Ontdekking van Bastogne en zijn regio met de jeep Willys

Gefascineerd door de Tweede Wereldoorlog en de Slag om de Ardennen in het bijzonder? Wil je de prachtige streek van Bastogne ontdekken per jeep? Europ’Aventure heeft de perfecte route voor je. De eerste dag kun je te voet op pad langs de prachtige bewegwijzerde paden in de gemeente Sainte-Ode in de omgeving van Bastogne om het prachtige landschap te ontdekken. De volgende dag rijd je naar Bastogne om je gids te ontmoeten op Place MacAuliffe. Van daaruit vertrekt u voor een privétour om de Ardense dorpjes te ontdekken op een van de historische routes van de Slag om de Ardennen: Bastogne, Le Mardasson, Bois Jacques en het Bastogne War Museum. De tour vindt plaats in een Willys Jeep, een van de meest emblematische voertuigen van de oorlog !!!!

Dit korte verblijf is een uitstekende balans tussen natuur en cultuur en stelt u in staat een van de belangrijkste veldslagen van de Tweede Wereldoorlog te herbeleven. Europ’Aventure zorgt voor alles zodat u het beste uit uw verblijf kunt halen: kwaliteitsaccommodatie, halfpension, het boeken van tochten en kaarten van de regio.

Gemengde trekking in vrijheid (+ rondleiding) – Variabele duur van 2 tot 3 dagen – Vertrek het hele jaar door, afhankelijk van uw beschikbaarheid en uw mogelijkheden.

Programma

Dag 1

Sainte-Ode
Ontvangst in Sainte-Ode in de namiddag en overhandiging van het volledige dossier. Inclusief avondeten.

Dag 2

Sainte-Ode
Op deze eerste dag heeft u de mogelijkheid om één van de 5 grote wandelingen in de gemeente Sainte-Ode te kiezen volgens de gewenste afstand (17 tot 27 km). Deze routes laten u kennismaken met twee van de mooiste valleien van de Ardennen, namelijk de Ourthevallei en de Lavalvallei. Je kunt ook een wandeling maken langs een deel van de gloednieuwe Chemin de la Liberté. Terugkeer naar de accommodatie en avondeten inbegrepen.

Dag 3

Sainte-Ode – Bastogne
Vertrek naar Bastogne met de auto na het ontbijt. Kom om 10:00 uur bijeen op het Mc Auliffe plein waar u uw gids zult ontmoeten. Na een korte introductie begint u aan een Jeep-tour om de belangrijke sites van de Slag om de Ardennen te ontdekken.

Cirkel van 2u30 : Deze route gaat door het Bastogne War Museum, het Bois de la Paix, het Bois Jacques. Via Recogne en zijn Duitse begraafplaats bereikt u de Place de Bastogne voor een gratis bezoek aan het Airborn Museum en Baracks Bastogne.

4h00 lus: Een uitnodiging om het dorp Sainlez te ontdekken vanuit Bastogne, en zijn museum van de Burgerlijke Herinnering van Sainlez 1940 – 1945. Via de dorpen Lutrebois, Villers-la-Bonne-Eau, het geboortedorp van koningin Mathilde, bereikt u het centrum van Bastogne.

Map

Praktische informatie

Onthaal : dag 1, in de late namiddag (het welkomstpunt zal worden bevestigd op het moment van de boeking)
Wandelrecord levering.

Verspreiding: De laatste dag aan het einde van de etappe. Mogelijkheid tot een extra nacht en een vertrek ’s morgens na het ontbijt.

Framing : wandelen in vrijheid, zonder gids, met uitzondering van de rondleiding die wordt georganiseerd door een gepassioneerde van de Slag om de Ardennen.

Accommodatie :Accommodatie : hotels *** of bed and breakfast ***

Toegang : met de auto (gratis parkeren voor de duur van het verblijf)

Data

Dit verblijf kan op uw gemak worden georganiseerd en vertrek is het hele jaar door mogelijk. De beschikbaarheid zal vooral afhangen van de beschikbaarheid van de gids en het is daarom raadzaam om ruim van tevoren te reserveren.

Prijzen

Hieronder staat de prijslijst per persoon voor het jaar 2023. De prijs is vooral afhankelijk van het gewenste aantal nachten, het type kamer en de duur van de rondleiding.

Tweepersoonskamer, Tweepersoonskamer of Driepersoonskamer Eenpersoonskamer
Rondleiding van 2u30 Rondleiding van 4h00 Rondleiding van 2u30 Rondleiding van 4h00
2 nachten 360 € 390 € 480 € 510 €
3 nachten 480 € 510 € 660 € 690 €

Prijzen zijn per persoon

Minimum groepsgrootte: 2 personen

De prijs is inclusief :
 • Verblijf op basis van halfpension in een *** hotel of ****
 • Gratis parkeren bij vertrek
 • IGN-kaart van de wandeling
 • Complete map met informatiebrochures, bagagelabels, etc.
 • De Willys Jeep Guided Tour voor de gekozen duur
De prijs is exclusief :
 • De drankjes
 • Picknicken
 • Persoonlijke uitgaven en verzekeringen
 • Toegang tot musea zoals het Bastogne War Museum
 • Alles wat niet vermeld staat in de “Prijs inclusief” sectie

Vanaf

360,00 

 • Je reist te voet
 • Niveau : Gemakkelijk
 • Mogelijkheden : 3, 4 dagen

Hoogtepunten

In beeld

Misschien vindt u onze andere routes ook leuk