Transgaumaise met de fiets

Een weekend om de Gaume met de fiets te ontdekken: prachtige landschappen maar ook de sites van Torgny, Orval, Chiny,…

 • Je reist met fiets
 • Niveau: Gemakkelijk
 • Mogelijkheden: 3, 4, 5 dagen

Vanaf

375,00 

De Transgaumaise per fiets is een prachtige lus van 175 km (2 of 3 etappes) die u door de Gaume, de “kleine Belgische Provence”, voert en ook Frankrijk binnengaat, tot Avioth. U doorkruist Belgisch Lotharingen, zijn prachtige landschappen en zijn mooiste dorpjes zoals Torgny, op de fiets en in vrijheid.

Bezoek de Gaume via de zijwegen en geniet van de warmte van de regio met een looping tour die begint en eindigt in Rabais (Virton). Deze 2 of 3 etappes geven u de mogelijkheid om de krekels te horen, de zon te zien ondergaan boven de wijnstokken en de ronde dakpannen te bewonderen van de typische dorpjes in het zuiden van België. Ontdek onderweg ook de citadel van Montmédy, de kerk van Avioth, de abdij van Orval of de renaissancehuizen van het dorp Marville.

De Transgaumaise is een prachtig circuit voor liefhebbers van een verandering van omgeving: GPX-sporen, kwaliteitsaccommodatie, bagagevervoer, begeleidingstoepassing en informatie over de regio. Alles is zo gepland dat u het beste uit de regio en haar schoonheden kunt halen.

Fietsen in vrijheid – Variabele duur van 3 tot 4 dagen – Vertrek het hele jaar door, afhankelijk van uw beschikbaarheid en uw mogelijkheden.

Programma

Dag 1

Rabais
Ontvangst in Rabais (Virton) in de namiddag en levering van het volledige dossier. Inclusief avondeten.

Dag 2

Latour (Virton) – Villers-devant-Orval (57 km; +638 m)
Voor deze eerste etappe verlaat u het hotel na het ontbijt in de richting van één van de mooiste dorpen van Wallonië: Torgny, dat u op km 25 bereikt. Wees voorzichtig, het begin van het podium is relatief heuvelachtig. Vervolgens steekt u de Franse grens over naar Montmédy, een stad die over het hoofd wordt gezien door een middeleeuws kasteel. U vervolgt de dag via de weg naar het dorp Avioth en zijn prachtige basiliek om af te sluiten met het proeven van één van de beste bieren van België in de abdij van Orval.

Dag 3

Villers-devant-Orval – Martué (65 km; + 767 m)
Deze etappe is de langste, maar het is echt prachtig. U verlaat Orval om de grens over te steken en blijft de eerste 15 kilometer in Frankrijk. Terug in België voert de weg u door een reeks prachtige dorpen: Florenville, Chassepierre, Sainte-Cécile, Herbeumont,… U keert dan terug door het grote bos van Chiny om aan te komen bij uw avondlijke tussenstop in Martué.

Dag 4

Martué – Latour (Virton) (51 km; + 402 m)
Deze laatste etappe is niet de langste, maar omvat wel een vrij steile klim aan de uitgang van Meix-devant-Virton tussen km 35 en km 45. Eerst verlaat u Martué en gaat u naar Rossignol, waar u op het hoogplateau van de Gaume verblijft, daarna gaat u naar het zuiden, naar het natuurpark van de Gaume. Als u Virton nadert, vertakt u zich om bij uw auto te komen aan het einde van de route. Gefeliciteerd met het voltooien van een 175 km-lus op uw fiets. Mogelijkheid van een extra nacht voor vertrek.

Praktische informatie

Onthaal : dag 1, in de late namiddag (het welkomstpunt zal worden bevestigd op het moment van de boeking)
Wandelrecord levering.

Verspreiding : Op de laatste dag aan het einde van de etappe brengt u uw auto op de fiets terug. Mogelijkheid tot een extra nacht en vertrek in de ochtend na het ontbijt.

Toezicht: wandelen in vrijheid, zonder gids

Accommodatie: hotels **/***, bed and breakfast **

Toegang : met de auto (gratis parkeren voor de duur van het verblijf)

Data / prijzen

Data

Het verblijf op de Transgaumaise kan op uw gemak worden georganiseerd en vertrek is het hele jaar door mogelijk. Opgemerkt dient te worden dat het circuit na twee jaar sluiting als gevolg van de varkenspest weer toegankelijk is.

Prijzen

Hieronder staat de prijslijst per persoon voor het jaar 2023. De prijs is vooral afhankelijk van het aantal gewenste overnachtingen en het type kamer.

Tweepersoonskamer, Tweepersoonskamer of Driepersoonskamer Eenpersoonskamer
Met bagagevervoer Zonder transport Met bagagevervoer Zonder transport
3 nachten 375,00 € 565,00 €
4 nachten 495,00 € 760,00 €

 

!!!! De Transgaumaise is een lus van 3 etappes van +/- 55 km maar het is mogelijk om de 2 etappes route van +/- 85 km te plannen – in dit geval kunt u mij dat vertellen in uw aanvraag !!!!.

Prijzen zijn per persoon

De prijs is inclusief :
 • halfpension bij elke tussenstop in een ***- of ****-hotel of in een **- of ***-gastenkamer.
 • Ontbijt en 3-gangendiner
 • Transport des bagages
 • Gratis parkeren bij vertrek
 • GPX-sporen van de cursus
 • Complete map met informatiebrochures, bagagelabels, etc.
De prijs is exclusief :
 • dranken
 • picknicks
 • Fietsverhuur
 • persoonlijke uitgaven en verzekering
 • alles wat niet is aangegeven in “Prijs is inclusief”.

In beeld

Vanaf

375,00 

 • Je reist met fiets
 • Niveau: Gemakkelijk
 • Mogelijkheden: 3, 4, 5 dagen

Waarom Europ’Aventure kiezen

De Ardense specialist

Reizen in vrijheid

Kwaliteits- accommodatie

Gemarkeerde paden

Fiets- en MTB-vakanties

Bagagetransport

Copyright © 2023 Europ’Aventure | Mis en ligne et maintenu par Alexandre Van Vyve