De grote bosgebieden van de Ardennen

Het grote bos van Saint-Hubert

Het Grote Bos van Saint-Hubert, een land van herten, bossen en legendes, is een must voor een natuur- en ontdekkingsvakantie. Het strekt zich uit over 100.000 hectare, waarvan meer dan de helft bedekt is met bos! Er zijn 8 gemeenten: Wellin, Tellin, Libin, Libramont-Chevigny, Saint-Hubert, Tenneville, Nassogne en Sainte-Ode.
Het Grote Bos van Saint-Hubert is de ideale bestemming om te luisteren naar het gebrul van het hert, met een netwerk van meer dan 1.500 km bewegwijzerde wandelingen. Het is uw natuurvakantiebestemming in de Ardennen! Kom en ontdek de wereld van het bos en laat je betoveren door zijn mysterie!

Wilt u uw vakantie doorbrengen in een Ardense en bosrijke sfeer? Droomt u ervan om in een typisch bosverblijf te slapen? Wil je ‘bos’ slapen, ‘bos’ eten, ‘bos’ bewegen? Het Grote Bos van Saint-Hubert is uw vakantiebestemming!

@ La Grande Forêt de Saint-Hubert
Aanbeveling Europ’Aventure
Heb je altijd al willen luisteren naar het geloei van de herten? Wacht dus niet langer en sluit je aan bij het Grote Bos van Saint-Hubert.

Voor meer informatie: http: //www.lagrandeforetdesainthubert.be/fr/bouger/decouvrir-le-cerf; http://www.lagrandeforetdesainthubert.be/fr

Het grote bos van Anlier

Ver van het massatoerisme, zal het Grande Forêt d’Anlier u verleiden! Het reliëf bestaat uit 4 varianten: het uitgestrekte landbouwplateau van Libramont-Bastogne, het bekken van de Sûre met zijn valleien, het massief van de Anlier, dat wordt gedomineerd door loofbossen en Lotharingen, waar de landbouwgronden overheersen. Wil je ademen, ontsnappen, ontspannen, plezier maken op een andere manier? Ontdek, zonder te wachten, de 1.001 bezienswaardigheden van uw bestemming voor langzaam toerisme in de Ardennen.

Synoniem voor geduld, van sereniteit en het trage tempo van het toerisme in Europa. Grande Forêt d’Anlier voertuig ecologische en humanistische waarden. Verjongende uitjes in het bos, mountainbiketochten door ons prachtige landschap, leuke ezeltochten, wellnessverblijven met massages en behandelingen, proeverijen van onze heerlijke streekproducten, bijzondere accommodaties… Liefhebbers van het natuur enlucht, zult u verwend worden met de keuze als het gaat om laad je batterijen op! Kortom, verwen uzelf, maak uw geest leeg, doe het rustig aan en neem de tijd om uw bestemming te ontdekken. Het bos wacht op jullie!

@ Mathieur Pecheur

Aanbeveling Europ’Aventure

Voor meer informatie: http: //www.grandeforetdanlier.be/fr/page/une_nature_riche_et_variee; http://www.grandeforetdanlier.be/fr

De Semois en het Kolenwoud

Als er in België al zoiets als wildernis bestaat, dan is het wel in het bos van Semois en Houille. De Semois, die zich over 210 km uitstrekt, is onlosmakelijk verbonden met dit woeste en schitterende massief. In het hart van het massief meandert de rivier van de zachte Gaume naar het immense Ardense woud. In het noorden loopt de Houille door een streek aan het einde van de wereld: de plaats van de Croix Scailleis een hoog plateau waar de wind waait en de natuur koning is. Dit grondgebied, waarvan twee derde bebost is, strekt zich uit over acht gemeenten in twee provincies: Bièvre, Gedinne en Vresse-sur-Semois in de provincie Namen en Bertrix, Bouillon, Paliseul, Florenville en Herbeumont in de provincie Luxemburg.

Wandelen, paardrijden of mountainbiken, een survivalparcours afleggen, slapen in een bivak, logeren in een tipi, genieten van een gastronomische pauze in het teken van het bos rond een picknick, een barbecue of een gastronomische tafel, het is mogelijk in het Semois en Coal Forest!

Aanbeveling Europ’Aventure

Wil je je losmaken van het dagelijkse leven? Op zoek naar een uitdaging en natuur? Wacht niet langer en boek een verblijf!

Voor meer informatie: http: //www.foretdelasemoisetdelahouille.be/fr/sejours; http://www.foretdelasemoisetdelahouille.be/fr

Na u te hebben laten verrassen door deze 3 Ardense bosmassieven, waar wacht u nog op om uw verblijf bij Europ’Aventurete boeken? De meeste van onze tochten gaan door deze bergen. Boek, loop, geniet, dat is alles wat je hoeft te doen! Europ’Aventure zorgt voor alles: verblijf op basis van halfpension, bagagetransport, kaarten, transfers en advies.