De Transardennaise

Kom en ontdek een van de mooiste bewegwijzerde routes in België. Tot 7 dagen wandelen in het hart van de Ardennen met bagagetransport en kwaliteitsaccommodatie.

De Transardennaise

Kom en ontdek een van de mooiste bewegwijzerde routes in België. Tot 7 dagen wandelen in het hart van de Ardennen met bagagetransport en kwaliteitsaccommodatie.

 • Je reist te voet
 • Niveau: Gemiddeld
 • Mogelijkheden: 3,4,5,6,7,8,9 dagen

Vanaf

305,00 

Beleef de “Transardennaise” met Europ’Aventure, één van de mooiste bewegwijzerde routes in België.

U wandelt in alle rust in het hart van de Ardense bossen en in de mooiste landschappen van Belgisch Luxemburg. Het volledige verblijf bestaat uit 7 etappes voor een totaal van 160 km door de Belgische Ardennen.

Deze grote route, meer dan 30 jaar geleden ontworpen door de vzw GTA, brengt u van La Roche-en-Ardenne naar Bouillon en zijn beroemde kasteel. De route voert u door typische Ardense dorpjes (Cens, Lavacherie, Nassogne, Awenne, Redu, Sensenruth,…), door majestueuze bossen (Freyr en Saint-Hubert), maar ook door de valleien van de Ourthe, de Lesse en de Semois.

De Transardennaise is de ideale oplossing voor alle soorten wandelaars: bewegwijzerd pad (geel/wit), kwaliteitsaccommodatie, bagagetransport, begeleidingstoepassing en informatie over de regio. Alles is zo gepland dat u het beste uit de regio en haar schoonheden kunt halen.

Wandelen in vrijheid – Variabele duur van 3 tot 9 dagen – Vertrek het hele jaar door, afhankelijk van uw beschikbaarheid en uw mogelijkheden.

Programma

Dag 1

La Roche-en-Ardenne
Welkom in La Roche-en-Ardenne in de namiddag en overhandiging van het volledige dossier. Mogelijkheid om het dorp La Roche en zijn kasteel te bezoeken. Inclusief avondeten.

Dag 2

La Roche-en-Ardenne – Lavacherie (25 km ; +500 m)
Het vertrek is vanaf de Place du Bronze in La Roche-en-Ardenne. Deze eerste etappe is niet anders dan een vrij steile klim aan de uitgang van La Roche-en-Ardenne, om zich er vanaf het begin van de wandeling van te overtuigen dat België zich niet beperkt tot de door Jacques Brel gezongen “Plat Pays”…

Dag 3

Lavacherie – Saint-Hubert (17 km ;+ 350 m)
Deze etappe vindt voornamelijk plaats in het kreupelhout en het profiel is relatief ongelijk. Het zal u toelaten om het Grote Woud van Saint-Hubert te ontdekken en is zonder twijfel één van de meest aangename etappes van La Transardennaise voor wie houdt van de eenzaamheid en de verkwikkende lucht van de grote wouden. U komt aan het einde van het podium in Saint-Hubert, de Europese hoofdstad van de natuur en de jacht, waar u kunt genieten van een drankje op het terras met uitzicht op de beroemde basiliek.

Dag 4

Saint-Hubert – Nassogne (27 km ; +700 m)
Het is een van de aangenaamste van La Transardennaise voor wie houdt van de eenzaamheid en de verkwikkende lucht van de grote bossen. U komt ook langs de prachtige site van de Fourneau Saint-Michel met zijn museum van ijzer en het plattelandsleven. U komt ’s avonds aan in Nassogne, een charmant dorpje op de grens van de Ardennen en de Famenne.

Dag 5

Nassogne – Mirwart (17 km ; +500 m)
Deze etappe is redelijk korter dan de vorige en bevat wel een paar afdalingen en een paar beklimmingen, maar de hellingen zijn minder steil dan voorheen. Hoewel het nog steeds gedeeltelijk bebost is, zijn er steeds meer velden en weiden. Overdracht van Mirwart naar hosting

Dag 6

Mirwart – Daverdisse (22 km ;+ 500 m)
Op deze dag voert de route u van het provinciaal domein van Mirwart naar twee uitzonderlijke natuurgebieden: de vallei van de Marsoult in Mirwart en de vallei van de Haute-Lesse kort voor Daverdisse. De route brengt u ook naar het prachtige dorp Redu, dat bekend staat als het boekendorp en een van de sites van de Europese Ruimtevaartorganisatie.

Dag 7

Daverdisse – Paliseul (22 km ; + 550 m)
Deze etappe tussen Daverdisse en Paliseul is niet de meest vermoeiende van La Transardennaise, want er is alleen een kust die deze naam waardig is, net buiten Daverdisse. Voor het overige valt het tussen de hoogtelijnen 340 en 390 (meter boven zeeniveau). Het is echter een van de mooiste omdat het u de mogelijkheid biedt om de kleine dorpjes Porcheresse en Our te ontdekken waar een Michelin-sterrenrestaurant is gevestigd.

Dag 8

Paliseul – Bouillon (27 km ; + 450 m)
Na de overnachting in Paliseul sluit u zich aan bij het pad dat u naar het eindpunt van de wandeling brengt. U eindigt met een spectaculair uitzicht op Bouillon voordat u via een steil pad in de stad aankomt ! Gefeliciteerd, je hebt 160 km afgelegd in 7 etappes. Mogelijkheid om de stad en het kasteel te bezoeken. U kunt ervoor kiezen om de terugreis te nemen als u in de late namiddag aankomt of om te ontspannen voor een extra nacht in Bouillon!

Circuit Europ'Aventure - La Transardennaise à pied

Praktische informatie

Onthaal : dag 1, in de late namiddag (het welkomstpunt zal worden bevestigd op het moment van de boeking)
Wandelrecord levering.

Dispersie : Op de laatste dag aan het einde van de etappe wordt u terug gebracht naar het beginpunt (waar uw auto staat). Mogelijkheid tot een extra nacht en een terugkeer in de ochtend na het ontbijt.

Framen : wandelen in vrijheid, zonder gids

Accommodatie : hotels ***/****, bed and breakfast *** (het is mogelijk dat er een transfer naar de accommodatie kan worden georganiseerd als er geen accommodatie is aan het einde van de etappe)

Bereikbaarheid: met de auto (gratis privéparkeerplaats voor de duur van het verblijf) of met het openbaar vervoer: trein (station Marloie) + bus (TEC lijn 15). Er is een bushalte recht tegenover het eerste hotel

Honden: Honden zijn toegestaan op deze reis, maar laat het ons weten op het moment van boeken, aangezien niet alle accommodaties honden accepteren. Er is een hondentoeslag die rechtstreeks aan de accommodatie moet worden betaald

Data / prijzen

Hieronder staat de prijslijst per persoon voor het jaar 2023. De prijs is vooral afhankelijk van het aantal gewenste overnachtingen, het type kamer en het bagagevervoer.

 

Tweepersoonskamer, Tweepersoonskamer of Driepersoonskamer Eenpersoonskamer
Avec transport des bagages Zonder vervoer Avec transport des bagages Zonder vervoer
2 nachten 305 € 290 € 485 € 465 €
3 nuits 445 € 415 € 665 € 630 €
4 nachten 595 € 555 € 885 € 825 €
5 nachten 735 € 675 € 1.095 € 995 €
6 nuits 865 € 795 € 1.285 € 1.165 €
7 nachten 995 € 915 € 1.485 € 1.345 €
8 nachten 1.155 € 1.055 € 1.695 € 1.555 €

De prijs is inclusief :

 • halfpension in elke fase in een ***-hotel of ****.
 • Ontbijt en 3-gangendiner
 • Transport des bagages
 • Mogelijke transfers van het einde van de etappe naar de accommodatie
 • Terugreis aan het einde van de wandeling
 • Gratis parkeren bij vertrek
 • IGN kaart van de wandeling + OFFICIEEL BOEK VAN DE TRANSARDENNAISE (FR of NL)
 • Complete map met informatiebrochures, bagagelabels, etc.

De prijs is exclusief :

 • dranken
 • picknicks
 • persoonlijke uitgaven en verzekering
 • elk hondensupplement
 • alles wat niet is aangegeven in “Prijs is inclusief”.

Informatie

 • Prijzen zijn per persoon
 • Korting in geval van niet-overdracht terug naar het beginpunt door de organisator.

Vanaf

305,00 

 • Je reist te voet
 • Niveau: Gemiddeld
 • Mogelijkheden: 3,4,5,6,7,8,9 dagen
Winkelwagen

Vraag uw offerte op maat

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Contact

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Scroll naar top