Randonnée Mullerthal en famille

Wandelen in het Mullerthal: alles wat je moet weten over de regio

Bent u op zoek naar een adembenemende wandeling in de omgeving van Luxemburg? Dan is de regio Mullerthal de bestemming voor u. Beroemd om zijn landschappen van bossen, rotsen en watervallen,  belooft de regio Mullerthal onvergetelijke avonturen voor wandelaars van alle niveaus. Europ’Aventure luistert altijd naar zijn wandelaars en heeft deze bestemming onlangs toegevoegd aan zijn catalogus.

Meer weten? In dit artikel laat Europ’Aventure u kennismaken met de regio Mullerthal en zijn uitstekende wandelingen. En als bonus vindt u tips voor het plannen van uw avontuur.

Waarom zou je de regio Mullerthal kiezen voor je volgende wandeling?

De regio Mullerthal, vaak het kleine Zwitserland van Luxemburg genoemd, is een echt pareltje voor wandelaars. Wat is er zo bijzonder aan? Europ’Aventure vertelt u meer over deze betoverende omgeving en waarom het een ideale keuze is voor uw volgende wandeling. 

Diverse landschappen

Wat de regio Mullerthal zo charmant maakt is juist de veelzijdigheid van de landschappen. Houdt u van de dichte en mysterieuze bossen? Houdt u van indrukwekkende rotsformaties? Wordt u verleid door cascades en stille valleien? Je vindt al deze landschappen via een dicht netwerk van bewegwijzerde wandelingen.

Het gevarieerde landschap van de regio is een genot voor iedereen die de regio bezoekt. Daarom is de regio Mullerthal perfect voor liefhebbers van ‘geotoerisme‘, dat wil zeggen toerisme dat de geologische schoonheden van speciale plaatsen verkent. Deze diversiteit zorgt er dus voor dat u elke wandeling ervaart als een uniek en desoriënterend avontuur.

Randonnée Mullerthal dans une forêt dense et mystérieuse

Kwaliteitspaden met Mullerthal Trail

De Mullerthal Trail is het kloppende hart van de wandelpaden in de regio. Deze prachtige bewegwijzerde route biedt 112 kilometer  wandelplezier in 3 circuits, die bekend staan als “routes”. Alle routes hebben het certificaat “Leading Quality Trails – Best of Europe” gekregen.

Deze onderscheiding benadrukt de uitmuntendheid van de ontwikkeling en het onderhoud van de paden, maar ook hun toegankelijkheid en veiligheid voor wandelaars van alle niveaus. Inderdaad, u profiteert van duidelijke bewegwijzering en goed doordachte infrastructuur voor een soepele en plezierige wandelervaring.

Culturele en historische rijkdom

Mullerthall is niet alleen een topbestemming op het gebied van paden en wandelen. Het is ook een plek die rijk is aan geschiedenis en cultuur. Naast spectaculaire wandelpaden en rotsformaties vindt u in de regio Mullerthall sterke kastelen die even interessant als romantisch zijn.

Route 3 van de Mullerthall Trail voert bijvoorbeeld langs Renaissance Castle, Larochette Castle en de ruïnes van Beaufort Castle, gebouwd tussen de 11e en 17e eeuw. Deze wonderen beloven zowel uw leerlingen als uw dorst naar historische kennis te verrukken.

Focus op de must-see Mullerthall routes

Mullerthal Trail Route 1: Echternach en de Sûre

Deze eerste lus brengt u 36,7 kilometer, voor een geschatte gemiddelde moeilijkheidsgraad. Aan het begin kunt u het historische centrum van Echternach bezoeken, bekend als de oudste stad van Luxemburg. U ontdekt er ook de basiliek van Willinrord en de kapel van Gisterklaus.

Voor liefhebbers van rivieren en waterpoelen loopt Route 1 van de Mullerthal Trail langs de rivier de Sûre, op de grens met Duitsland.

Mullerthal Trail Route 2: de Berdorf rotsen

Deze tweede route kan worden gedaan als een lus op zichzelf, of als een tweede etappe na Route 1, als u uw verblijf wilt verlengen. In beide gevallen kunt u genieten van de 39,1 kilometer aan adembenemende landschappen.

U doorkruist een rotsachtige natuur die liefhebbers van rotslandschappen en sensatie zal bekoren. Tijdens deze wandeling ontdekt u de Wollefsschlucht, ook wel bekend als de Wolfskloof, een even scherp als prachtig gebied. Bewonder ook de Berdorfrotsen, een bekend kenmerk van de regio (samen met de specialiteit, Berdorfkaas).

Mullerthal Trail Route 3: bron en kasteel

Tot slot neemt route 3 van het Mullerpad u mee door de historische paden over 37,9 kilometer. Zoals hierboven uitgelegd, kunt u in deze lus de ruïnes van het kasteel van Beaufort, de ruïnes van het kasteel van Larochette en het renaissancekasteel van Beaufort ontdekken.

Toch, verwacht je na dit historische gedeelte een patch of greenery ? U zult niet teleurgesteld worden. Route 3 brengt u namelijk naar een romantisch ponton. Daar kunt u de Schéissendëmpel bewonderen, de beroemde cascade met zijn glinsterende kleuren. 

Een paar tips voor het plannen van je avontuur

Twijfelt u om te beginnen aan een wandeling in de regio? Hieronder geeft Europ’Aventure u advies over hoe u uw avontuur goed kunt voorbereiden. Als u meer informatie wilt, raden we u ons artikel aan over hoe u zich goed kunt voorbereiden op een trektocht.

Periode en apparatuur

  • Periode: De regio Mullerthal is bijna het hele jaar geschikt om te wandelen . Houd er echter rekening mee dat sommige hotelsin de buurt gesloten kunnen zijn in het winterseizoen. Vraag ons naar de beste opties, zodat we voor u een accommodatie kunnen boeken in de verschillende fasen van uw verblijf.
  • Uitrusting: Een goed paar wandelschoenen is onmisbaar om de gevarieerde paden van het Mullerthal te bewandelen. Vergeet ook niet om kleding mee te nemen die geschikt is voor het weer, bescherming tegen de zon, voldoende water en snacks om uw energie op peil te houden en een comfortabele rugzak.

Informatie over bewegwijzering

Met het bewegwijzeringssysteem van de Mullerthal Trail kunt u zeker zijn van een veilige en onbelemmerde wandelervaring. De paden worden namelijk gemarkeerd door twee soorten opvallende symbolen.

Enerzijds duidt de rode “M” op een witte achtergrond de hoofdwegen aan. Anderzijds heeft de oranje “M”  betrekking op de ExtraTours, dat wil zeggen alternatieve paden die geen deel uitmaken van de routes 1, 2 en 3 die hierboven zijn gepresenteerd. Deze tags zijn aanwezig op elk belangrijk kruispunt en helpen u op het juiste pad te blijven.

Door op deze markeringen te letten en uw route van tevoren te plannen, kunt u met een gerust hart door de regio navigeren. Wilt u liever de organisatie van uw vakantie uitbesteden? Europ’Aventure is er om u te helpen. Wij zorgen voor alle logistiek. Je ontvangt ook een gedetailleerde kaart in je tourpakket. Hierop staan zowel de 3 Grand Tours als de Extra Tours.

Couple admirant la vue pendant la randonnée Mullerthal

Europ’Aventure, uw wandelgids in Mullerthal

Europ’Aventure, gespecialiseerd in avonturen op maat, verrijkt uw wandelervaring in Mullerthal. Wij passen elk detailvan uw vakantie aan uw voorkeuren aan, of u nu alleen gaat, met uw gezin of met een groep. Dus laat ons de logistiekvan uw vakantie weten en geniet met een gerust hart van uw wandeling.

Komt u aan met de auto of openbaar vervoer? Wilt u een extra nacht boeken om te ontbijten na een welverdiende nachtrust? Wilt u wandelen met uw hond? Europ’Aventure zorgt zowel voor uw wandeling als voor uw behoeften.

Europ’Aventure biedt verschillende mogelijkheden, van twee etappes om de Mullerthal Trail Route 2 te ontdekken tot de ontdekking van de hele 3 Routes, dat wil zeggen 112 km in 6 etappes.

Randonnée Mullerthal