Top 3 activiteiten op de Memory Lane

De Ardennen is een land vol geschiedenis, vooral bekend over de hele wereld door de beroemde Slag om de Ardennen in 1945. Voor geschiedenisliefhebbers is het mogelijk om uw wandeltocht te combineren met Europ’Aventure en een bezoek aan deze symbolische plaatsen. Wij bieden zelfs de mogelijkheid om per Willys Jeep naar de beroemdste plaatsen te reizen!

Europ’Aventure biedt u twee specifieke wandelroutes georganiseerd in het land van Bastogne; de eerste is een tweedaagsefietstocht en de tweede is de ontdekking van de streek door Jeep Willys. Onze wandeltochten laten u toe twee van de mooiste activiteiten in de Ardennen te combineren: de ontdekking van de wilde natuur en de omliggende bossen met een duik in de geschiedenis dankzij het bezoek aan de Bastenakenstreek. U zult ook de gelegenheid hebben om verschillende sites en musea gewijd aan de Slag om de Ardennen te ontdekken.

In de streek van Bastogne

Vrijheidspad – La voie de la liberté

Het werd in 1944 ingenomen door het3e Amerikaanse leger om Frankrijk, Luxemburg en België te bevrijden van de Duitse overheersing. Het begint in Saint-Mère-Eglise in Normandië en eindigt in Bastogne, meer bepaald op de emblematische plaats van Mardasson. Ter herdenking van deze gebeurtenis worden elk jaar fietstochten georganiseerd langs de route van dit historische pad.

Vrijheidspad marker -- Activiteiten op het Herinneringspad
Het pad naar de vrijheid – ©Wikimedia

Aanbeveling Europ’Aventure
Als u een deel van dit vrijheidspad bewandelt, zult u zien dat er veel markeringen langs de weg staan.

Voor meer informatie: https: //www.bastogne.be/ma-commune/citoyennete/jumelages-et-pactes-damitie/voie-de-la-liberte

Het Mardasson Memorial

“Een must-see herdenkingsplaats van het einde van de Tweede Wereldoorlog! »

Het Memorial van Mardasson, symbool van de Slag om de Ardennen, is een herdenkingsplaats ter ere van de Amerikaanse soldaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog op Belgisch grondgebied zijn gesneuveld. Dit monument, ook een symbool van de blijvende vriendschap tussen het Belgische en het Amerikaanse volk, heeft de vorm van eenster waarin de geschiedenis van de veldslag is gegraveerd.

Mardasson Memorial - luchtopname met natuur rondom. - Activiteiten op het Geheugenpad
Het Mardasson Memorial – ©tiqets

Aanbeveling Europ’Aventure
Mis het adembenemende uitzicht vanaf het dak van het Mardasson Memorial niet!

Voor meer informatie: https: //walloniebelgiquetourisme.be/fr-be/content/memorial-du-mardasson-lieu-de-memoire-de-la-bataille-des-ardennes

Bastogne Oorlogsmuseum

Het Bastogne War Museum is een herdenkingsplaats van de Tweede Wereldoorlog en geeft op moderne en interactieve wijze uitleg over de Slag om de Ardennen. Volg het verhaal van vier hoofdpersonen die je onderdompelen in de sfeer van de conflicten dankzij de multisensoriële omgevingen.

Bastogne War Museum, oorlogstank tentoongesteld in het museum. - Activiteiten op het Geheugenpad
Bastogne Oorlogsmuseum – ©Auto-tevredenheid

Aanbeveling Europ’Aventure
Jong en oud zullen een manier vinden om zich de geschiedenis van onze streek eigen te maken!

Voor meer informatie: https: //www.bastognewarmuseum.be/

Als u geïnteresseerd bent in deze verschillende activiteiten, dan zult u zeker aangetrokken worden door onze“Ontdekking van Bastogne en omstreken in een Willys Jeep” trip. Vraag ons om advies over hoe u uw eigen reis kunt maken.

Gedenktekens, monumenten, musea en thematische rondleidingen, het Waals historisch erfgoed is bijzonder rijk. Bezoeken die u zullen helpen het verleden te begrijpen en eer te bewijzen aan hen die gevallen zijn. Meer ideeën voor herdenkingsbezoeken op de website van Toerisme Wallonië België: https: //walloniebelgiquetourisme.be/fr-be/3/jaime/patrimoine-et-culture/memoire.

Vond je dit artikel leuk? Deel het met je vrienden en familie!

Waarom Europ'Aventure kiezen

De Ardense specialist

Reizen in vrijheid

Kwaliteits- accommodatie

Gemarkeerde paden

Fiets- en mountainbikevakanties

Bagagetransport

Winkelwagen

Contact

Ik stem ermee in dat de ingevoerde informatie kan worden gebruikt in verband met mijn sollicitatie en de commerciële relatie die daaruit kan voortvloeien. Om mijn rechten te kennen en uit te oefenen, in het bijzonder om mijn toestemming in te trekken, raadpleeg ik het privacybeleid door hier te klikken.


This will close in 0 seconds

Scroll naar top