La Transardennaise met de mountainbike – Noordelijk deel

102 km route (2 etappes) gecreëerd voor mountainbike liefhebbers die perfect combineert met het Transardennaise - Zuid gedeelte voor een complete oversteek van meer dan 260 km.

La Transardennaise met de mountainbike – Noordelijk deel

102 km route (2 etappes) gecreëerd voor mountainbike liefhebbers die perfect combineert met het Transardennaise – Zuid gedeelte voor een complete oversteek van meer dan 260 km.

 • Je reist met mountainbike
 • Niveau: Gemiddeld
 • Mogelijkheden: 3,4 dagen

Vanaf

385,00 

La Transardennaise wordt zeker beschouwd als een van de grote klassiekers van de wandelsport in België. Deze grote route, aangelegd in de jaren ’80, verbindt La Roche-en-Ardenne en Bouillon in Belgisch Luxemburg. Sinds een paar jaar is aan deze eerste route een route toegevoegd, speciaal ontworpen voor mountainbiken door onze partner GTA. Dit nieuwe noordelijke deel van de route ” La Transardennaise Nord “” laat u toe om een mountainbiketocht te maken van Malmedy naar La Roche-en-Ardenne. Dit gedeelte loopt ook door Houffalize, een stad die niet kan worden genegeerd door liefhebbers van de discipline. Het bestaat uit twee etappes voor een totaal van 102 km.

Het is mogelijk om deze route te combineren met die van de Transardennaise SUD en zo een verblijf van 6 etappes te plannen voor een totaal van 268 km naar Bouillon. Europ’Aventure zorgt voor alles: GPX-rails, kwaliteitsaccommodatie, bagagetransport, begeleidingstoepassing en informatie over de regio. Alles is zo gepland dat u het beste uit de regio en haar schoonheden kunt halen.

Gratis mountainbike tour – Variabele duur van 3 tot 4 dagen (of meer in combinatie met het ZUID gedeelte) – Vertrek het hele jaar door, afhankelijk van uw beschikbaarheid en uw mogelijkheden.

Programma

Dag 1

Malmédy
Ontvangst in Malmedy in de namiddag en levering van het volledige dossier. Mogelijkheid om het dorp te bezoeken. Bagage en mountainbike drop-off bij het hotel. Transfer van de voertuigen naar La Roche (vertrek vanuit Malmédy) rond 16.00 uur, duur van de transfer: ongeveer 2 uur. Inclusief avondeten.

Dag 2

Malmédy – Houffalize (66 km; + 1015 m)
Het vertrek is vanaf de Place Albert in het centrum van Malmedy. Van daaruit gaat u naar het zuiden naar de dorpen Ligneuville en Recht. Vanaf Recht heeft u een klim van bijna 5 km die u meeneemt over een lang stuk op een plateau midden in de natuur om de landschappen van de noordelijke Ardennen te ontdekken. Na het passeren van Gouvy (km 45) neemt u de richting Houffalize, de Belgische hoofdstad van de mountainbike, die u na een lange afdaling bereikt.

Dag 3

Houffalize – La Roche-en-Ardenne (37 km; + 723 m)
U verlaat de Houffalize vallei via paden die u langs de Ourthe en door de bossen naar het dorp Achouffe brengen dat bekend staat om zijn brouwerij. Neem de tijd voor een drankje op het terras voordat u weer op het pad van de Feeënvallei naar Wibrin en Berismenil gaat. Vervolgens gaat u naar beneden in de Ourthevallei om eruit te komen en uiteindelijk komt u aan in La Roche-en-Ardenne, een middeleeuwse stad die gedomineerd wordt door zijn prachtige kasteel.

Circuit Europ'Aventure - La Transardennaise VTT (Nord)

Praktische informatie

Onthaal : dag 1, in de late namiddag (het welkomstpunt zal worden bevestigd op het moment van de boeking)
Levering van het wandeldossier en terugreis naar La Roche-en-Ardenne voor de chauffeur om de auto af te zetten (terugkeer per taxi – tel 2 uur).

Dispersie : Op de laatste dag aan het einde van de etappe vindt u uw auto aan de finish in La Roche-en-Ardenne. Mogelijkheid tot een extra nacht en een terugkeer in de ochtend na het ontbijt.

Toezich : mountainbiketocht zonder gids

Accommodatie: hotels ***/****

Toegang : met de auto (gratis parkeren voor de duur van het verblijf), met de trein (station Malmedy)

Data / prijzen

Hieronder staat de prijslijst per persoon voor het jaar 2023. De prijs is vooral afhankelijk van het aantal gewenste overnachtingen en het type kamer.

Tweepersoonskamer, Tweepersoonskamer of Driepersoonskamer Eenpersoonskamer
Met bagagevervoer Zonder transport Met Transport Zonder transport
2 nachten 385,00 € 595,00 €
3 nuits 525,00 € 805,00 €

 

!!!! Het verblijf kan worden gecombineerd met de Transardennaise SUD !!!!

Prijzen zijn per persoon
Korting in geval van niet-overdracht terug naar het beginpunt door de organisator.

De prijs is inclusief :
 • halfpension in elke fase in een ***-hotel of ****.
 • Ontbijt en 3-gangendiner
 • Transport des bagages
 • Terugreis voor de chauffeur op de eerste dag (of aan het einde van de tour op verzoek)
 • Gratis parkeren bij aankomst
 • GPX-sporen van de wandeling
 • Complete map met informatiebrochures, bagagelabels, etc.
De prijs is exclusief :
 • dranken
 • fietsverhuur
 • picknicks
 • persoonlijke uitgaven en verzekering
 • alles wat niet is aangegeven in “Prijs is inclusief”.

Vanaf

385,00 

 • Je reist met mountainbike
 • Niveau: Gemiddeld
 • Mogelijkheden: 3,4 dagen
Winkelwagen

Vraag uw offerte op maat

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Contact

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Scroll naar top