De Transfamenne

3 dagen wandelen om deze prachtige streek in het noorden van de Ardennen te ontdekken.

De Transfamenne

3 dagen wandelen om deze prachtige streek in het noorden van de Ardennen te ontdekken.

 • Je reist te voet
 • Niveau: Gemakkelijk
 • Mogelijkheden: 3,4,5 dagen

Vanaf

395,00 

De Famenne is een van de mooiste regio’s van België om te wandelen. Gelegen aan de rand van het Condroz-plateau en de Ardenne, biedt de Famenne een gevarieerd landschap waar de Ourthe (die zijn oorsprong heeft in de Ardennen) en de Lesse hun bedden hebben gegraven. Europ’Aventure biedt u de mogelijkheid om deze regio te ontdekken dankzij dit 3-daagse verblijf op een uitgestippelde route, ontworpen door onze partner GTA.

Vanuit het kleine dorp Nassogne reist u 57 km in 3 dagen en ontdekt u Marche-en-Famenne, Verdenne of Hotton voordat u in de middeleeuwse stad La Roche-en-Ardenne aankomt.

De Transfamenne kan ook worden gecombineerd met de eerste stappen van de Transardennaise om een 6-stappen-lus te creëren. Het is de ideale oplossing voor een korte wandelvakantie zonder al te veel hellingen: gemarkeerde route (geel/wit), kwaliteitsaccommodatie, bagagevervoer, begeleidingstoepassing en informatie over de regio. Alles is zo gepland dat u het beste uit de regio en haar schoonheden kunt halen.

Wandelen in vrijheid – Variabele duur van 3 tot 4 dagen – Vertrek het hele jaar door, afhankelijk van uw beschikbaarheid en uw mogelijkheden.

Programma

Dag 1

Nassogne
Ontvangst in Nassogne in de namiddag en overhandiging van het volledige dossier. Mogelijkheid om het dorp te bezoeken. Inclusief avondeten.

Dag 2

Nassogne – Verdenne (22 km; + 381 m)
Deze eerste etappe brengt u van Nassogne naar Marche-en-Famenne en Verdenne. U komt door de dorpen Ambly en Waha die bekend staan om de Saint-Etienne-kerk, een romaans gebouw uit het jaar 1050.

Dag 3

Verdenne – Marcourt (21 km; + 355 m)
Vanuit Verdenne neemt u de bewegwijzerde route die u naar Hotton brengt om dit dorp aan de oever van de Ourthe te ontdekken en vervolgens verder te gaan naar Marcourt. Vanuit Hotton is de route naar Marcourt erg heuvelachtig en voert u langs een begraafplaats waar 666 Britse soldaten die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen, begraven liggen. Transfer aan het einde van de dag naar de accommodatie.

Dag 4

Marcourt – La Roche-en-Ardenne (14 km; + 455 m)
Deze laatste etappe is niet de langste, maar wel heuvelachtig. Het brengt u van Marcourt naar La Roche-en-Ardenne, gedomineerd door de ruïnes van een middeleeuws kasteel. Einde van de wandeling bij aankomst op het Bronzen Plein. Mogelijkheid om de stad en het kasteel te bezoeken vooraleer terug te keren naar het vertrekpunt. U kunt er ook voor kiezen om een extra nacht ter plaatse door te brengen en de volgende ochtend terug te keren.

Circuit Europ'Aventure - La Transfamenne

Praktische informatie

Onthaal : dag 1, in de late namiddag (het welkomstpunt zal worden bevestigd op het moment van de boeking)
Wandelrecord levering.

Dispersie : Op de laatste dag aan het einde van de etappe wordt u terug gebracht naar het beginpunt (waar uw auto staat). Mogelijkheid tot een extra nacht en een terugkeer in de ochtend na het ontbijt.

Toezicht: wandelen in vrijheid, zonder gids

Accommodatie : hotels ***/****, bed and breakfast *** (het is mogelijk dat er een transfer naar de accommodatie kan worden georganiseerd als er geen accommodatie is aan het einde van de etappe)

Toegang: met de auto (gratis parkeren voor de duur van het verblijf), met de trein + bus

Bagagevervoer: het vervoer van de bagage van de ene accommodatie naar de andere wordt verzorgd door de organisator en is inbegrepen in de prijs van het verblijf.

Data / prijzen

Hieronder staat de prijslijst per persoon voor het jaar 2023. De prijs is vooral afhankelijk van het aantal gewenste overnachtingen, het type kamer en het bagagevervoer.

Tweepersoonskamer, Tweepersoonskamer of Driepersoonskamer Eenpersoonskamer
Met bagagevervoer Zonder transport Met bagagevervoer Zonder transport
3 nuits 425,00 € 395,00 € 660,00 € 595,00 €
4 nachten 575,00 € 535,00 € 865,00 € 805,00 €

 

Prijzen zijn per persoon
Korting in geval van niet-overdracht terug naar het beginpunt door de organisator.

De prijs is inclusief :
 • halfpension in elke fase in een ***- of ****-hotel of bed and breakfast ** of ****.
 • Ontbijt en 3-gangendiner
 • Transport des bagages
 • Mogelijke transfers van het einde van de etappe naar de accommodatie
 • Terugreis aan het einde van de wandeling
 • Gratis parkeren bij vertrek
 • IGN-kaart van de wandeling
 • Complete map met informatiebrochures, bagagelabels, etc.
De prijs is exclusief :
 • dranken
 • picknicks
 • persoonlijke uitgaven en verzekering
 • alles wat niet is aangegeven in “Prijs is inclusief”.

Vanaf

395,00 

 • Je reist te voet
 • Niveau: Gemakkelijk
 • Mogelijkheden: 3,4,5 dagen
Winkelwagen

Vraag uw offerte op maat

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Contact

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Scroll naar top