De Golf van Morbihan

De Golf van Morbihan is een uniek landschap waar de oceaan, het land en de lucht samenvloeien tot een golvend en ongewoon landschap, bezaaid met een groot aantal eilanden die beschut liggen tegen de Atlantische deining. Het landschap van eilanden die met de stroming meebewegen, afgelegen stranden, prachtige herenhuizen omringd door eeuwenoude cipressen – het is allemaal een spektakel. Daarom hebben we een pakket samengesteld waarbij de boot-bus je elke dag naar een eiland of schiereiland brengt. En hier kun je tijdens een wandeltocht doordringen tot de kern van de natuurgebieden en het leven van de bewoners.

Je zult genieten van de nacht op het eiland Arz, het milde klimaat van deze echte binnenzee en dit paradijs voor vogels.

Deze route is geschikt voor wandelaars die houden van grote open ruimtes en uitzicht op zee: bewegwijzerd pad, kwaliteitsaccommodatie, bagagevervoer en informatie over de regio. Alles is zo gepland dat u het beste uit de regio en haar schoonheden kunt halen.

Zelf begeleide wandeltocht – 8 dagen – Vertrek van april tot september volgens beschikbaarheid.

Programma

Dag 1

Het Mousterisch schiereiland

Aankomst ’s ochtends in je hotel in Vannes, het vertrekpunt voor een wandeling tussen land en zee voor een eerste glimp van de Golf van Morbihan. Doorkruis Séné, een stad genesteld op de bodem van de Golf, en ontdek vervolgens het schiereiland Moustérian. Aan het einde van de etappe keer je met de waterbus terug naar de haven van Vannes. Je doorkruist de oude stad Vannes met zijn mooie geplaveide straatjes voordat je terugkeert naar je hotel.

14 km – bergafwaarts 35 m – bergopwaarts 35 m

Dag 2

Kleine berg

Oversteek naar de beroemde jachthaven Crouesty in Port-Navalo, aan de monding van de Golf. Je bent nu op het schiereiland Rhuys, in het zuiden van de Golf. Ontdek de beboste punt van Petit Mont, in Arzon, en zijn 5000 jaar oude megalithische site. Je route voert je langs het prachtige Fogeostrand, beschut tegen de wind. De perfecte gelegenheid om te zwemmen. Op een heldere dag kun je het schiereiland Quiberon en het eiland Houat zien liggen.

9 km – bergaf 80 m – bergop 80 m

Dag 3

De pieken van Bilgroix, Kerners en Pembert

De wandeling van vandaag brengt je naar de Golf. De geclassificeerde toppen van Bilgroix, Pembert en Kerners volgen elkaar snel op. Je ontdekt een heleboel panoramische uitzichten over de eilanden en eilandjes van de Golfe du Morbihan, waaronder lIe aux Moines, dat je de volgende dag zult ontdekken.

16 km – bergaf 100 m – bergop 100 m

Dag 4

Île aux Moines

Je gaat aan boord voor een korte overtocht naar het grootste eiland in de Golf. Het is 7 km lang en 3,5 km breed. Het eiland heetIzenah in het Bretons en heeft als bijnaam “de parel van de Golf”. Je wordt verleid door de lage stenen huizen van de vissers, ondergedompeld in hortensia’s, mimosa’s, camelia’s, enz., terwijl je langs de punten van Brouel, Trec’h en zijn mooie, levendige dorp rijdt. Volg het kustpad met eeuwenoude eikenbomen. Het eiland is beroemd om zijn megalithische overblijfselen, met name de Cromlec’h de Kergonan en de Penhap dolmen, evenals de prachtige stranden.

18 km – lichte hellingen (routes van 2 tot 18 km)

Dag 5

Het eiland Arz

Korte overtocht naar het eiland Arz, je vakantiebestemming voor de komende nacht. “L’île des Capitaines” of An Arz in het Bretons is 4 km lang en 3 km breed. Dit eiland is een genot van verrassende paadjes en verrassende ontdekkingen zoals de pointe de Béluré, de getijdenmolen van Berno, de dolmen aan de pointe de Nioul en de oesterbanken.

17 km – lichte hellingen (routes van 4 tot 17 km mogelijk)

Dag 6

Kleppen

Oversteek naar Vannes. Rondleiding door deze stad van kunst en geschiedenis. De historische wijken, omringd door vestingmuren, zijn zeker een bezoek waard. De bruisende haven is ideaal gelegen op slechts een korte wandeling van het oude centrum.

Map

Praktische informatie

Welkom: dag 1, ’s ochtends vroeg in Vannes.

Vertrek: Laat in de ochtend bij de veerbootterminal van Vannes.

Toezicht: Wandelen in vrijheid, zonder gids. Voornamelijk kustweg, zandweggetjes en kleine rustige weggetjes; soms lopen ze aan de kust.

Accommodatie : 2* en 3* hotels met logies en ontbijt (halfpension is optioneel)

Bagagetransport: Bagagetransport tussen alle accommodaties wordt door ons verzorgd. Houd er rekening mee dat slechts één bagagestuk per persoon is toegestaan en dat het niet zwaarder mag zijn dan 13 kg.

Bereikbaarheid: Met de trein (station Vannes SNCF op de TGV-lijn Parijs – Quimper) of met de auto

Parkeergarage: parkeergarage op de pier van Vannes (volg Parc des expositions, allée Loïc Caradec), gratis parkeren zonder tijdslimiet.

Honden: Honden zijn op deze route niet toegestaan

Data

Vertrek mogelijk van 5 april tot 30 september. Van 6 juli tot 30 augustus, vertrek elke dag mogelijk. Van 1 april tot 5 juli en van 31 augustus tot 30 september, neem contact met ons op voor vertrekdata.

Prijzen

Hieronder vind je de lijst met prijzen per persoon voor 2024. De prijs is vooral afhankelijk van de gewenste vertrekdatum.

Tweepersoons-, twin- of driepersoonskamer Eenpersoonskamer
Van 05/04/2024 tot 27/04/2024 650 € 945 €
Van 28/04/2024 tot 19/05/2024 735 € 1.070 €
Van 20/05/2024 tot 09/07/2024 650 € 945 €
Van 10/07/2024 tot 30/08/2024 735 € 1.070 €
Van 31/08/2024 tot 30/09/2024 650 €

945 €

Prijzen zijn per persoon

 • Optie halfpension: €160,00 per persoon
 • Alleenreizende: €50.00 toeslag
De prijs is inclusief :
 • accommodatie in 2*- en 3*-hotels, inclusief logies en ontbijt,
 • Bagagetransport op D2 en D5,
 • zeereizen (behalve op D1),
 • een reisdagboek (1 per kamer).
De prijs is exclusief :
 • Dag 1 boottocht (ca. €3)
 • De drankjes
 • Picknicken
 • Avondmaaltijden (halfpension is optioneel)
 • Persoonlijke uitgaven en verzekeringen
 • Mogelijke bezoeken
 • Alles wat niet vermeld staat in de “Prijs inclusief” sectie

Vanaf

650,00 

 • Je reist te voet
 • Niveau : Gemakkelijk
 • Mogelijkheden : 6 dagen

Hoogtepunten

 • Overnachten op het Ile d’Arz
 • Het zachte klimaat van deze echte binnenzee
 • Een vogelparadijs

In beeld

Misschien vindt u onze andere routes ook leuk