De Transardennaise

Kom en ontdek een van de mooiste bewegwijzerde routes in België. Tot 7 dagen wandelen in het hart van de Ardennen met bagagetransport en kwaliteitsaccommodatie.

Beleef de “Transardennaise” met Europ’Aventure, ongetwijfeld een van de mooiste bewegwijzerde routes in België. U wandelt in alle rust in het hart van de Ardense bossen en in de mooiste landschappen van Belgisch Luxemburg. Het volledige verblijf bestaat uit 7 etappes voor een totaal van 160 km door de Belgische Ardennen.

Deze grote route, meer dan 30 jaar geleden ontworpen door de vzw GTA, brengt u van La Roche-en-Ardenne naar Bouillon en zijn beroemde kasteel. Hij laat u typische Ardense dorpjes ontdekken (Cens, Lavacherie, Nassogne, Awenne, Redu, Sensenruth,…), door majestueuze bossen (Freyr en Saint-Michel), maar ook de valleien van de Ourthe, de Lesse en de Semois bewonderen.

De Transardennaise is de ideale oplossing voor alle soorten wandelaars: bewegwijzerd pad (geel/wit), kwaliteitsaccommodatie, bagagetransport, begeleidingstoepassing en informatie over de regio. Alles is zo gepland dat u het beste uit de regio en haar schoonheden kunt halen.

Wandelen in vrijheid – Variabele duur van 3 tot 9 dagen – Vertrek het hele jaar door, afhankelijk van uw beschikbaarheid en uw mogelijkheden.

Programma

Dag 1

La Roche-en-Ardenne Welkom in La Roche-en-Ardenne in de namiddag en overhandiging van het volledige dossier. Mogelijkheid om het dorp La Roche en zijn kasteel te bezoeken. Inclusief avondeten.

Dag 2

La Roche-en-Ardenne – Lavacherie (25 km ; +500 m) Het vertrek is vanaf de Place du Bronze in La Roche-en-Ardenne. Deze eerste etappe is niet anders dan een vrij steile klim aan de uitgang van La Roche-en-Ardenne, om zich er vanaf het begin van de wandeling van te overtuigen dat België zich niet beperkt tot de door Jacques Brel gezongen “Plat Pays”…

Dag 3

Washery – Saint-Hubert (17 km ;+ 350 m) Deze etappe vindt voornamelijk plaats in het kreupelhout en het profiel is relatief ongelijk. Het zal u toelaten om het Grote Woud van Saint-Hubert te ontdekken en is zonder twijfel één van de meest aangename etappes van La Transardennaise voor wie houdt van de eenzaamheid en de verkwikkende lucht van de grote wouden. U komt aan het einde van het podium in Saint-Hubert, de Europese hoofdstad van de natuur en de jacht, waar u kunt genieten van een drankje op het terras met uitzicht op de beroemde basiliek.

Dag 4

Saint-Hubert – Nassogne (27 km ; +700 m) De etappe van de dag gaat voorbij aan het platte vlak: de beklimmingen volgen de afdalingen en omgekeerd, maar de inspanning wordt beloond omdat het de mooiste bossen van de Ardennen, bossen van beuken en eiken en vooral naaldbomen doorkruist. U komt ook langs de prachtige site van de Fourneau Saint-Michel met zijn museum van ijzer en het plattelandsleven. U komt ’s avonds aan in Nassogne, een charmant dorpje op de grens van de Ardennen en de Famenne.

Dag 5

Nassogne – Mirwart (17 km ; +500 m) Deze etappe is redelijk korter dan de vorige en bevat wel een paar afdalingen en een paar beklimmingen, maar de hellingen zijn minder steil dan voorheen. Hoewel het nog steeds gedeeltelijk bebost is, zijn er steeds meer velden en weiden. Overdracht van Mirwart naar hosting

Dag 6

Mirwart – Daverdisse (22 km ;+ 500 m) Op deze dag voert de route u van het provinciaal domein van Mirwart naar twee uitzonderlijke natuurgebieden: de vallei van de Marsoult in Mirwart en de vallei van de Haute-Lesse kort voor Daverdisse. De route brengt u ook naar het prachtige dorp Redu, dat bekend staat als het boekendorp en een van de sites van de Europese Ruimtevaartorganisatie.

Dag 7

Daverdisse – Paliseul (22 km ; + 550 m) Deze etappe tussen Daverdisse en Paliseul is niet de meest vermoeiende van La Transardennaise, want er is alleen een kust die deze naam waardig is, net buiten Daverdisse. Voor het overige valt het tussen de hoogtelijnen 340 en 390 (meter boven zeeniveau). Het is echter een van de mooiste omdat het u de mogelijkheid biedt om de kleine dorpjes Porcheresse en Our te ontdekken waar een Michelin-sterrenrestaurant is gevestigd.

Dag 8

Paliseul – Bouillon (27 km ; + 450 m) Na de overnachting in Paliseul sluit u zich aan bij het pad dat u naar het eindpunt van de wandeling brengt. U eindigt met een spectaculair uitzicht op Bouillon voordat u via een steil pad in de stad aankomt ! Gefeliciteerd, je hebt 160 km afgelegd in 7 etappes. Mogelijkheid om de stad en het kasteel te bezoeken. U kunt ervoor kiezen om de terugreis te nemen als u in de late namiddag aankomt of om te ontspannen voor een extra nacht in Bouillon!

Praktische informatie

Onthaal : dag 1, in de late namiddag (het welkomstpunt zal worden bevestigd op het moment van de boeking) Wandelrecord levering. Dispersie : Op de laatste dag aan het einde van de etappe wordt u terug gebracht naar het beginpunt (waar uw auto staat). Mogelijkheid tot een extra nacht en een terugkeer in de ochtend na het ontbijt. Framen : wandelen in vrijheid, zonder gids Accommodatie : hotels ***/****, bed and breakfast *** (het is mogelijk dat er een transfer naar de accommodatie kan worden georganiseerd als er geen accommodatie is aan het einde van de etappe) Toegang : met de auto (gratis parkeren voor de duur van het verblijf), met de trein (station Marloie) + de bus (TEC lijn 15)

Data / prijzen

Data

Het verblijf op de Transardennaise kan op uw gemak worden georganiseerd en vertrek is het hele jaar door mogelijk. Let op: van 1 oktober tot en met 31 december zal de route waarschijnlijk op sommige plaatsen afwijken vanwege het jachtseizoen. Je wordt altijd gewaarschuwd!

Tarieven en formules

Hieronder vindt u de lijst met prijzen per persoon voor het jaar 2021. De prijs is vooral afhankelijk van het aantal gewenste overnachtingen, het type kamer en het bagagevervoer.
Tweepersoonskamer, Tweepersoonskamer of Driepersoonskamer Eenpersoonskamer
Met bagagevervoer Zonder transport Met bagagevervoer Zonder transport
2 nachten 295,00 € 275,00 € 445,00 € 415,00 €
3 nuits 410,00 € 385,00 € 605,00 € 550,00 €
4 nachten 545,00 € 495,00 € 785,00 € 715,00 €
5 nachten 675,00 € 615,00 € 1.035,00 € 945,00 €
6 nuits 795,00 € 725,00 € 1.155,00 € 1.045,00 €
7 nachten 925,00 € 835,00 € 1.305,00 € 1.185,00 €
8 nachten 1.050,00 € 960,00 € 1.495,00 € 1.375,00 €
  Prijzen zijn per persoon Korting in geval van niet-overdracht terug naar het beginpunt door de organisator. De prijs is inclusief :
 • halfpension in elke fase in een ***-hotel of ****.
 • Ontbijt en 3-gangendiner
 • Transport des bagages
 • Mogelijke transfers van het einde van de etappe naar de accommodatie
 • Terugreis aan het einde van de wandeling
 • Gratis parkeren bij vertrek
 • IGN-kaart van de wandeling
 • Complete map met informatiebrochures, bagagelabels, etc.
De prijs is exclusief :
 • dranken
 • picknicks
 • persoonlijke uitgaven en verzekering
 • alles wat niet is aangegeven in “Prijs is inclusief”.

Vanaf

295,00 

U reist te voet

Level : Gemiddeld

Mogelijkheden :3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 dagen

U zult ook graag

De bosweg met de fiets

Vanaf

465,00 

De Transardennaise op de fiets

Vanaf

445,00 

Op de kunstroute in Condroz-Famenne

Vanaf

295,00 

Waarom Europ'Aventure kiezen

De Ardense specialist

Reizen in vrijheid

Kwaliteits- accommodatie

Gemarkeerde paden

Fiets- en mountainbikevakanties

Bagagetransport

Winkelwagen

Vraag uw offerte op maat

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Contact

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Scroll naar top