Gids – Grand Parcours des Abbayes Trappistes de Wallonie (GR) – versie FR

20,00 

De Topo-gids van het GR pad van de Waalse Trappistenabdijen beschrijft de routes van de twee delen van het pad, het eerste tussen Chimay en Rochefort (172 km) en het tweede tussen Rochefort en Orval (114 km).

Beschrijving

De S.A.T. (Trappist Abbeys Trail), gecreëerd in samenwerking met het Waalse Gewest, is de eerste thematische route van de Association des sentiers de grande randonnée. Volledig uitgestippeld, kan het in je eigen tempo gedaan worden, afhankelijk van je stemming, je vorm, het weer… Alleen, met familie, met vrienden, wanneer je maar wilt. Het “Sentier GR des Abbayes Trappistes de Wallonie” verbindt de drie Waalse abdijen waar trappistenbieren worden gebrouwen. De route is verdeeld in twee delen, van Chimay naar Rochefort (174 km) en van Rochefort naar Orval (116 km), in totaal 290 km. De route kan in beide richtingen worden afgelegd, volgens de verschillende gemarkeerde (op de GR) of beschreven (op de GR de Pays) routes.

Vijf afzonderlijke gidsen beschrijven volledig de GR en GRP routes die gedeeltelijk door de S.A.T. worden gebruikt.

Deze route brengt de wandelaar van abdij naar trappistenabdij, waar hij ook hun beroemdste bieren ontdekt. Een nieuwe kans om de Waalse paden te verkennen en de producten en het erfgoed van de drie trappistenabdijen te ontdekken. Producten uit ons land waar de wereld jaloers op is! De Waalse trappistenbieren staan op de UNESCO-lijst van het cultureel en immaterieel erfgoed.