Mobiele telefoon ingeschakeld en op een IGN kaart geplaatst

Roadbook voor ontdekkingen – leidraad toepassing

Volg uw route in real time op uw telefoon met een begeleidingsapplicatie!

Europ’Aventure biedt u de mogelijkheid om de verschillende etappes van uw wandeltocht te volgen met behulp van een begeleidingsapplicatie die beschikbaar is op uw smartphone. Deze wizard geeft u toegang tot de volgende functies:

 • Voor elke etappe GPS-begeleiding (geen 4G-toegang nodig!!) van de start- naar de finishaccommodatie;
 • Informatie over de dorpen waar we doorheen komen, cultuur, fauna, flora, erfgoed, enz;
 • Praktische informatie (adres, telefoonnummer, enz.) over overnachtingsmogelijkheden, rustplaatsen, uitzichtpunten en winkels in de onmiddellijke omgeving van uw route.
Screenshot – Roadbook voor ontdekkingen

Ter informatie: het is niet nodig over de applicatie te beschikken om onze wandelroutes te volgen of van uw verblijf te genieten. De toepassing verbetert gewoon uw ervaring.

Het gebruik van het “Roadbook for Discovery

U staat op het punt om voor het eerst te gaan wandelen met deze Roadbook voor Discovery begeleidingstoepassing. Hoe download je de applicatie op je telefoon? Hoe maak je verbinding en hoe download je je reis? Hoe begin je te gidsen op de eerste dag van de tour? Hier zijn enkele toelichtingen om u te helpen dit nieuwe reisboek te begrijpen.

Voordat je vertrekt

 1. Download de applicatie “Roadbook for Discovery” op Google Play (Android) of Apple Store (Iphone). Deze toepassing wordt voorgesteld door een lichtblauw icoon en een kronkelend pad.
 2. Wanneer de toepassing volledig is gedownload, opent u deze. Voer uw e-mailadres in en het wachtwoord dat u per e-mail hebt ontvangen.
 3. Selecteer en bevestig uw reis. De applicatie downloadt de volledige inhoud van uw reis naar uw smartphone. Afhankelijk van de kwaliteit van het netwerk, kan dit enkele minuten duren. Wij raden u aan verbinding te maken via Wifi voor het downloaden.
 4. Zodra u uw reis hebt gedownload, vindt u alle informatie daarover in het hoofdmenu. U kunt verbinding maken in off-line modus of in vliegtuigmodus.

Navigeren door de verschillende menu’s

De applicatie heeft een hoofdmenu met drie hoofdsecties:

 1. De volledige details van elke etappe (hotels en route van de dag) vindt u in“Uw reis”.
 2. In de“Travel Map” vindt u de globale routekaart met alle etappes van uw verblijf.
 3. In de rubriek“Praktische zaken” vindt u alle documenten voor uw reservering (logboek, vouchers, enz.) en veiligheidsinformatie.
Roadbook For Discovery – Hoofdmenu details

Het eerste tabblad “Uw reis” wordt van dag tot dag gepresenteerd. In elke etappe vindt u een algemene presentatie van de dag, de wandeletappe en de accommodatie van de dag.

Door op een etappe te klikken, vindt u een korte beschrijving van de wandeling met de geschatte duur, het positieve en negatieve hoogteverschil en de moeilijkheidsgraad. In dit tabblad vindt u ook twee pictogrammen:

 1. “Een auto”: begeleidt u naar het beginpunt van de etappe
 2. “Een driehoek”: maakt het mogelijk om in real time te gaan gidsen.
Roadbook voor ontdekkingen – Detail van een etappe

De routebeschrijving bestaat uit de GPX-track, een routebeschrijving en uitleg over de bezienswaardigheden (natuur, erfgoed, uitzichtpunten, eetgelegenheden, enz.). De applicatie geeft u mondelinge aanwijzingen en legt de bezienswaardigheden onderweg uit.

Roadbook voor ontdekkingen – gedetailleerde routebeschrijving

In 2021 is de applicatie beschikbaar voor de 4 belangrijkste routes, namelijk de Transardennaise, de Transgaumaise, deEscapArdenne – Eisleck Trail en de Grand Tour tussen Lesse en Lomme. Vanaf 2022 zal de toepassing op al onze vakanties beschikbaar zijn.

Aarzel niet contact met ons op te nemen indien u opmerkingen of vragen hebt over de installatie of het gebruik van het Roadbook voor Discovery-toepassingen.

Woordenboek van Avontuur

Gemagnetiseerd op de baan: Eenmaal op de baan, geeft de stembegeleiding de te volgen richtingen aan: u bent gemagnetiseerd op de baan. Als u het spoor verlaat, geeft een hoorbare en zichtbare waarschuwing aan dat u het spoor hebt verlaten, en brengt u er weer naar toe.

POI’s: Onderweg zult u twee soorten POI’s tegenkomen.
– Richtings POI’s om u met uw stem op de route te begeleiden, bijv. “sla rechtsaf
– Bezienswaardigheden om de bestemming te ontdekken.
Ze worden geactiveerd als je ze passeert.

Logo van een POI Natuur (links) en POI Richting (rechts)

Partners: Trajecten kunnen partners omvatten. Door ze aan te klikken, kunt u hun beschrijving raadplegen (adres, telefoonnummer, enz.). Er is een functie waarmee je erdoor geleid kunt worden.

Logo van de partner

Wat advies

 • Aarzel niet om een externe draagbare batterij te gebruiken, aangezien de GPS meestal een groot deel van de batterij van uw smartphone verbruikt.
 • Als u het vóór uw reis downloadt, hebt u er ook zonder verbinding toegang toe. U kunt dus uw 4G-gegevens uitschakelen en uw telefoon in vliegtuigmodus zetten als u batterijvermogen wilt besparen.
 • De applicatie geeft mondeling aanwijzingen en uitleg over bezienswaardigheden. U krijgt ook een mondelinge waarschuwing als u het pad van de route verlaat. Uw telefoon kan dus in uw zak of rugzak opgeborgen worden.
 • Met de “SOS”-knop, die tijdens de rit onder aan het scherm wordt weergegeven, kunt u bij een ongeval een noodnummer bellen of uw GPS-coördinaten doorsturen.