De beste brouwerijen om met vrienden te bezoeken in de Ardennen

In de streek van Houffalize

Brouwerij Achouffe

“Een magisch universum voor een magische ervaring. »

In de buurt van verschillende van onze wandel- en fietstochten zoals de Transardennaise VTT Nord of de EscapArdenne Eisleck Trail, kunt u een van de beroemdste producten van de Ardennen proeven door een bezoek te brengen aan de brouwerij Achouffe . De leprechauns en andere goblins die op de flessen worden afgebeeld, werden in 1982 opgericht en worden naar vele andere landen geëxporteerd. Deze kleine personages heten u van harte welkom om de brouwerij, haar omgeving en haar heerlijke degustaties te ontdekken.

Brasserie Achouffe - De beste brouwerijen om met vrienden te bezoeken in de Ardennen
Brouwerij Achouffe – © Brouwerij Achouffe

Aanbeveling Europ’Aventure
Op de route van de Transardennaise à VTT Nord maar ook in de buurt van vele andere wandelroutes, is het bezoek aan de brouwerij van Achouffe een uitstekende activiteit om na enkele dagen wandelen onze streekproducten te proeven. Maar vergeet niet om een afspraak te maken!

Voor meer informatie: https: //chouffe.com/

In de streek van Orval

Abdij van Notre-Dame d’Orval

“Een religieus en gastronomisch bezoek”

Op de paden van de Transgaumaise tijdens de etappe tussen Villers-devant-Orval en Sainte-Cécile, ontdek een historische plek beroemd om zijn trappistenbier waar de gemeenschap van monniken de deuren van hun domein voor u opent… Bekend om zijn De abdij van Orval produceert op haar domein een van deberoemdste trappistenbieren, “Orval”, en haar abdijkaas, die typisch is voor de Gaumais streek.

Abbaye Notre-Dame d'Orval - Alles wat u moet weten om uw wandeling in de Ardennen voor te bereiden
Abdij Notre-Dame d’Orval – ©DivineBox

Aanbeveling Europ’Aventure
Proeverijen van streekproducten, oude ruïnes, kloostermuseum, tuin met geneeskrachtige planten en kunstverzamelingen… Plan een stop vlak na uw vertrek uit Villers-devant-Orval. Mogelijkheid tot maaltijden in de herberg vande beschermengel

Voor meer informatie: https: //www.orval.be/fr/

In de omgeving van Rochefort

Abdij Notre-Dame de Saint-Remy

“Authentiek trappistenproduct, een kwaliteits- en echtheidslabel dat wordt toegekend aan bieren en kazen die uitsluitend binnen de grenzen van trappistenabdijen worden geproduceerd. »

De brouwerij en de abdij, die nog steeds door trappistenmonniken worden bewoond, kunnen niet worden bezocht, maar de kerk is open voor het publiek buiten de erediensturen. De abdij ligt op 3 km van het centrum van Rochefort en is vooral bekend om zijn brouwerij. Maak dus van de gelegenheid gebruik om deze trappistenbieren te proeven in de etablissementen van de stad.

Abbaye Notre-Dame de Saint-Remy -Alles wat u moet weten om uw wandeling in de Ardennen voor te bereiden
Abdij van Notre-Dame de Saint-Remy – ©Cirkwi

Aanbeveling Europ’Aventure
Sluit uw georganiseerde wandeling in stijl af met een degustatie van de trappistenbieren van Rochefort! De abdij is nog steeds toegankelijk voor spirituele retraites.

Voor meer informatie: https: //www.abbaye-rochefort.be/

Wallonië, en de Ardennen in het bijzonder, is gastvrij en gul, tot op het bord. De rijkdom van de bodem, de creativiteit en de knowhow van de ambachtelijke producenten, de zin voor feestvieren, het zijn allemaal talenten die ten dienste staan van royale recepten met unieke smaken. Meer ideeën voor gastronomische activiteiten op de website van Toerisme Wallonië België: https: //walloniebelgiquetourisme.be/fr-be/3/jaime/wallonie-gourmande.