L’Échappée Jurassienne – Fijnproeverswandeling

Deze wandeling combineert de ontdekking van een opmerkelijk erfgoed met een veelzijdige natuur. s Avonds combineren de etappes comfort en gastronomie… Wat een programma!

Vanuit de Koninklijke Zoutmijn van Arc et Senans (Unesco-werelderfgoed) loopt deze route door het “Goede Land”, d.w.z. Revermont, gelegen tussen de vlakte en het Jura-gebergte. Deze landen van wijngaarden en hun hellingen bieden een adembenemend uitzicht, met hun beroemde kliffen en afgelegen plekken. Dit is een heel bijzonder terroir, net als zijn fauna en flora, maar ook zijn wijnen, wat verrassend kan zijn!

De route laat u prachtige wijndorpen ontdekken, gebouwd met prachtige stenen. Arbois, Château Chalon, Frontenay, Baume les Messieurs, zijn allemaal dorpen met karakter, vol geschiedenis en knowhow. Kerken, kastelen en abdijen vallen op in deze ongerepte natuur, waar de landschappen bij elke bocht in de weg anders zijn… Kortom, een week van totale onderdompeling in een wereld vol geschiedenis en smaken!

Wandelen in vrijheid – Duur van 7 dagen – Vertrek het hele jaar door, afhankelijk van uw beschikbaarheid en uw mogelijkheden.

Programma

Dag 1

Arc et Senans
Ontvangst in een*** bed and breakfast in Arc et Senans (of een*** hotel in de Koninklijke Zoutfabriek met toeslag) vanaf 18:00 uur. Het is interessant om vroeg in de middag aan te komen om de tijd te nemen om de Koninklijke Zoutfabriek te bezoeken (ideale stad van de visionaire architect Claude Nicolas Ledoux, gebouwd in 1775).

Dag 2

Arc et Senans – Salins les Bains (23 km; +380 m)
Deze eerste stap brengt u naar Salins les Bains.

Dag 3

Salins les Bains – Arbois (22 km; + 1050 m)
Deze etappe sluit aan bij Arbois, hoofdstad van de Jurawijnen, en vervolgens bij het wijndorp Pupillin. Overnachting in een charmante bed and breakfast

Dag 4

Arbois – Pupillin – Arbois (21,5 km ;+990 m)
Lusvormige etappe vanaf Pupillin via Arbois en la reculée des Planches. Overnachting in een charmante bed and breakfast. Het is ook mogelijk om deze dag te plannen als een rustdag of een bezoek aan Arbois (hoofdstad van de Jurawijnen) met een drop-off in Arbois met de auto die door de gasthuizen wordt verstrekt.

Dag 5

Arbois – Menetru le Vignoble (21 km ; +930 m)
2 mogelijkheden voor deze etappe met of zonder transfer naar Buvilly (10 mn transfer)

Dag 6

Menetru le Vignoble – Beaume les Messieurs (22 km ;+ 690 m)
Op deze dag brengt de route u naar Baume les Messieurs en zijn 16e eeuwse abdij. Overnachting in een charmante gastenkamer in de abdij

Dag 7

Beaume les Messieurs – Lons le Saunier (14 km; + 560 m)
Podium dat Lons le Saunier verbindt met het afgelegen gebied van Baume les Messieurs. Einde van de wandeling bij het station van Lons le Saunier. Bagage gedeponeerd in een hotel tegenover het station. Talrijke treinen gedurende de dag tussen Lons le Saunier en Arc et Senans (duur 45 mn)

Map

Praktische informatie

Ontvangst:Mogelijkheid tot ontvangst elke dag behalve dinsdag, vanaf 18 uur in een *** gastenkamer in Arc et Senans (25610) – Overhandiging van het wandeldossier.

Dispersie : Einde van je wandeling in Lons le Saunier station. Terug met de trein naar Arc et Senans (op uw kosten ongeveer 10/11 euro). Indicatieve dienstregeling voor de dagelijkse middagtreinen van Lons naar Arc et Senans: maandag t/m vrijdag: 12.15 – 15.02 – 16.04 – 17.01 – 17.15 – 18.01. Zaterdag en zondag: 16:04 – 17:15 – 18:01. Directe lijn – 40 tot 50 mn aandrijving

Toezicht: wandelen in vrijheid, zonder gids

Accommodatie: 5 nachten in een bed and breakfast en 1 nacht in een hotel*** – Op basis van een kamer voor 2 personen. met privé-sanitair. De contactgegevens van de accommodatie worden u bij uw wandeldossier verstrekt.

Toegang met de auto : Arc et Senans bevindt zich in het departement Doubs (25), binnen de driehoek Besançon – Dole – Salins les Bains. 35 km van Besançon op de RN83. 35 km van Dole op de RN5. 35 km van de afslag A39 / Bersaillin op de RN83. Op 55 km van Lons le Saunier bij de RN83

Parkeerplaats : Voor de duur van de wandeling kunt u uw auto parkeren op de gratis parkeerplaats van het station van Arc et Senans. Als u ervoor kiest om te overnachten in de Saltworks, een privé-parkeerplaats van de Saltworks, die op 5 minuten van het treinstation ligt.

Data

Vertrek mogelijk elke dag van 1 mei tot 30 september. Aandachtswandelen vaak niet beschikbaar voor de periodes van Hemelvaart en Pinksteren.

Prijzen

Hieronder vind je de lijst met prijzen per persoon voor 2024. De prijs is vooral afhankelijk van het aantal gewenste overnachtingen, het type kamer en het bagagevervoer.

Tweepersoonskamer, Tweepersoonskamer of Driepersoonskamer Eenpersoonskamer
Met bagagevervoer Zonder transport Met bagagevervoer Zonder transport
6 nachten 790,00 € 995,00 €

 

Prijzen zijn per persoon

Mogelijkheid om een extra nacht te vragen als optie

De prijs is inclusief :

 • Accommodatie met halfpension in elke fase
 • Transport des bagages
 • Een roadbook
 • De FFRP-topogids
 • De uitleen van 1/25000 kaarten + kaarthouder + GPS-track

De prijs is exclusief :

 • dranken
 • picknicks
 • De terugkeer met de trein van Arc naar Senans
 • persoonlijke uitgaven en verzekering
 • alles wat niet is aangegeven in “Prijs is inclusief”.

Vanaf

730,00 

 • Je reist te voet
 • Niveau : Gemiddeld
 • Mogelijkheden : 7 dagen

Hoogtepunten

 • Een prachtige, weinig bekende streek
 • Onberispelijke GR bewegwijzering en platgetreden paden
 • Bagagetransport

In beeld

Misschien vindt u onze andere routes ook leuk