L’échappée Jurassienne – Haut-Jura

Op dit laatste deel van de Echappée Jurassienne doorkruist de route het hoogplateau van de Jura, met zijn unieke geologie, dichte bossen, meren en reeks valleien.

De wandeling begint op het ritme van het water en volgt de smalle kloven van de Saine en de Lemme om de verfrissende sparrenbossen van Risoux en Massacre te bereiken, toegangspoorten tot de hoge valleien van de Jura. Daarna volgt een afdaling naar de pijpenmakersstad Saint Claude, de hoofdstad van pijpen en diamanten. Dit is een land dat rijk is aan natuur en traditie!

Deze vakantie combineert de ontdekking van weelderige groene landschappen en bergmeren met die van het erfgoed van de Jura: de rijpende kelders van het Fort des Rousses en de kathedraal Saint-Claude, maar ook de vaardigheden van lapidairs, brillenmakers, horlogemakers, enz.

Zelf begeleide wandeltocht – 7 dagen – Vertrek mogelijk van mei tot september, afhankelijk van je beschikbaarheid.

Programma

Dag 1

Pont de la Chaux
Ontvangst in het hotel*** in Pont de la Chaux vanaf 16.30 uur.

Dag 2

Pont de la Chaux – Foncine le Haut (22 km; +655 m)
De wandeletappe van Pont-de-la-Chaux naar Foncine-le-Haut over de Échappée Jurassienne biedt een schilderachtige ervaring door de weelderige groene landschappen van de Jura, met kronkelende paden door bossen en panoramische berguitzichten, waardoor wandelaars een authentieke onderdompeling in de natuur van de Jura krijgen. Overnachting in een hotel.

Dag 3

Foncine le Haut – Bellefontaine (22 km; + 650 m)
De etappe van Foncine-le-Haut naar Bellefontaine op de Échappée Jurassienne onthult de wilde schoonheid van de Jura, met stukken door het bos van Risoux, met schaduwrijke paden en schilderachtige open plekken. Wandelaars kunnen ook genieten van spectaculaire uitzichten vanaf de bergkam van de Mont Noir, waardoor deze etappe een panoramische dimensie krijgt. Overnachting in hotel.

Dag 4

Bellefontaine – Bief de La Chaille (20 km; + 660 m)
De etappe van Bellefontaine naar Bief de La Chaille van de Échappée Jurassienne biedt een verscheidenheid aan landschappen, van de rustige weilanden en hooggelegen meren van Bellefontaine tot de beboste paden die door het natuurreservaat van het Lac de Remoray kronkelen. Wandelaars kunnen genieten van de diversiteit van de ecosystemen, met panoramische uitzichten over het meer en een onderdompeling in de ongerepte natuur van de Jura. Overnachting in een gîte.

Dag 5

Bief de La Chaille – Portes des Hautes Combes – Hameau du Manon (18 km; +475 m)
De etappe van Bief de La Chaille naar Portes des Hautes Combes en het gehucht Manon op de Échappée Jurassienne onthult de pracht van de Hautes Combes, met paden door dichte bossen en alpenweiden. Wandelaars zullen worden betoverd door de glooiende landschappen, kristalheldere beekjes en ononderbroken uitzicht op de toppen van de Jura, een meeslepende ervaring in het hart van deze ongerepte regio. Overnachting in een gastenkamer.

Dag 6

Hameau du Manon – Saint-Claude (17,5 km; + 575 m)
De etappe van het gehucht Le Manon naar Saint-Claude op de Échappée Jurassienne biedt een schilderachtige afdaling over beboste paden, waarbij geleidelijk de weelderige groene valleien zichtbaar worden die naar de stad leiden. In Saint-Claude ontdekken wandelaars een charmant stadje in het hart van de Jura, beroemd om zijn middeleeuwse straatjes, zijn diamantbewerkers en zijn rijke historische erfgoed, waaronder de majestueuze Saint-Pierre kathedraal. Overnachting in een gastenkamer.

Dag 7

Saint-Claude
Einde van het verblijf na het ontbijt. Terug met de trein van Saint-Claude naar Pont de la Chaux.

Map

Praktische informatie

Ontvangst: U wordt elke dag vanaf 17.00 uur ontvangen in het hotel in Pont de La Chaux (39150) – U krijgt uw wandelpakket.

Vertrek: Einde van de wandeling bij het station Saint Claude. Terug met de trein naar Pont de la Chaux (ca. € 11). Dienstregeling van de dagelijkse treinen van Saint Claude naar Chaux des Crotenay: Maandag tot zondag: 9.54 – 17.25 uur

Toezicht: wandelen in vrijheid, zonder gids

Accommodatie: 4 nachten in een hotel, 1 nacht in een gîte d’étape en 1 nacht in een B&B. Gebaseerd op een kamer voor 2 personen. met privé-sanitair. In de gîte d’étape bevinden de sanitaire voorzieningen zich op de overloop. De contactgegevens van de accommodatie worden u bij uw wandeldossier verstrekt.

Bereikbaarheid: Met de auto ligt Pont de La Chaux (gemeente Chaux des Crotenay) in het departement Jura (39), aan de weg Besançon – Genève. 14 km van Champagnole aan de RN5. 55 km van Pontarlier over de D471 en vervolgens de RN5. 30 km van Les Rousses aan de RN5. Met de trein, station Chaux des Crotenay SNCF (Het station bevindt zich bij Pont de la Chaux).

Parkeren: Tijdens de wandeling kun je je auto gratis parkeren op de parkeerplaats bij het SNCF-station Chaux des Crotenay of op de gratis parkeerplaats tegenover het hotel.

Data

Vertrek mogelijk van 15 mei tot 30 september. Vertrek mogelijk op de volgende dagen: – Van 6/7 tot 1/9: maandag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag – Van 15/5 tot 5/7 en van 1/9 tot 30/9: woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag

Prijzen

Hieronder vind je de lijst met prijzen per persoon voor 2024. De prijs is vooral afhankelijk van het aantal gewenste overnachtingen, het type kamer en het bagagevervoer.

Tweepersoonskamer, Tweepersoonskamer of Driepersoonskamer Eenpersoonskamer
Met bagagevervoer Zonder transport Met bagagevervoer Zonder transport
6 nachten 845,00 € 975,00 €

 

Prijzen zijn per persoon. Korting tot €765,00 per persoon als de groep uit minstens 4 personen bestaat.

Mogelijkheid om een extra nacht te vragen als optie

De prijs is inclusief :

 • Accommodatie met halfpension in elke fase
 • Transport des bagages
 • Een roadbook
 • De FFRP-topogids
 • De uitleen van 1/25000 kaarten + kaarthouder + GPS-track

De prijs is exclusief :

 • dranken
 • picknicks (picknicks zijn optioneel en kosten €57 per persoon)
 • De terugreis per trein
 • De trein terug naar Pont de la Chaux
 • Persoonlijke uitgaven en verzekeringen
 • Alles wat niet wordt aangegeven in het gedeelte “Prijs inclusief”.

Vanaf

845,00 

 • Je reist te voet
 • Niveau : Gemiddeld
 • Mogelijkheden : 7 dagen

Hoogtepunten

 • Ontdek weelderige groene landschappen en bergmeren
 • Het uitstekende eten
 • Bagagetransport

In beeld

Misschien vindt u onze andere routes ook leuk