De Transgaumaise

6 dagen wandelen in een lus door de Gaume, een prachtige en totaal andere streek in de Ardennen. Voor liefhebbers van lange wandelingen en prachtige landschappen.

De Transgaumaise is een prachtige rondwandeling van 140 km (6 wandeldagen) die u door de Gaume, de “kleine Belgische Provence”, voert en ook Frankrijk in, naar Avioth. U doorkruist Belgisch Lotharingen te voet en in vrijheid, zijn prachtige landschappen en zijn mooiste dorpen zoals Torgny.

Bezoek de Gaume door zijn land- en bospaden en geniet van de warmte van de regio met een wandeling in een lus die begint en eindigt in Rabais (Virton). Deze 6 wandeldagen geven u de gelegenheid om de krekels te horen, de zon te zien ondergaan boven de wijngaarden en de ronde dakpannen te bewonderen van de typische dorpjes in het zuiden van België. Ontdek onderweg ook de citadel van Montmédy, de kerk van Avioth, de abdij van Orval of de renaissancehuizen van het dorp Marville.

De Transgaumaise is een prachtig circuit voor liefhebbers van een verandering van omgeving: bewegwijzerd parcours (geel/wit), kwaliteitsaccommodatie, bagagevervoer, begeleidingstoepassing en informatie over de regio. Alles is zo gepland dat u het beste uit de regio en haar schoonheden kunt halen.

Wandelen in vrijheid – Variabele duur van 6 tot 8 dagen – Vertrek het hele jaar door, afhankelijk van uw beschikbaarheid en uw mogelijkheden.

Programma De Transgaumaise

Dag 1

Rabais Ontvangst in Rabais (Virton) in de namiddag en levering van het volledige dossier. Inclusief avondeten.

Dag 2

Rabais – Torgny (27 km; + 510 m) Om deze etappe van 27 km af te leggen, raden wij u aan om vroeg te vertrekken. Vanuit de accommodatie moet u uw auto meenemen en naar de parkeerplaats in Rabais gaan. De route voert u door de mooiste landschappen van de Gaume en door dorpen als Ethe, Gomery, Saint-Remy of Grandcourt. Aan het einde van de dag wacht u een steile klim om Torgny te bereiken, dat bekend staat als een van de mooiste dorpen van Wallonië. !! Geen avondeten inbegrepen – mogelijkheid om op 50 meter van de accommodatie te eten !

Dag 3

Torgny – Montmédy (25 km; + 265 m) Deze stap is bijna net zo lang als de vorige, maar is minder veeleisend. De wandeling vindt bijna volledig plaats op Frans grondgebied. Na het oversteken van de cuesta de la Chiers volgen we de rivier de Othain naar Marville waar prachtige renaissance-gebouwen bewaard zijn gebleven. Na een bezoek aan het kerkhof van Marville, net buiten het dorp, vervolgen we onze wandeling via Flassigny, door de velden via Villécloye en Iré-les-Prés naar het door een kasteel gedomineerde stadje Montmédy. !! Geen accommodatie in Montmédy – Transfer naar Torgny – Geen avondeten inbegrepen – mogelijkheid om op 50 meter afstand van de accommodatie te eten !

Dag 4

Montmédy – Villers-devant-Orval (21 km; + 480 m) Deze stap is veel gemakkelijker dan de vorige twee. Behalve bij de uitgang van Montmédy zijn de hellingen zacht en aangenaam. Tijdens deze 5 uur durende wandeling doorkruist u velden en bossen en kunt u historische gebouwen ontdekken, waaronder het mooiste gebouw van de hele route: de Avioth-basiliek.

Dag 5

Villers-devant-Orval – Sainte-Cécile (20 km; + 360 m) Dit is misschien de kortste stap, maar het is niet noodzakelijkerwijs de gemakkelijkste. Het Gaume-plateau wordt doorkruist door kleine rivieren. Je moet je voorbereiden op twee steile beklimmingen en een geleidelijke klim. Op deze wandeling, met uitzondering van de Abdij van Orval, zijn er minder historische sites, wat niet betekent dat u de schoonheid van de velden en de bossen des te meer zult kunnen waarderen …

Dag 6

Sainte-Cécile – Izel (21 km; + 190 m) Deze dag laat u toe om een deel van de Ardennen te doorkruisen, waar u de prachtige Semoisvallei met zijn rotsachtige hellingen kunt ontdekken. U komt ook door het charmante dorpje Martué voordat u Izel bereikt. Transfer aan het einde van de dag naar Martué voor de nacht.

Dag 7

Izel – Rabais (25 km; + 310 m) Deze vrij lange fase is helemaal niet moeilijk. De wandeling volgt eerst het zandpad van de oude spoorlijn langs de Semois naar Jamoigne, kruist vervolgens weiden en velden langs de oude Romeinse weg Reims-Trier en gaat uiteindelijk het grootste bos van de wandeling in. Deze droomwandeling door het bos wordt alleen onderbroken door een kort bezoek aan Meix-devant-Virton voordat u uw auto in Rabais vindt. Bravo u heeft 140 km afgelegd in 6 etappes. U kunt ervoor kiezen om aan het eind van de dag te vertrekken of om een extra nacht in de Gaume te relaxen voordat u weer op pad gaat!
Circuit Europ'Aventure - De transgaumaise te voet
{%CAPTION%}

Praktische informatie

Onthaal : dag 1, in de late namiddag (het welkomstpunt zal worden bevestigd op het moment van de boeking) Wandelrecord levering. Dispersie : Op de laatste dag aan het einde van het podium loopt u terug naar uw auto. Mogelijkheid tot een extra nacht en vertrek in de ochtend na het ontbijt. Framen : wandelen in vrijheid, zonder gids Accommodatie : hotels **/***, bed and breakfast ** (het is mogelijk dat een transfer naar de accommodatie kan worden georganiseerd als er geen accommodatie is aan het einde van de etappe) Toegang : met de auto (gratis parkeren voor de duur van het verblijf) Honden zijn tijdens deze vakantie niet toegestaan. Verschillende etablissementen aanvaarden geen honden (zelfs geen kleine en goed afgerichte…)

Data / prijzen

Data

Het verblijf op de Transgaumaise kan op uw gemak worden georganiseerd en vertrek is het hele jaar door mogelijk.

Tarieven en formules

Hieronder vindt u de prijslijst per persoon voor het jaar 2022. De prijs is vooral afhankelijk van het aantal gewenste overnachtingen, het type kamer en het bagagevervoer.
Tweepersoonskamer, Tweepersoonskamer of Driepersoonskamer Eenpersoonskamer
Met bagagevervoer Zonder transport Met bagagevervoer Zonder transport
6 nuits 595,00 € 540,00 € 890,00 € 800,00 €
7 nachten 695,00 € 640,00 € 995,00 € 905,00 €
!!!! De Transgaumaise is een lus van 6 etappes, maar het is mogelijk om slechts een deel ervan te doen – in dit geval kunt u mij in uw aanvraag vertellen en zult u een terugreis naar de auto moeten plannen !!!! Prijzen zijn per persoon
De prijs is inclusief :
 • Halfpension voor elke etappe (behalve voor de twee nachten in Torgny!) in een ***- of ****-hotel of in een **- of ***-bed en breakfast.
 • Ontbijt en 3-gangendiner (behalve in Torgny!)
 • Transport des bagages
 • Mogelijke transfers van het einde van de etappe naar de accommodatie
 • Gratis parkeren bij vertrek
 • IGN-kaart van de wandeling
 • Complete map met informatiebrochures, bagagelabels, etc.
De prijs is exclusief :
 • dranken
 • picknicks
 • persoonlijke uitgaven en verzekering
 • alles wat niet is aangegeven in “Prijs is inclusief”.

De Transgaumaise in beeld

Vanaf

540,00 

U reist

Level : Facile

Mogelijkheden :6, 7, 8 dagen

U zult ook graag

Van Arlon naar Bouillon langs de GR16© van de Semois

Vanaf

285,00 

Grand Tour tussen Famenne en Ardenne

Vanaf

620,00 

La Transardennaise op de mountainbike

Vanaf

585,00 

Winkelwagen

Vraag uw offerte op maat

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Contact

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Scroll naar top