Uitstapjes met het gezin in het Grande Forêt de Saint-Hubert

Kom en ontdek de “zwervende vakantie” met Europ’Aventure in het hart van een van de mooiste bossen van Europa.

Je geniet van een ontspannen wandeling door het hart van het bos van Saint-Hubert, waarbij je een bewegwijzerde route volgt (voornamelijk de GR14 en de Transardennaise). De tocht bestaat uit 3 korte etappes, perfect geschikt voor gezinnen met kinderen, beginners en iedereen die kortere etappes wil.

Deze nieuwe route, ontworpen door de Europ’Aventure teams, draait om het ontdekken van het bos op een leuke manier. Kinderen zullen het educatieve pad van Laneuville zeker waarderen, evenals de doorgang door het reservaat van Orthi. Je kunt ook het wildpark in Saint-Hubert bezoeken om herten, wilde zwijnen en andere bosdieren te zien.

Je profiteert van alle voordelen van Europ’Aventure: bewegwijzerde route, kwaliteitsaccommodatie, bagagevervoer en volledige informatie over de regio en haar mogelijkheden. Alles is zo gepland dat u het beste uit de regio en haar schoonheden kunt halen.

Zelf begeleide wandeltocht – 3 tot 4 dagen – Vertrek het hele jaar door, afhankelijk van je beschikbaarheid.

Programma

Dag 1

Saint-Hubert
Ontvangst in Saint-Hubert in de namiddag en levering van het volledige dossier. Je kunt ook het dorp Saint-Hubert bezoeken, Europese hoofdstad van natuur en jacht, en zijn beroemde basiliek. Je kunt ook een wandeling maken in het Parc à Gibier, op 1,5 km van het hotel en het centrum van Saint-Hubert.

Dag 2

Saint-Hubert – Laneuville (14,0 km; + 228 m)
Voor deze eerste etappe vertrek je te voet vanuit je accommodatie in het centrum van Saint-Hubert. Je verlaat al snel het dorp en duikt het Grande Forêt de Saint-Hubert in. De route is gemakkelijk te volgen, want in deze etappe volg je de bewegwijzerde GR14 in de richting van het kleine dorpje Laneuville. Je verlaat het bewegwijzerde pad in de buurt van het dorp om je accommodatie voor de nacht te bereiken.

Dag 3

Laneuville – Tonny (15 km; + 191 m)
Voor deze tweede etappe vertrek je te voet vanuit je verblijfplaats en verlaat je het dorp via het educatieve pad van het Bois de la Fontaine (ook bekend als het Mierenpad). Volg de borden en activiteiten op dit 1 km lange pad dat speciaal voor kinderen is ontworpen. Vervolgens neem je het bewegwijzerde GR14 pad terug naar het dorp Lavacherie. Vervolgens doorkruis je het prachtige natuurreservaat Orthi voordat je je accommodatie in Tonny bereikt. Jong en oud zullen dol zijn op het binnenzwembad en de sauna.

Dag 4

Tonny – Saint-Hubert (13,7 km; + 228 m)
Op deze laatste dag keer je terug naar Saint-Hubert langs een van de bekendste routes van België, de Transardennaise. De wegwijzers brengen je via het bos terug naar het hart van het dorp. Je eindigt je verblijf voor de Basiliek.

Map

Praktische informatie

Onthaal : dag 1, in de late namiddag (het welkomstpunt zal worden bevestigd op het moment van de boeking)
Wandelrecord levering.

Dispersie: Op de laatste dag, aan het einde van de etappe, loop je terug naar het startpunt (waar je auto staat). Mogelijkheid voor een extra nacht aan het einde van je verblijf.

Toezicht: wandelen in vrijheid, zonder gids

Accommodatie : hotels ***/****, bed and breakfast *** (het is mogelijk dat er een transfer naar de accommodatie kan worden georganiseerd als er geen accommodatie is aan het einde van de etappe)

Bereikbaarheid: met de auto (gratis parkeren tijdens je verblijf) of met het openbaar vervoer: trein (station Libramont) + bus (TEC lijn 51). Er is een bushalte op minder dan 50 meter van het eerste hotel.

Honden: Honden zijn toegestaan op deze reis, maar laat het ons weten op het moment van boeken, aangezien niet alle accommodaties honden accepteren. Er is een hondentoeslag die rechtstreeks aan de accommodatie moet worden betaald

Data

De vakantie kan op maat worden georganiseerd en vertrek is het hele jaar door mogelijk. Let op: van 1 oktober tot en met 31 december zal de route waarschijnlijk op sommige plaatsen afwijken vanwege het jachtseizoen. Je wordt altijd gewaarschuwd!

Prijzen

Hieronder vind je de lijst met prijzen per persoon voor 2024. De prijs is vooral afhankelijk van het aantal gewenste overnachtingen, het type kamer en het bagagevervoer.

Tweepersoonskamer, Tweepersoonskamer of Driepersoonskamer Eenpersoonskamer
Met bagagevervoer Zonder transport Met bagagevervoer Zonder transport
3 nachten 395,00 € 365,00 € 550,00 € 500,00 €
4 nachten 515,00 € 475,00 € 730,00 € 650,00 €

 

Prijzen zijn per persoon

!! Er is een korting van 10% op de prijs van het verblijf voor kinderen jonger dan 16 jaar!

Deze reis is een lus met 3 stops, maar het is mogelijk om slechts een deel ervan te doen – in dat geval kun je dit aangeven in je aanvraag en moet je een terugreis naar de auto plannen!

De prijs is inclusief :
 • halfpension bij elke tussenstop in een ***- of ****-hotel of in een **- of ***-gastenkamer.
 • Ontbijt en 3-gangendiner
 • Transport des bagages
 • Mogelijke transfers van het einde van de etappe naar de accommodatie
 • Gratis parkeren bij vertrek
 • IGN-kaart van de wandeling
 • Compleet dossier met technische gegevensbladen en bagagelabels
De prijs is exclusief :
 • dranken
 • picknicks
 • persoonlijke uitgaven en verzekering
 • alles wat niet is aangegeven in “Prijs is inclusief”.

Vanaf

365,00 

 • Je reist te voet
 • Niveau : Gemakkelijk
 • Mogelijkheden : 3, 4 dagen

Hoogtepunten

 • Een route speciaal ontworpen voor gezinnen
 • Korte etappes en geschikte accommodatie
 • Een duik in het Grote Bos van Saint-Hubert

In beeld

Misschien vindt u onze andere routes ook leuk