De Ronde van de Hautes Vogezen in vrijheid

Deze prachtige 4-daagse luswandeling (3 wandeletappes) in vrijheid vindt plaats op de meest emblematische plek van de Hautes-Vosges : The Great Peak! De hoge paden van de Vogezen leiden u naar de hoge valleien van de Elzas en de Vogezen, beschermde veengebieden waar u een bijzondere flora kunt bewonderen op de kale kruinen van de Hautes Chaumes die soms tot aan de Alpen een schitterend uitzicht bieden …

Tussen 600 en 1400 meter hoogtede hoge paden van de Vogezen leiden u naar de ontdekking van de hoge aziatische en vosgische valleiens, de moerassen beschermde gebieden waar men een bepaalde flora kan bewonderen met kale ruggen van Hautes Chaumes met duizelingwekkende uitzichten soms tot aan de Alpen, van beuken- en sparrenbossen tot de vele geïsoleerde hooggelegen meren, van de rondheid van de toppen tot de verticaliteit van de gletsjercirkels… Sommige gemzen kunnen u zelfs verrassen op de hellingen van het Hohneck-massief… En veel culinaire specialiteiten op het programma!

Europ’Aventure laat u toe om in alle rust te genieten van uw verblijf: accommodatie, halfpension, bagagetransport,…

Gratis wandeltocht – 4 dagen – Vertrek mogelijk van mei tot oktober.

Programma

Dag 1

Munster
Ontvangst rond 18 uur in het hotel gelegen in de vallei van Munster (bekend om zijn karaktervolle kaas…), één van de grootste en mooiste valleien van de Elzasser kant van de Hautes-Vosges. Klaar voor één nacht.

Dag 2

Munster (370m) – de Hoogoven (1288m) – Schluchtpas (1139m)
6u30 wandelen (16 km). Hoogteverschil 990m, hoogteverschil 270m.
Prachtige toename van de kracht van uw verblijf. Zeer gevarieerde landschappen dankzij een zeer zacht verloop van de verschillende vegetatielagen die doorkruist worden. Doorgang naar het Elzasser dorp Hohrod, gelegen in een bos en groen gebied (481m) en vervolgens naar Soultzeren. Als je opstijgt, meet je het opmerkelijke uitzicht dat de ogen wordt geboden. Hier richting de Hohneck, daar richting de Petit Ballon, daar weer op het dal of Munster. Je beëindigt je beklimming naar de top van de Hoogoven. Doorgang naar de Schlucht pas (de hoogste in de Vogezen) voor het bereiken van het Chalet Hôtel de montagne gelegen op 1100m. Klaar voor één nacht.

Dag 3

Schlucht Pass – Kastelberg (1350m) – Markstein (1200m)
5u30 lopen (18,5 km) stijging 560m, afdaling 480m.
Stadium van kruinen en toppen, allemaal in hoogte, tussen 1200 en 1400m, met opeenvolgende gezichtspunten over het hele Vosgesmassief: subliem!

Na de beklimming van de Hohneck (1363 m) volgt u de topkam van het massief dat de Vogezen van de Elzasvlakte scheidt. Onderweg stippelen vele kleine bergtoppen deze bergkam uit, de Kastelberg (1350 m), de Rothenbackhopf (1316 m), …. Maar je hoeft ze niet allemaal te beklimmen! Beneden, parelen gletsjermeren te midden van het naaldbos.

Dag 4

Markstein – Langenfeldkopf (1290 m) – Petit Ballon (1272 m) – Munster (370 m)
6 uur lopen (21 km). Stijging 660m, afdaling 1460m.
Dit is het wildste stadium, de landschappen zijn zeer vertederend, met een verscheidenheid aan vegetatie van pijnbomen, heide en jeneverbes. Gaat naar de Markstein. We kruisen de oude stammen van Markstein dan die van de Steinlebach voordat we de Oberlauchenpas vervoegen. Het pad volgt de nok tot aan de Petit Ballon en begint dan de afdaling naar Munster wat vrij mooi is!

Einde van de wandeling naar 16h00 naar Munster, mogelijkheid om het dorp te bezoeken: abdij, kerk, het Albert Schweitzer- en Fechtpark, tentoonstelling in de lokalen van het Parc des Ballons…

Map

Praktische informatie

Home : op dag 1 rond 18 uur in het hotel in Munster (Haut-Rhin-68 – contactgegevens worden verstrekt bij de registratie)

Verspreiding: op dag 4 om ongeveer 17.00 uur in Munster.

Detail: Deze middelzware bergwandeling presenteert geen bijzondere technische moeilijkheidsgraad – gewend zijn aan het lopen in gevarieerd terrein en in goede fysieke conditie zijn. De cursussen zijn goed gemarkeerd. Het gemiddelde hoogteverschil op de weg naar boven is ongeveer 800 meter per dag. De route vindt plaats op een hoogte tussen 370m (Munster) en 1424m (de Grand Ballon). U loopt gemiddeld 6 tot 7 uur per dag.

Framing : wandelen in vrijheid zonder begeleider

Honden: honden zijn sinds april 2022 niet meer toegestaan op deze route.

Bagagetransport: met bagagetransport van de ene etappe naar de andere. 1 stuk per persoon met een maximumgewicht van 15 kg.

Bereikbaarheid met de auto: Munster (370m – Haut-Rhin – 68) ligt aan de D417 ongeveer 20km ten oosten van Colmar in de richting van Col de la Schlucht/ Gérardmer/ Epinal. Parkeerplaats : u kunt uw auto op de afgesloten parkeerplaats in de tuin van het hotel laten staan, tijdens uw wandeling, onderhandeld tarief: 5 € voor de 3 dagen (ter plaatse te betalen). Of op de gratis parkeerplaats van het dorpshuis, gelegen op 900 m van het hotel, in het centrum van Munster.

Treintoegang : Munster via het station SNCF van Munster via het station SNCF van Colmar (19 km – Tijdschema te raadplegen op de SNCF).

Verlenging: Als u de Grand Ballon wilt beklimmen, is het mogelijk een nacht in Markstein toe te voegen om een luswandeling te maken die langs de top gaat.

Data

Van 12 mei tot 26 oktober 2024 Geen vertrek op vrijdag en zaterdag

Prijzen

Hieronder vind je de lijst met prijzen per persoon voor 2024. De prijs is vooral afhankelijk van de grootte van uw groep.

 • Van 2 tot 3 personen: € 495,00
 • Van 4 tot 5 personen: € 450,00
 • Van 6 tot 7 personen: € 430,00

Toeslag eenpersoonskamer: + € 85,00 per persoon
Toeslag voor 1 enkele deelnemer: + € 70,00 per persoon

 • Prijs per persoon, zonder bagagevervoer: € 415,00
De prijs is inclusief:
 • Organisatie- en boekingskosten
 • Verblijf op basis van halfpension(behalve diner op dag 1!!)
 • Het vrijheidspakket (documentatie voor de tour: kaarten, beschrijvingen, etc.)
 • Bagagevervoer
De prijs is exclusief:
 • De drankjes
 • Het vervoermiddel naar de ontmoetingsplaats
 • Picknicken
 • Persoonlijke uitgaven en verzekeringen
 • Mogelijke bezoeken
 • Alles wat niet wordt aangegeven in het gedeelte “Prijs inclusief”.
Uitbreiding

(2e nacht in Le Markstein op basis van halfpension + route boeken): + 90 €/persoon. Moet geboekt worden bij de inschrijving.

Vanaf

430,00 

 • Je reist te voet
 • Niveau : Gemiddeld
 • Mogelijkheden : 4, 5 dagen

Hoogtepunten

 • Een aaneenschakeling van uitzichten over de Vogezen
 • Ontdek de hoge valleien van de Elzas en de Vogezen
 • Bagagetransport

In beeld

Misschien vindt u onze andere routes ook leuk