De Grande Traversée des Hautes Vogezen met alle comfort

Een van de mooiste wandelingen in het midden van de bergen. 7 dagen wandelen in het midden van de Vogezen met alle comfort.

De Grande Traversée des Hautes Vogezen met alle comfort

Een van de mooiste wandelingen in het midden van de bergen. 7 dagen wandelen in het midden van de Vogezen met alle comfort.

 • Je reist te voet
 • Niveau: Gemiddeld
 • Mogelijkheden: 7,8 dagen

Vanaf

795,00 

Het Vogezenmassief is een berg met een berglandschap in het primaire tijdperk. Uit de ijstijden zijn vele meren overgebleven, de meeste gelegen in prachtige keteldalen met hoge rotswanden of grote bossen. Sommige zijn gereduceerd tot veenmoerassen en u kunt een bijzondere flora bewonderen…

Tussen 600 en 1.400 meter voeren de hoge Vogezenpaden u van de Bonhommepas naar de Markstein, via de Gazon du Faing, de Schluchtpas, de Hohneck… door een gevarieerde en spectaculaire natuurlijke omgeving waar zacht glooiende Hautes Chaumes elkaar opvolgen, met bergkammen die duizelingwekkende uitzichten bieden, soms tot aan de Alpen…
In de bochten van de grote bossen zijn er watervallen met hun heldere water en in de stilte van de hoge toppen, de eenzame gemzen. U zult ook de plaatselijke tradities ontdekken: marcaireries (Fermes Auberges des Hautes Chaumes) waar kaas wordt gemaakt (Munster), de keuken van de Vogezen en de Elzas, weggespoeld met de beroemde Elzasser wijnen als u daar zin in heeft! Wandelen, zwemmen en wilde bessen plukken zijn je enige zorgen.

Europ’Aventure laat u toe om in alle rust te genieten van uw verblijf: accommodatie, halfpension, bagagetransport,…
Gratis wandeling – Duur van 7 dagen – Vertrek mogelijk van mei tot oktober, afhankelijk van uw beschikbaarheid en mogelijkheden.

Programma

Dag 1

Munster
Ontvangst rond 18 uur in het hotel gelegen in de vallei van Munster (bekend om zijn karaktervolle kaas…), één van de grootste en mooiste valleien van de Elzasser kant van de Hautes-Vosges. Klaar voor één nacht.

Dag 2

Munster (370 m) – Schratzmaennele (1045 m) – Orbey (531 m)
6 uur lopen (14 km). Verschil in hoogte 750, Verschil in hoogte 650m
Prachtige toename van de kracht van uw verblijf. Zeer gevarieerde landschappen dankzij een zeer zacht verloop van de verschillende vegetatielagen die doorkruist worden. Een ontdekking van het erfgoed van de 1ste Wereldoorlog (Gedenkteken van Linge 987m – bezoek aan het museum mogelijk – en de Duitse militaire begraafplaats van Baerenstall 975m) evenals van de verspreide boerderijen van het Welche land. U eindigt uw klim op de top van de Schratzmaennele alvorens af te dalen naar het Elzasser bergdorp Orbey. Installatie voor twee nachten

Dag 3

Orbey – Tête des Faux (1219 m) – Lac Blanc (1058 m) – Orbey (531 m)
6 uur lopen (21 km). Verschil in hoogte positief 950mn, verschil in hoogte negatief 950m
Een mooie wandeling die de natuur, met het veen Etang du Devin, en de geschiedenis, met de ontdekking van talrijke overblijfselen van de Grote Oorlog, combineert. Vanuit het hotel komt u bij het ongewone veengebied van Etang du Devin. Het pad slingert zich vervolgens omhoog naar de Roche du Corbeau (1122 m – prachtig panorama), het voormalige aankomststation van de kabelbaan. We gaan verder met de top van de Tête des Faux, het hoogste punt van de dag en een geklasseerd historisch monument, dat uitzicht biedt op de dorpen Le Bonhomme, Lapoutroie en Orbey, en vooral op de Bonhomme-pas, die in 1914 door de Fransen als strategisch werd beschouwd. Afdaling naar de Cimetière Duschesne om het Lac Blanc te ontdekken (een meer van glaciale oorsprong) alvorens de afdaling naar Orbey te beëindigen.

Dag 4

Orbey (531 m) – Lac des Truites (1065 m) – Schlucht Pass (1139 m)
6u30 wandelen (19 km). Verticale stijging 950m, verticale daling 600m
Een van de mooiste etappes van de Vogezen-tocht met de passage aan de rand van drie schitterende gletsjermeren en op het bergkampad (GR5) dat schitterende panorama’s biedt op de valleien van de Elzas en de Vogezen en verder op het Zwarte Woud en de Alpen. Doorgang naar de Schluchtpas voor het bereiken van ons bergchalethotel op 1100 m hoogte. Installatie voor 2 nachten.

Dag 5

Col de la Schlucht – de Hohneck (1363 m) – Col de la Schlucht (1139 m)
5u30 wandelen (17 km). Positieve hoogtewinst 700m, negatieve hoogtewinst 700m
Beklimming van het Hohneck-massief tot de Falimont-pas om bij de “sentier des Névés” te komen. Dit panoramapad loopt langs het immense gletsjerkloof van de Wormsa en is een van de beste plaatsen om gemzen te zien. We verlaten het pad bij de boerderij Kastelbergwasen en beginnen aan de verkenning van de twee gletsjerkringen van de Wormsa en Wormspel, waarin zich respectievelijk twee prachtige bergmeren bevinden: de Fischboedle en de Schiessrothried. Beklimming van de Hohneck (de 3e top van het massief) alvorens terug te keren naar het hotel.

Dag 6

Schluchtpas – Kastelberg (1350 m) – Markstein (1200 m)
6 uur lopen (18,5 km). Stijging 560m, afdaling 560m

Een fase van kruinen en toppen, op grote hoogte, tussen 1200 en 1316 m, met opeenvolgende uitzichtpunten over het hele Vosgesmassief: subliem! Na de beklimming van de Hohneck (1363 m) volgt u de topkam van het massief dat de Vogezen van de Elzasvlakte scheidt. Onderweg stippelen vele kleine bergtoppen deze bergkam uit, de Kastelberg (1350 m), de Rothenbackhopf (1316 m), …. Maar je hoeft ze niet allemaal te beklimmen! Beneden, parelen gletsjermeren te midden van het naaldbos.

Dag 7

Markstein – Langenfeldkopf (1290 m) – Petit Ballon (1272 m) – Munster (370 m)
5 uur lopen (21 km). Stijging 660m, afdaling 1460m
Dit is het wildste stadium, de landschappen zijn zeer vertederend, met een verscheidenheid aan vegetatie van pijnbomen, heide en jeneverbes. Overdracht naar de Markstein. We doorkruisen de oude stoppelvelden van de Markstein en de Steinlebach voordat we de Oberlauchenpas (1211m) bereiken. Het pad volgt de bergkam tot aan de Petit Ballon en begint dan aan de afdaling naar Munster, die prachtig is! Einde van de wandeling om ongeveer 16.00 uur in Munster, mogelijkheid om het dorp te bezoeken: abdij, kerk, de Albert Schweitzer en Fecht parken, tentoonstelling in het Parc des Ballons…

Circuit Europ'Aventure - La Grande Traversée des Hautes Vosges tout confort

Praktische informatie

Receptie: dag 1 rond 18 uur in het hotel in Munster

Verspreiding: op dag 7 rond 17 uur in Munster.

Home : op dag 1 rond 18 uur in het hotel in Munster (Haut-Rhin-68 – contactgegevens worden verstrekt bij de registratie). Vertrek op dinsdag en woensdag: u zult niet kunnen slapen aan de voet van de Grand Ballon: u wordt ondergebracht bij de Markstein, dit verandert niets aan het programma en de route, maar u zult de Grand Ballon niet kunnen beklimmen.

Verspreiding: Dag 7 rond 17.00 uur in Munster.

Moeilijkheidsgraad: Deze wandeling door het middengebergte heeft geen bijzondere technische moeilijkheidsgraad – u moet gewend zijn om over gevarieerd terrein te lopen en een goede conditie hebben. De cursussen zijn goed gemarkeerd. Het gemiddelde hoogteverschil op de weg naar boven is ongeveer 800 meter per dag. De route vindt plaats op een hoogte tussen 370m (Munster) en 1424m (de Grand Ballon). U loopt gemiddeld 6 tot 7 uur per dag.

Framing : wandelen in vrijheid zonder begeleider

Verlenging: Als u de Grand Ballon wilt beklimmen, is het mogelijk een nacht in Markstein toe te voegen om een luswandeling te maken die langs de top gaat.

Bagagetransport : met bagagetransport van de ene naar de andere etappe

Bereikbaarheid met de auto: Munster (370m – Haut-Rhin – 68) ligt aan de D 417 ongeveer 20 km ten oosten van Colmar in de richting van Col de la Schlucht/ Géradmer/Epinal.

Parkeren: u kunt uw auto tijdens uw wandeling op de afgesloten parkeerplaats in de tuin van het hotel laten staan, onderhandeld tarief: 10 € voor de week (ter plaatse te betalen). Of op de gratis parkeerplaats van het dorpshuis, gelegen op 900 m van het hotel, in het centrum van Munster.

Treintoegang : Munster via het station SNCF van Munster via het station SNCF van Colmar (19 km – Tijdschema te raadplegen op de SNCF).

Data / prijzen

Hieronder staat de prijslijst per persoon voor het jaar 2023. De prijs is vooral afhankelijk van de grootte van uw groep.

 • Van 2 tot 3 personen: € 875,00
 • Van 4 tot 5 personen: 820,00 €.
 • Van 6 tot 7 personen: 795,00 €.

Toeslag eenpersoonskamer: + 150,00 € per persoon
Supplement voor 1 deelnemer: + 90,00 € per persoon (op 2-persoonstarief)

 • Prijs per persoon, zonder bagagetransport: € 715,00

Verlenging (2e nacht in Markstein in halfpension + roadbook) : + 90 €/persoon. Moet worden geboekt bij de inschrijving!

De prijs is inclusief :
 • organisatie- en reserveringskosten
 • accommodatie in ½ pension (buiten het diner op dag 1!! )
 • het vrijheidsdossier (de documentatie voor de wandeling: kaarten, beschrijvingen…)
 • het vervoer van bagage
De prijs is exclusief:
 • dranken
 • Het vervoermiddel naar de ontmoetingsplaats
 • picknicks
 • persoonlijke uitgaven en verzekering
 • Mogelijke bezoeken
 • alles wat niet is aangegeven in “Prijs is inclusief”.

 

Honden zijn niet meer toegestaan op dit circuit.

Vanaf

795,00 

 • Je reist te voet
 • Niveau: Gemiddeld
 • Mogelijkheden: 7,8 dagen
Winkelwagen

Vraag uw offerte op maat

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Contact

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Scroll naar top