Escapardenne Eislek Trail

De Escapardenne Eislek Trail maakt deel uit van een programma van initiatieven om het erfgoed van de Belgisch-Luxemburgse Ardennen te promoten. Dit grensoverschrijdende project, dat wordt gefinancierd door de Europese Unie, het Waals Gewest en de Luxemburgse staat, is in mei 2009 van start gegaan en loopt tot eind 2012. Het heeft geleid tot de aanleg van een grensoverschrijdend ontdekkingspad van 106 kilometer, bewegwijzerd in beide richtingen, en zes ontdekkingslussen van verschillende lengte, die je naar eigen inzicht kunt afleggen.

Europ’Aventure biedt je de kans om het volledige parcours van 106 km tussen Kautenbach (Luxemburg) en La Roche-en-Ardenne (België) af te leggen in 5 etappes. Deze wandeling brengt je naar het hart van de Centrale Ardennen, van de Oesling en het stroomgebied van de Rijn tot het stroomgebied van de Maas. Het pad brengt je van kleine, onopvallende ontdekkingen – oude kruisen, droge stenen muurtjes, beekjes… – naar uitgestrekte vlaktes met weidse vergezichten over het rijke landschap.

Het Eislekpad is een van de slechts twee routes in België die door de Europese Wandelfederatie (FERP) zijn gecertificeerd als “Leading Quality Trails – Best of Europe “. Het is de ideale oplossing voor wandelaars die houden van uitgestrekte gebieden en paden met een lichte helling: bewegwijzerd pad, kwaliteitsaccommodatie, bagagetransport, IGN-kaart en informatiepakket over de regio. Alles is zo gepland dat u het beste uit de regio en haar schoonheden kunt halen.

Wandelen in vrijheid – Variabele duur van 3 tot 6 dagen – Vertrek het hele jaar door, afhankelijk van uw beschikbaarheid en uw mogelijkheden.

Programma

Dag 1

Kautenbach (Lu)
Pick-up in Kautenbach (Luxemburg) in de namiddag en overhandiging van het volledige dossier. Je kunt ook een korte wandeling maken door het dorp. Als je met de trein komt, moet je naar het hotel lopen (500 meter). Inclusief avondeten. Als het hotel in Kautenbach gesloten is, of als je een hond meeneemt, breng je de eerste nacht door in Clervaux.

Dag 2

Kautenbach – Clervaux (25,5 km; +995 m)
Vanaf Kautenbach klimt de route steil omhoog over een ruig pad dat ooit een oude veeweg was. U passeert kasteel Schibberich en gaat verder in de richting van Lellingen, in een groen dal met de dorpen en gehuchten van Kischpelt. Vervolgens gaat u verder langs het Irbachdal naar Clervaux.

Dag 3

Clervaux – Asselborn (18,8 km; +495 m)
Langs de rivier bereikt u het bos van Beischend. Het pad loopt langs Cinqfontaines en gaat door tot aan de grens van Troisvierges. Rondom het gehucht Sassel kunt u genieten van vele panoramische uitzichten. Ga verder in de Troine-vallei waar een van de zuiverste stromen van Luxemburg stroomt. Langs de rivier ligt de Asselbornse molen, het einddoel van de tweede etappe.

Dag 4

Asselborn – Houffalize (21,7 km; +143 m)
Vanaf de watermolen in Asselborn volg je de vallei tot aan de samenvloeiing met de Emeschbach. Voorbij de Weiler-vijvers in Hoffelt passeert u de historische overblijfselen van het Maas-Moezelkanaal. Later steekt u de grens tussen de Luxemburgse en Belgische Ardennen over. Het pad leidt naar Alhoumont en na prachtige panorama’s stort u zich in het bosmassief van Blancs Bois. Je gaat naar beneden in de vallei van de Ourthe en bereikt Houffalize.

Dag 5

Houffalize- Nadrin (21,4 km; +678 m)
Vanuit Houffalize gaat u terug naar het bos en daalt u af in de vallei van de Ourthe, een oase van rust. Verderop bereikt u het dorp Bonnerue en daalt u af naar de plaats van de Rensiwez-molen. U bereikt de samenvloeiing van de twee Ourthes via een lang bospad en daalt af naar de oevers van de Nisramont-dam. Op weg naar de hoogten rond Ollomont klimt u door een wildernis naar boven en bereikt u het dorp Nadrin. Aan het einde van de etappe brengt Europ’Aventure je naar je accommodatie.

Dag 6

Nadrin – La Roche-en-Ardenne (17,4 km; +776 m)
Terug naar Nadrin na het ontbijt. Vanaf Nadrin leidt de wandelroute u naar het Keltische adelaarsnest Cheslé, dat u na een steile klim bereikt. Aan de rand van het hooggelegen dorp Bérismenil komt u aan bij Les Crestelles, waar u zich in de diepte van de Ourthevallei stort tot aan La Roche-en-Ardenne. Bravo, je hebt 106 km afgelegd in 5 etappes. Mogelijkheid om de stad en het kasteel te bezoeken. Je kunt ervoor kiezen om de terugreis te maken wanneer je in de late namiddag aankomt, of om te ontspannen voor een extra nacht in La Roche.

Map

Praktische informatie

Home : dag 1, in de late namiddag (het welkomstpunt wordt u bij de boeking bevestigd). Wandelrecord levering.

Dispersie : Op de laatste dag aan het einde van de etappe wordt u terug gebracht naar het beginpunt (waar uw auto staat). Mogelijkheid tot een extra nacht en een terugkeer in de ochtend na het ontbijt.

Toezicht: wandelen in vrijheid, zonder gids

Bagage: Bagagevervoer wordt verzorgd door Europ’Aventure. Eén bagagestuk per persoon van maximaal 15 kg.

Accommodatie : hotels ***/**** (het is mogelijk dat een transfer naar de accommodatie kan worden geregeld als er geen accommodatie is aan het einde van de etappe)

Toegang : met de auto (gratis parkeren aan het begin van de wandeling voor de duur van het verblijf), met de trein (station Clervaux)

Honden: Honden zijn toegestaan op deze reis. Houdt u er rekening mee dat er een hondentoeslag is die niet in de prijs is inbegrepen en die rechtstreeks aan elk etablissement moet worden betaald

Data

De Eislek Trail kan op maat worden georganiseerd en vertrek is het hele jaar door mogelijk. Let op: van 1 oktober tot 31 december zal de route op sommige plaatsen (met name in het gebied tussen Houffalize en La Roche) waarschijnlijk worden afgeweken vanwege het jachtseizoen. Je wordt altijd gewaarschuwd!

Prijzen

Hieronder vind je de lijst met prijzen per persoon voor 2024. De prijs is vooral afhankelijk van het aantal gewenste overnachtingen, het type kamer en het bagagevervoer.

Tweepersoonskamer, Tweepersoonskamer of Driepersoonskamer Eenpersoonskamer
Met bagagevervoer Zonder transport Met bagagevervoer Zonder transport
5 nachten 850,00 € 790,00 € 1.240,00 € 1.150,00 €
6 nachten 990,00 € 900,00 € 1.450,00 € 1.350,00 €

 

Prijzen zijn per persoon

De prijs is inclusief :
 • Verblijf op basis van halfpension op elke etappe in een *** hotel of ****
 • Een picknickmand (Asselborn – Houffalize stadium)
 • Transport des bagages
 • Mogelijke transfers van het einde van de etappe naar de accommodatie
 • Terugreis aan het einde van de wandeling
 • Gratis parkeren bij vertrek
 • IGN kaart van de wandeling en OFFICIEEL BOEK (FR of NL) !!!
 • Complete map met informatiebrochures, bagagelabels, etc.
De prijs is exclusief :
 • De drankjes
 • Picknicken (behalve D4)
 • Persoonlijke uitgaven en verzekeringen
 • Elk hondensupplement
 • Alles wat niet wordt aangegeven in het gedeelte “Prijs inclusief”.

Vanaf

790,00 

 • Je reist te voet
 • Niveau : Gemiddeld
 • Mogelijkheden : 5, 6 dagen

Hoogtepunten

 • Een route bekroond met het label “Quality Trails – Best of Europe
 • Landschappen en adembenemende uitzichten over de Ourthevallei
 • Een overnachting in de Moulin d’Asselborn

In beeld

Misschien vindt u onze andere routes ook leuk