La Transgaumaise à vélo

Een weekend om de Gaume met de fiets te ontdekken: prachtige landschappen maar ook de sites van Torgny, Orval, Chiny,...

De Transgaumaise per fiets is een prachtige lus van 175 km (2 of 3 etappes) die u door de Gaume, de “kleine Belgische Provence”, voert en ook Frankrijk binnengaat, tot Avioth. U doorkruist Belgisch Lotharingen, zijn prachtige landschappen en zijn mooiste dorpjes zoals Torgny, op de fiets en in vrijheid.

Bezoek de Gaume via de zijwegen en geniet van de warmte van de regio met een looping tour die begint en eindigt in Rabais (Virton). Deze 2 of 3 etappes geven u de mogelijkheid om de krekels te horen, de zon te zien ondergaan boven de wijnstokken en de ronde dakpannen te bewonderen van de typische dorpjes in het zuiden van België. Ontdek onderweg ook de citadel van Montmédy, de kerk van Avioth, de abdij van Orval of de renaissancehuizen van het dorp Marville.

De Transgaumaise is een prachtig circuit voor liefhebbers van een verandering van omgeving: GPX-sporen, kwaliteitsaccommodatie, bagagevervoer, begeleidingstoepassing en informatie over de regio. Alles is zo gepland dat u het beste uit de regio en haar schoonheden kunt halen.

Fietsen in vrijheid – Variabele duur van 3 tot 4 dagen – Vertrek het hele jaar door, afhankelijk van uw beschikbaarheid en uw mogelijkheden.

Programma La Transgaumaise à vélo

Dag 1

Rabais Ontvangst in Rabais (Virton) in de namiddag en levering van het volledige dossier. Inclusief avondeten.

Dag 2

Latour (Virton) – Villers-devant-Orval (57 km; +638 m) Voor deze eerste etappe verlaat u het hotel na het ontbijt in de richting van één van de mooiste dorpen van Wallonië: Torgny, dat u op km 25 bereikt. Wees voorzichtig, het begin van het podium is relatief heuvelachtig. Vervolgens steekt u de Franse grens over naar Montmédy, een stad die over het hoofd wordt gezien door een middeleeuws kasteel. U vervolgt de dag via de weg naar het dorp Avioth en zijn prachtige basiliek om af te sluiten met het proeven van één van de beste bieren van België in de abdij van Orval.

Dag 3

Villers-devant-Orval – Martué (65 km; + 767 m) Deze etappe is de langste, maar het is echt prachtig. U verlaat Orval om de grens over te steken en blijft de eerste 15 kilometer in Frankrijk. Terug in België voert de weg u door een reeks prachtige dorpen: Florenville, Chassepierre, Sainte-Cécile, Herbeumont,… U keert dan terug door het grote bos van Chiny om aan te komen bij uw avondlijke tussenstop in Martué.

Dag 4

Martué – Latour (Virton) (51 km; + 402 m) Deze laatste etappe is niet de langste, maar omvat wel een vrij steile klim aan de uitgang van Meix-devant-Virton tussen km 35 en km 45. Eerst verlaat u Martué en gaat u naar Rossignol, waar u op het hoogplateau van de Gaume verblijft, daarna gaat u naar het zuiden, naar het natuurpark van de Gaume. Als u Virton nadert, vertakt u zich om bij uw auto te komen aan het einde van de route. Gefeliciteerd met het voltooien van een 175 km-lus op uw fiets. Mogelijkheid van een extra nacht voor vertrek.

Praktische informatie

Onthaal : dag 1, in de late namiddag (het welkomstpunt zal worden bevestigd op het moment van de boeking) Wandelrecord levering. Verspreiding : Op de laatste dag aan het einde van de etappe brengt u uw auto op de fiets terug. Mogelijkheid tot een extra nacht en vertrek in de ochtend na het ontbijt. Framen : wandelen in vrijheid, zonder gids Accommodatie: hotels **/***, bed and breakfast ** Toegang : met de auto (gratis parkeren voor de duur van het verblijf)

Data / prijzen

Data

Het verblijf op de Transgaumaise kan op uw gemak worden georganiseerd en vertrek is het hele jaar door mogelijk. Opgemerkt dient te worden dat het circuit na twee jaar sluiting als gevolg van de varkenspest weer toegankelijk is.

Tarieven en formules

Hieronder vindt u de prijslijst per persoon voor het jaar 2022. De prijs is vooral afhankelijk van het aantal gewenste overnachtingen en het type kamer.
Tweepersoonskamer, Tweepersoonskamer of Driepersoonskamer Eenpersoonskamer
Met bagagevervoer Zonder transport Met bagagevervoer Zonder transport
3 nuits 365,00 € 495,00 €
4 nachten 460,00 € 625,00 €
  !!!! De Transgaumaise is een lus van 3 etappes van +/- 55 km maar het is mogelijk om de 2 etappes route van +/- 85 km te plannen – in dit geval kunt u mij dat vertellen in uw aanvraag !!!!. Prijzen zijn per persoon
De prijs is inclusief :
 • halfpension bij elke tussenstop in een ***- of ****-hotel of in een **- of ***-gastenkamer.
 • Ontbijt en 3-gangendiner
 • Transport des bagages
 • Gratis parkeren bij vertrek
 • GPX-sporen van de cursus
 • Complete map met informatiebrochures, bagagelabels, etc.
De prijs is exclusief :
 • dranken
 • picknicks
 • Fietsverhuur
 • persoonlijke uitgaven en verzekering
 • alles wat niet is aangegeven in “Prijs is inclusief”.

La Transgaumaise à vélo in beeld

Vanaf

365,00 

U reist met fiets

Level : Gemakkelijk

Mogelijkheden :3, 4, 5 dagen

U zult ook graag

Van Arlon naar Bouillon langs de GR16© van de Semois

Vanaf

285,00 

Op de kunstroute in Condroz-Famenne

Vanaf

295,00 

Wandelen voor fijnproevers in het Kaysersberg-dal

Vanaf

505,00 

Winkelwagen

Vraag uw offerte op maat

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Contact

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Scroll naar top