De Roze Granietkust – Pointe du Château – Lannion

Een verblijf in het noordelijke puntje van Bretagne bij het douanepad nr. 5

De Roze Granietkust wordt beschouwd als een van de mooiste kusten van Frankrijk en biedt een uniek landschap van granieten chaos met vreemde vormen die het resultaat zijn van duizenden jaren van wind- en zee-erosie. Van de wilde site van Le Gouffre tot aan de baai van Lannion, het douanepad verrast door het contrast van de kleuren waar je het hele gamma van een zuiver Bretons palet kunt vinden.

U zult de wandeling in het hart van de rotsachtige chaos met verbazingwekkende vormen en het granieten landschap, embleem van Bretagne, dat van grijs tot roze een uniek decor in de wereld beweert, zeker waarderen.

Deze route is geschikt voor wandelaars die houden van grote open ruimtes en uitzicht op zee: bewegwijzerd pad, kwaliteitsaccommodatie, bagagevervoer en informatie over de regio. Alles is zo gepland dat u het beste uit de regio en haar schoonheden kunt halen.

Wandelen in vrijheid – Duur van 7 dagen – Vertrek van maart tot oktober volgens beschikbaarheid.

Programma

Dag 1

Lannion Installatie in Lannion. Een mooie wandeling door de straten en steegjes van Lannion zal getuigen van het rijke verleden van deze stad waarvan de weinige vakwerkhuizen deze geschiedenis nog weerspiegelen.

Dag 2

Pointe du Château – Trestel (19 km) Aankomst om 9 uur in Lannion en transfer naar de Pointe du Château met zijn beroemde huis tussen de 2 rotsen. Prachtig panorama van de Zeven Eilanden-archipel. Wandel over het kustpad naar Port-Blanc, een charmant dorpje.

Dag 3

Trestel – Ploumanac’h (20 km) Via de haven van Perros-Guirec en het strand van Trestraou, aankomst op het charmante strand van Saint-Guirec en zijn legendarische oratorium, dat getuigt van de passage van de abt Saint Guirec in de 7e eeuw. Tussen de stranden van Trestraou en Saint-Guirec ontdekt u een weelderig landschap waar de rotsachtige chaos van Ploumanac’h op meer dan 25 hectare te horen is.

Dag 4

Ploumanac’h – Kerenoc (19 km) Wandelen in het hart van de vreemde chaos van roze graniet dan langs de witte zandstranden van Trégastel en het schiereiland Landrellec. Deze clusters van roze rotsen in Trégastel aan zee zijn bijzonder ongewoon. Prachtige panorama’s op het kasteel van Costaéres.

Dag 5

Kerenoc – Trébeurden (22 km) Wandel vanaf de golfbaan van Saint-Samson naar Trébeurden en zijn witte zandstranden, via het Ile Grande en de kapel van Saint-Samson (16e en 17e eeuw).

Dag 6

Trebeurden – Lannion (18 km) Van de monding van Leguer, 9 km lang, tot Lannion, met zijn mooie geplaveide straten en vakwerkhuizen. We volgen de rivier langs het jaagpad dat ooit gebruikt werd om boten te trekken.

Dag 7

Lannion Einde van het verblijf na het ontbijt in Lannion

Praktische informatie

Home : dag 1, in de late namiddag in Lannion (het welkomstpunt zal worden bevestigd bij de boeking) Wandelrecord levering. Dispersie : De laatste dag aan het einde van de etappe als je in Lannion aankomt. Mogelijkheid tot een extra nacht en een terugkeer in de ochtend na het ontbijt. Framen : Wandelen in vrijheid, zonder gids. Voornamelijk kustweg, zandweggetjes en kleine rustige weggetjes; soms lopen ze aan de kust. Accomodatie: In 2* (3 nachten) en 3* (3 nachten) hotels in nacht- en ontbijtformule (behalve D4 in halfpension). (Halfpension optie beschikbaar voor het hele verblijf) Toegang : per trein (station Lannion) of per auto (zie hieronder) Vanuit België, ga naar Parijs. Vanuit Parijs: neem de A6a, vervolgens de A10 richting “Bordeaux-Orléans”, vervolgens de A11 richting “Chartres-Rennes”, en volg Rennes op de A81. Als u Rennes nadert neemt u de richting “Rocade Est-St-Malo-Brest”. Verlaat de snelweg bij Guingamp en volg de D767 richting Bégard en Lannion. Mogelijkheid tot parkeren in een straat bij het hotel of gratis en onbewaakt parkeren achter het station.

Data / prijzen

Data

Dagelijks vertrek van 15 maart tot 31 oktober

Tarieven en formules

Hieronder vindt u de lijst met prijzen per persoon voor het jaar 2021. De prijs is vooral afhankelijk van de gewenste vertrekdatum.
Tweepersoons-, twee- en driepersoonskamer Eenpersoonskamer
01/03/2021 tot 28/03/2021 575,00 € 755,00 €
29/03/2021 tot 06/07/2021 650,00 € 865,00 €
07/07/2021 tot 29/08/2021 705,00 € 100,00 €
30/08/2021 tot 31/10/2021 650,00 € 865,00 €
  Prijzen zijn per persoon Halfpensionoptie: 120 € per persoon De prijs is inclusief :
  • Verblijf in 2* en 3* hotels met overnachting en ontbijt en diner op D4.
  • Transport des bagages
  • Mogelijke transfers van personen voor dag 2 en 3
  • Complete map met informatiebrochures, bagagelabels, etc.
De prijs is exclusief :
  • dranken
  • picknicks
  • Avondmaaltijden, behalve het diner op D4 (halfpension is optioneel)
  • persoonlijke uitgaven en verzekering
  • Mogelijke bezoeken
  • alles wat niet is aangegeven in “Prijs is inclusief”.

In beeld

Vanaf

575,00 

U reist te voet

Level : Gemakkelijk

Mogelijkheden :7 dagen

U zult ook graag

Escapardenne Eislek Trail

Vanaf

645,00 

Van de Eifel naar de Ardennen: De Rijn-Maasroute

Vanaf

605,00 

Op de paden van het Ourthe- en het Lavaldal

Vanaf

180,00 

Waarom Europ'Aventure kiezen

De Ardense specialist

Reizen in vrijheid

Kwaliteits- accommodatie

Gemarkeerde paden

Fiets- en mountainbikevakanties

Bagagetransport

Winkelwagen

Vraag uw offerte op maat

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Contact

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Scroll naar top