. Voornamelijk kustweg, zandweggetjes en kleine rustige weggetjes; soms lopen ze aan de kust. Accomodatie: In 2* (3 nachten) en 3* (3 nachten) hotels in nacht- en ontbijtformule (behalve D4 in halfpension). (Halfpension optie beschikbaar voor het hele verblijf) Toegang : per trein (station Lannion) of per auto (zie hieronder) Vanuit België, ga naar Parijs. Vanuit Parijs: neem de A6a, vervolgens de A10 richting “Bordeaux-Orléans”, vervolgens de A11 richting “Chartres-Rennes”, en volg Rennes op de A81. Als u Rennes nadert neemt u de richting “Rocade Est-St-Malo-Brest”. Verlaat de snelweg bij Guingamp en volg de D767 richting Bégard en Lannion. Mogelijkheid tot parkeren in een straat bij het hotel of gratis en onbewaakt parkeren achter het station.

Data / prijzen

Data

Dagelijks vertrek van 15 maart tot 31 oktober

Tarieven en formules

Hieronder vindt u de prijslijst per persoon voor het jaar 2022. De prijs is vooral afhankelijk van de gewenste vertrekdatum.
Tweepersoons-, twee- en driepersoonskamer Eenpersoonskamer
01/03/2022 tot 24/05/2022 625,00 € 845,00 €
25/05/2022 tot 28/06/2022 665,00 € 925,00 €
29/06/2022 tot 28/08/2022 745,00 € 1070,00 €
29/08/2022 tot 11/09/2022 695,00 € 980,00 €
12/09/2022 tot 12/10/2022 665,00 € 925,00 €
13/10/2022 tot 31/10/2022 625,00 € 845,00 €
Prijzen zijn per persoon Halfpensionoptie: 120 € per persoon Eenpersoonstoeslag: €160,00
De prijs is inclusief :
 • Overnachting in 2* en 3* hotels met ontbijt (6 nachten)
 • diner op D4
 • Transport des bagages
 • Mogelijke transfers van personen voor dag 2 en 3
 • Complete map met informatiebrochures, bagagelabels, etc.
De prijs is exclusief :
 • dranken
 • picknicks
 • Avondmaaltijden, behalve het diner op D4 (halfpension is optioneel)
 • persoonlijke uitgaven en verzekering
 • Mogelijke bezoeken
 • alles wat niet is aangegeven in “Prijs is inclusief”.

De Roze Granietkust – Pointe du Château – Lannion in beeld

Vanaf

625,00 

U reist te voet

Level : Gemakkelijk

Mogelijkheden :7 dagen

U zult ook graag

Tussen Lesse en Semois

Vanaf

275,00 

De Transardennaise

Vanaf

295,00 

De Transfamenne

Vanaf

370,00 

Winkelwagen

Vraag uw offerte op maat

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Contact

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Scroll naar top