Top 10 gezinsactiviteiten in de Ardennen

Top 10 gezinsactiviteiten in de Ardennen

Een schitterende wandeltocht organiseren met Europ’Aventure is geweldig, maar gezinsactiviteiten toevoegen is nog beter! Onze regio is vol met ongelooflijke musea, wildparken, pretparken, en tal van andere activiteiten om te doen met het gezin en de natuur. Aarzel niet om een van deze activiteiten voor, tijdens of na uw georganiseerde wandeltocht te plannen om natuur, cultuur en ontspanning in één verblijf te combineren.

In de buurt van Saint-Hubert

Domaine du Fourneau Saint-Michel

“Duik in het hart van het leven in het verleden, in een ongerepte natuurlijke omgeving, om een uitzonderlijk erfgoed te ontdekken…”

Ontdek tussen de dorpen Saint-Hubert en Nassogne, op de Transardennaise route, de Domaine du Fourneau Saint-Michel Het Domaine du Fourneau Saint-Michel biedt grote speelterreinen, activiteiten voor kinderen, tijdelijke evenementen en twee verschillende maar complementaire musea. Enerzijds het IJzermuseum met zijn opmerkelijke hoogoven uit de 18e eeuw. Ontdek via interactieve animaties de geschiedenis, de fabricagetechnieken van gietijzer en het belang ervan. Aan de andere kant, een openluchtmuseum gewijd aan het plattelandsleven in Wallonië met als doel het onroerend erfgoed te beschermen. Ga terug in de tijd door de wandeling gewijd aan de ontdekking van acht traditionele gehuchten: huizen, boerderijen, school, kapellen, bakkerij, … Een vertegenwoordiging van de habitat en de landelijke ambachten van het verleden.

Domaine du Fourneau Saint-Michel, Saint-Hubert - Familieactiviteiten in de Ardennen
Domaine du Fourneau Saint-Michel – ©FamenneArdenne

Aanbeveling Europ’Aventure
plan een lunchpauze ter plaatse om op het terras van de Auberge du Prévost te genieten van een Ardens bord en een goed streekbiertje.

Meer informatie op de website: https: //www.fourneausaintmichel.be/

Saint-Hubert Wildpark

“Ontdek het wild van onze Ardennen in het hart van zijn natuurlijke habitat! »

Een beschermd natuurgebied, de Saint-Hubert Wildpark is het thuis voor vele dieren, zoals hinden, herten, reeën, wilde zwijnen en vele boerderijdieren. Er worden verschillende wandelroutes voorgesteld met een didactische zaal, speeltuinen, een plaatselijk restaurant, uitkijktorens, barbecues, … Genoeg om jong en oud tevreden te stellen!

Het wildpark van Saint-Hubert - Familieactiviteiten in de Ardennen
Wildpark Saint-Hubert – ©WallonieBelgiqueTourisme

Aanbeveling Europ’Aventure
Combineer de Transardennaise of de Grand Tour tussen Lesse en Lomme met het ongelooflijke bezoek aan het wildpark! Dit is een activiteit die speciaal voor kleine kinderen is ontworpen en hen in staat stelt midden in het bos te stoppen.

Meer informatie op de website: https: //www.saint-hubert.be/parc-a-gibier-de-saint-hubert/

In de streek van Redu

Mudia

“Kunst anders”

Neem in het mooie dorpje Redu een culturele pauze tijdens uw wandeling over de Grand Tour tussen Lesse en Lomme om 300 originele en internationale kunstwerken te ontdekken die op een ludieke, eenvoudige en aantrekkelijke manier worden gepresenteerd! Met als doel “plezier in het museum” , is alles erop gericht de bezoeker een unieke ervaring te bezorgen. Interactieve activiteiten, attracties, spelletjes, uitdagingen, quizzen, boeiende verhalen, allemaal vergezeld van een audiogids die speciaal voor een jong publiek is ontworpen!

Mudia Museum, Redu - Familieactiviteiten in de Ardennen
Mudia – ©ArdennesEtapes

Aanbeveling Europ’Aventure
Vergeleken met andere klassieke kunstmusea is dit museum speciaal ontworpen om de kleintjes te leren schilderen!

Meer informatie op de website: https: //www.mudia.be/

Euro Ruimtevaartcentrum

“Het enige ruimte themapark in Europa

Gelegen in de buurt van het dorp Transinne en gemakkelijk bereikbaar vanaf de snelweg. Leer spelenderwijs over de ruimte, haar geschiedenis en haar verovering. Begeleid door tijdelijke tentoonstellingen, hetEuro Space Center kunt u de training van de astronauten voor een dag meemaken! Je zult meer leren over het Europees Ruimteagentschap (u hebt misschien een van hun gebouwen gezien op de de Transardennaise), over de planeten en hemellichamen, satellieten, … De belangrijkste attracties van deze site blijven de maanwandeling simulator en de film vertoond in het planetarium!

Euro Space Center, Redu- Familieactiviteiten in de Ardennen
Euro Ruimtevaartcentrum – ©RTBF

Aanbeveling Europ’Aventure
Een omweg die echt de moeite waard is en die toegankelijk is voor of na de verblijven op de Grand Tour tussen Lesse en Lomme of de Transardennaise. Plan tenminste een dag!

         

Meer informatie op de website: https: //www.eurospacecenter.be/fr/

In de streek van La Roche-En-Ardenne

Chlorophylle Park

“Ga en ontdek alle geheimen van het Ardense bos tijdens een route van twee kilometer! »

Dichtbij het vertrekpunt van de Transardennaise en het eindpunt van deEisleck Trail, de Chlorophylle park biedt u meer dan 30 didactische ruimtes over de ontdekking van de natuur en ongelooflijke speelplaatsen. Het ontdekkingsparcours zal u verrassen vanuit de boomtoppen… Een 200 meter lange loopbrug, meer dan 15 meter hoog, is gevuld met themahutten, interactieve spelletjes en observatiepunten!

Chlorophylle Park, La Roche-En-Ardenne - Familieactiviteiten in de Ardennen
Chlorophylle Park – ©ArdennesEtape

Aanbeveling Europ’Aventure
Een perfecte middag voor natuurliefhebbers!

                    

Meer informatie op de website: http: //www.parcchlorophylle.com/

Avonturenpark van La Roche-en-Ardenne

“Een ervaring in de bomen om leuke momenten met je familie door te brengen

Dit boomklimparcours biedt 74 workshops die met de natuur te maken hebben en organiseert verschillende parcours naargelang de leeftijd van uw kinderen! Blijf tijdens deze activiteit in de bossfeer van onze wandeltochten!

Parc Aventures, La Roche-en-Ardenne - Familieactiviteiten in de Ardennen
Parc Aventures – ©ParcAventure

Aanbeveling Europ’Aventure
Parc Aventures beschikt over een uniek verzekeringssysteem in België dat het onmogelijk maakt om de karabiners los te maken gedurende het hele parcours… Veiligheid gegarandeerd voor het hele gezin!

                                                                                                                                              

Meer informatie op de website: https: //ardenneaventures.com/activites/parcaventures/

In de streek van Bouillon

Dierenpark Bouillon

” Ontdek de dieren van de wereld met je familie “

Vlakbij de aankomstplaats van de Transardennaise en in de buurt van de Transgaumaise, kunt u uw wandeling beëindigen in het gezelschap van meer dan 100 verschillende diersoorten over een parcours van 2 kilometer… U zult de kans hebben om de dieren van onze Ardennen en andere diersoorten van andere continenten tegen het lijf te lopen

Dierenpark Bouillon Ardennen België - Familieactiviteiten in de Ardennen
Dierenpark van Bouillon – ©ParcAnimalierBouillon

Aanbeveling Europ’Aventure
Aan het einde van de wandeling kunnen uw kleintjes zich uitleven in de ongelooflijke speeltuin en kunt u gebruik maken van het brasserie-restaurant van het park.

Meer informatie op de website: https: //www.parcanimalierdebouillon.be/fr

In de streek van Houffalize

Blotevoetenpaden

“Een originele, verrassende en gezonde activiteit. »

In het hart van het natuurpark van de twee Ourthes, stelt de boerderij van het bestuur een wandeling voor van 3 kilometer op blote voeten. Treed binnen in verbondenheid met de natuur… Hout, steen, aarde en water vormen een veilig pad dat voor iedereen toegankelijk is. Langs de route zijn ook een speeltuin, een cafetaria en afvalvrije picknickplaatsen beschikbaar. Ga en geniet van een onvergetelijke zintuiglijke ervaring!

Blotevoetenpaden, Houffalize - Familieactiviteiten in de Ardennen
Paden op blote voeten – ©LePetitMoutard

Aanbeveling Europ’Aventure
Er zijn enkele sluipwegen aangelegd en alle delen van de wandeling zijn veilig voor minder atletische of minder begaafde mensen.

Meer informatie op de website: http: //www.sentierpiedsnus.be/

Houtopia, universum van de zintuigen

“Recreatief en educatief centrum gewijd aan de ontdekking van de 5 zintuigen. »

De binnenruimte van Houtopia is gewijd aan experimenten, zintuiglijke manipulaties en andere recreatieve activiteiten. En voor zonnigere dagen is er een ongelooflijke buitenspeeltuin met een avonturenparcours en een glijbaan van meer dan 30 meter boven de rivier. Wat is een betere manier om uw trektocht met Europ’Aventure af te sluiten?

Houtopia, Houffalize - Familieactiviteiten in de Ardennen
Houtopia – ©RTBF

Aanbeveling Europ’Aventure
Het perfecte universum om te leren terwijl je plezier hebt! Geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Meer informatie op de website: https: //www.houtopia.be/

Aqua l’O – Vayamundo

“Een paradijs voor wie van water houdt! »

Centrum gewijd aan welzijn, vrije tijd en recreatieve activiteiten… Aqua l’O is een recreatiebad van 25 meter, glijbanen, een wildwaterbaan, bubbelbaden, een waterval en vele andere aquatische infrastructuren! Voor de kleintjes zijn er kleine zwembaden met een pierenbadje en voor de groteren een balneo bad en hammams of sauna.

Aqua l'O, Vayamundo, Houffalize - Familieactiviteiten in de Ardennen
Aqua l’O, Vayamundo – ©ArdennesMagazine

Aanbeveling Europ’Aventure
Op de Transardennaise fietsroute, maar ook dicht bij vele andere wandelroutes, is de Aqua O een uitstekende activiteit om te ontspannen na een aantal dagen wandelen.

Meer informatie op de website: https: //fr.vayamundo.eu/zwembad-en-wellness-houffalize

Alle activiteiten die op deze pagina worden voorgesteld, kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met een verblijf in Europ’Aventure. Ze liggen op onze routes. Aarzel niet om ons om informatie of advies te vragen bij uw reservering.

Wij moedigen gezinnen aan om de Ardennen te ontdekken via onze wandeltochten, maar we zijn ons bewust van het belang om wandelen en spelactiviteiten voor kinderen af te wisselen.

In ieder geval, tijd doorbrengen met je kinderen, plezier maken, unieke ervaringen opdoen en nieuwe dingen leren. Zoek niet verder, Wallonië zit vol onvermoede schatten die het graag met u wil delen. Meer ideeën voor gezinsactiviteiten op de website van Toerisme Wallonië België: https: //walloniebelgiquetourisme.be/fr-be/3/je-suis/en-famille.